laupäev, 30. oktoober 2021

Suvikõrvitsa snäkid.



See retsept on pärit Meditsiinimeediumi lastesõbralike toitude failist siit.

Meditsiinimeediumi lastesõbralikud toidud. Pilt:  
https://www.medicalmedium.com/medical-medium-101.htm


Too tagasi lapsepõlvemälestused süües neid maitsvaid ja nostalgilisi snäkke või teisi kartulitoite. Uus versioon traditsioonilisest praetud snäkkidest. Praetud pannil versus ahjus küpsetatud, tehes sellest tervisliku retsepti, mida saate nautida. Suvikõrvitsa lisamine annab lisatoitaineid maitset kaotamata. See retsept sobib suurepäraselt lastele serveerimiseks või seltskondlikel koosviibimistel lõbusaks näputoiduks.

Suvikõrvitsa snäkid. Pilt: 



Koostis:
2 keskmise suurusega suvikõrvitsat
2 suurt kartulit, kooritud
1 tl soola
1 tl kuivatatud oreganot ehk pune
serveerimiseks ketšupit

Valmistamisõpetus:
Võta keskmise suurusega pott, vala põhja vett ja peale aurutuskorv. Pane kartulid aurutuskorvi, kata kaanega ja auruta kuni peaaegu pehmed. Jahuta kartulid. Riivi ja pane suurde kaussi.

Riivi suvikõrvitsad. Kasuta puhast köögirätikut või pähklipiima kotti ja pigista välja niipalju vedelikku, kui saad. Lisa suvikõrvits kartuli juurde. Lisa sool, kuivatatud oregano ehk pune ja sega korralikult läbi. Vormi väikesed pikliku kujuga pätsikesed.

Kuumuta ahi 180º C kraadi. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, tõsta pätsikesed peale ja küpseta 20-30 minutit, keerates poole küpsemise peal pätsikesed ümber. Serveeri ketšupiga ja naudi!

Kogus: 40 tk  

Tõlgitud ketšupi retsepti saad siit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar