laupäev, 30. oktoober 2021

Õunakrõbedik.

 

Meditsiinimeediumi magustoitud. Pilt: siit



See õunakrõbediku retsept on võrratu magustoit, mida pakkuda järgmine kord oma perele või sõpradele. Soe, mõnus, magus ja maitsev. See on maitsev nii üksi või koos banaani - või kookosejäätisega, mille retseptid on MM blogis.

Õunakrõbedik. Pilt: siit



Täidis:
4 punast õuna, kuubikuteks lõigatud
1 tl kaneeli
2 spl sidrunimahla
1/2 tl sidrunikoort

Krõbedik (peale):
360 ml (1 1/2 cup) gluteenivabu kaerahelbeid ((soovi korral: 120 ml (1/2 cup) kaerahelbeid ja 120 ml (1/2 cup)mandlijahu biskviidisema tekstuuri jaoks)
240 ml (1 cup) hakitud pekaanipähkleid või kreeka pähkleid
120 ml (1/2 cup) kookoshelbeid
1 tl kaneeli
1/2 tl ingverijuurt (soovi korral)
1/4 tl muskaatpähklit (pulber)
80 ml (1/3 cup) vahtrasiirupit
120 ml (1/2 cup) kookosõli

Valmistamine:
Pane õunakuubikud 27 x 18 cm ahjuvormi (vms ahjuvormi). Lisa kaneel, sidrunimahl, sidrunikoor ja sega korralikult läbi.

Keskmise suurusega kausis sega kokku kaerahelbed, pekaanipähklid, kookoshelbed, kaneel, ingver, muskaatpähkel, vahtrasiirup ja kookosõli. Sega korralikult läbi ja tõsta segu õunakuubikute peale.

Kuumuta ahi 160º C. Tõsta õunakrõbedik ahju ja küpseta 40-45 minutit kuni pealt on hakanud pruunistuma ja õunad on läbi küpsenud. Lase enne serveerimist 10 minutit toatemperatuuril jahtuda.

Kogus: 6-8 inimesele 

Originaalretsept siin.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar