laupäev, 30. oktoober 2021

Õuna-kaneeli-kinoa hommikusöök.

 Tegu ei ole tõlgitud Meditsiinimeediumi retseptiga aga vastab 100 % MM toitumispõhimõtetele. 

🙂 Kuna kinoa on mu suur lemmik siis jagan teiega ka kinoa retsepte.

Õuna-kaneeli-kinoa hommikusöök. Pilt: siit



Õuna-kaneeli-kinoa hommikusöök.

See tervislik kinoa hommikusöök on täidetud värskete õunte ja kaneeliga. See on ka looduslikult gluteenivaba, vegan ja kõrge valgusisaldusega!

Ettevalmistusaeg: 10 minutit
Küpsetusaeg: 50 minutit
Kogus: 8 portsjonit

Koostis:
240 ml (1 cup) kinoat
480 ml (2 cups) kuubikuteks lõigatud õunu
1 spl kaneeli
480 ml (2 cups) mandlipiima
60 ml (1/4 cup) magustamata õunakastet
2 linaseemne „muna“
2 spl vahtrasiirupit

Valmistamisõpetus:
Kõigepealt valmistage linaseemne „munad“
Vaja läheb 2 spl jahvatatud linaseemneid ja 6 spl vett = 2 linaseemne „muna“.
Segage koostisosad väikeses kausikeses kokku. Pange see 15 minutiks külmkappi. Segage seda 15 minuti pärast veel üks kord, et segada sisse vesi, mis on peal veel (pole veel imendunud). Segu peaks muutuma paksuks.
Linaseemne „muna“ saab kasutada tavalise muna asemel.

Kuumuta ahi temperatuurini 180ºC.
Lisage kõik koostisosad ahjukindlasse vormi ja segage korralikult läbi. Tõsta ahju ja küpseta umbes 50–60 minutit, kuni kinoa on küps/läbi keenud ja keskosa pole enam vedel.
Lasta jahtuda vähemalt 15 minutit, seejärel tõsta lusikaga kausikesse ja serveeri.

Valik millega serveerida:
kookosjogurt
mandlilaastud
väikesed õunakuubikud + kaneel
mesi või vahtrasiirup peale niristamiseks
pähklivõi
hakitud pähklid

Säilib külmkapis 4 – 5 päeva

Tõlkija märkus:
PS! Retsepti juures on ka küsimus kas kinoat oleks vaja enne keetmist leotada. Mina alati leotan. On harjumuseks saanud. Maitse on kuidagi puhtam, mahedam. Aga nagu retseptiski öeldud seda ei pea tegema kui ei taha.

Originaalretsept siin.

Linaseemne jahust muna valmistamise õpetus siit.

Linaseemnejahust muna valmistamine. Pilt: siit.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar