laupäev, 30. oktoober 2021

Metsmustikapannkoogid.

 


Kas see retsept on saadud Meditsiinimeediumi lastesõbralike toidude failist siit.

Meditsiinimeediumi lastesõbralikud toidud. Pilt: https://www.medicalmedium.com/medical-medium-101.htm 



Kes ei armastaks pannkooke - eriti, kui need on valmistatud parimatest koostisosadest? See maitsvate pannkoogide retsept on pärit mu Kilpnäärmeravi raamatust. Mõnusad pannkoogid, mida nautida nädalavahetusel koos pere ja sõpradega.

Metsmustikapannkoogid. Pilt: https://www.medicalmedium.com/blog/wild-blueberry-pancakes



Kogus: 16 väikest pannkooki

Koostisosad:
2 küpset banaani
4 spl toormett
1 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl meresoola
120 ml (pool tassi) vett
480 ml (2 tassi) mandlijahu
60 ml (veerand tassi) kartulitärklist
240 ml (1 tass) metsmustikaid
1 spl kookosõli
120 ml (pool tassi) vahtrasiirupit

Valmistamisõpetus:
1. Mugavam on taigen valmis teha blenderiga. Blenderda banaanid, mesi, küpsetuspulber, meresool ja vesi ühtlaselt kreemjaks. Lisa mandlijahu ja kartulitärklis ning blenderda, kuni saad ühtlase paksu taigna.
2. Pannil praadimine: Kuumuta keskmisel-madalal kuumusel suurel mittenakkuva pinnaga pannil 1/2 tl kookosõli. Tõsta taigen lusikaga pannile, et valmistada väikesed pannkoogid. Vajadusel vajuta lusikaseljaga taigen ühtlasemaks. Prae pannkooke 2 ja pool kuni 3 minutit, seejärel keera ringi ning prae 4 minutit ka teiselt poolt, kuni läbi küpsenud. Tänu banaanile on pannkoogid seest niisked ka läbi küpsenult.
3. Ahjus küpsetamine: Eelkuumuta ahi 165 kraadi. Kata 2 ahjuplaati küpsetuspaberiga ja määri paber õrnalt kookosõliga. Tõsta lusikaga taigen küpsetuspaberile nii, et pannkoogid tuleks ca 7-8 cm läbimõõduga. Vajadusel vajuta lusikaseljaga taigen ühtlasemaks. Küpseta ahjus 8-10 minutit, kuni servad hakkavad pruunistuma. Seejärel keera ümber ja küpseta veel 2 minutit.
4. Metsmustika-vahtrasiirupi moosiks sega väikeses potis/kastrulis keskmisel kuumusel kokku pool tassi vahtrasiirupit ja 1 tass mustikaid. Kuumuta pidevalt segades 3-5 minutit kuni kuum ja korralikult segunenud.
5. Jaga pannkoogid taldrikutele ja serveerimisel tõsta peale metsmustika-vahtrasiirupi moos.

Retsept siit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar