laupäev, 30. oktoober 2021

Tervendav puljong.

 

 Tervendav puljong on võimas mineraalirikas vedelik, mis kannab elutähtsate toiteväärtusega köögiviljade, ürtide ja vürtside põhiosa viisil, mida kehal on kerge seedida, omastada ja kasutada. Leiate, et see retsept on nii lohutav kui ka toitev. Selle lihtsa retsepti koostisosad aitavad pakkuda tohutut tervendavat kasu nii kehale kui ka hingele.


Porgand aitab alandada vererõhku, vähendada turset, lõdvestada lihaseid, püsivaid närve ja tasakaalustada kognitiivset funktsiooni. Sibul ja küüslauk on võimsate viirusevastaste ja antibiootiliste omadustega ning võivad aidata organismist raskemetalle ja parasiite kõrvaldada.

Petersell ja shiitake seened sisaldavad suurepärast biosaadavat rauavormi, mis aitab hoida teie verd tugevana ja ennetada aneemiat ning on ka tsingirikkad, mis on väga kasulik viirusprobleemide raviks ja immuunsussüsteemi tugevdamiseks. Ingver ja kurkumijuur aitavad vähendada põletikku ja parandada maksafunktsiooni. Need aitavad ka hoida juukseid tugevatena ja toetavad teie nahka tervena ja erksana.

 Seda uskumatult tervendavat puljongit saab eelnevalt valmistada ja hoida külmkapis. Kuumutage ainult seda, mida vajate ja pange kogu päeva jooksul soojalt joomiseks termokruusi. Sellel puljongil on imeline võime olla samaaegselt nii tervendav, puhastav kui ka toitev ning see on suurepärane lisa mis tahes terviserežiimile.

Tervendav puljong. Pilt: https://www.medicalmedium.com/mm101/medical-medium-healing-broth.htm?fbclid=IwAR3q-sX5s6tZ9XD-7uaEjz2UBEfYLr65ReTk75J9wWUSpa0v3mI7Hk5rz7w



Tervendava puljongi retsept.

Koostis:
4 porgandit, hakitud või 1 maguskartul, kuubikuteks lõigatud
2 varssellerit, jämedalt hakitud
2 sibulat, viilutatud
240 ml (1 cup) peterselli, peeneks hakitud
240 ml (1 cup) shiitake seeni, värskeid või kuivatatud (soovi korral)
2 tomatit, hakitud (soovi korral)
1 terve küüslauk (umbes 6-8 küünt), hakitud
2,5 cm jupp värsket ingverijuurt
2,5 cm jupp värsket kurkumijuurt
2 l (8 cup) vett
Soovi korral: tšilli pipart või punase pipra helbeid

Valmistamine:
Pange kõik koostisosad potti ja laske kergelt keema. Lülitage kuumus madalaks ja laske umbes tund aega keeda. Kurnake ja jooge lonksu kaupa seda mineraalirikast tervendavat ja taastavat puljongit või jätke köögiviljad sisse kergeks tervendava supi nautimiseks. 



Küsimused ja vastused tervendava puljongi kohta.

Kas on kõige parem nautida tervendavat puljongit kurnatud puljongina või tarvitada koos selles sisalduvate köögiviljadega? 
See retsept pakub suurepäraseid ravivõtteid, kui seda tarbida puljongina või koos selles olevate köögiviljadega. Suurimate tervendavate eeliste saamiseks oleks parem seda tarbida kurnatud puljongina, ilma kogu köögiviljata. Kui soovite tarbida seda puljongina, saate köögivilju nautida muul kellaajal. Kui hoiate köögivilju sees, saate sellest retseptist ikkagi palju tervendavat kasu.

Kui palju tervendavat puljongit peaksin tarbima? 
Võite nautida nii palju tervendavat puljongit, kui soovite. Hea kogus on umbes 240 ml – 480 ml (1- 2 cups) päevas või nii tihti kui võimalik. 

Kas ravivast puljongist on abi külmetuse või gripi korral? 
Jah, kurnatud tervendav puljong (ilma köögiviljadeta) on ideaalne retsept, mille abil end tervendada, kui teid vaevab külmetus või gripp. Taastumiseks võite juua palju seda kurnatud puljongit koos värskete puu- ja köögiviljamahladega. 

Kas ma saan tervendavale puljongile lisada muid koostisosi? 
Võite lisada teisi köögivilju, ürte ja vetikaid omal valikul, nagu näiteks kartuleid, pudelkõrvitsat, kõrvitsat, takjajuurt (burdock root), koriandrit, salveid, pune, tüümiani, lillkapsast, brokolit ehk spargelkapsast, sparglit, dulse-t ehk Atlandi punavetikat, kelp-i ehk pruunvetikat, arame vetikat, wakamed jne. See on parim vältimaks poe puljongeid, puljongikuubikuid, loomakontide puljongit või valku, soola või teisi maitsestajaid, mis pole puhtad köögiviljad, ürdid, merevetikad ja vürtsid.

Kas ma saan värske asemel kasutada kuivatatud ingverit ja kurkumit? 
Jah, kui te ei saa värsket kasutada, võite kasutada pool tl kuivatatud ingverit ja kuivatatud kurkumit. Värsketel juurtel on siiski rohkem tervendavat kasu, seetõttu on kõige parem kasutada värsket, kui vähegi võimalik. 

Kas ma võin seened välja jätta? 
Jah, võite jätta seened välja või valida shiitake-seente asendamiseks mõned muud teile meeldivad seened.

Shiitake seened. Pilt: netist. 

Kas ma võin sibula välja jätta?
Jah, võid. Võite proovida ka muud tüüpi sibulat, mis teile meeldib. Näiteks rohelist sibulat /talisibulat , porrulauku või valget sibulat. Samuti võite sibula kasutamise asemel retseptis küüslaugu kogust suurendada, kui teile meeldib küüslauk.

Kevadsibul v/s roheline sibul. Pilt: netist. 

Kas ma pean ingverit ja kurkumit koorima? 
Ei, neid pole vaja koorida. See on teie enda valik. Kui te neid ei koori, peske kindlasti. 

Kas koostisosad peavad olema orgaanilised? 
Orgaanilised koostisosad on ideaalsed, kuid võite kasutada ka tavalisi. Peske koostisosi korralikult, kui kasutate tavapäraseid. 

Kas ma võin puljongisse lisada köögiviljamahla viljaliha? 
Jah, võid. Kui puljong on valmis, võite viljaliha koos ülejäänud köögiviljadega välja kurnata ja maksimaalse kasu saamiseks juua ainult vedelikku. 

Kas ma võin puljongi köögiviljadega segada supi valmistamiseks? 
Jah, kui teil pole puljong kurnatud võite suppi teha nii, et see oleks ühtlane (püreesupp) või tavalist koos köögiviljadega. 

Kui kaua puljong külmkapis säilib? 
See säilib külmkapis umbes 5 – 7 päeva. 

Kas puljongit saab külmutada? 
Jah, võite puljongist teha suure koguse ja hilisemaks kasutamiseks külmutada.

Millisel kellaajal on puljongit kõige parem tarbida? 
Nii nagu taimetee, võite ka kurnatud puljongit nautida igal kellaajal. 

Ma näen, et teie raamatutes on kilpnäärme paranemise ja maksa päästmise kohta erinevaid tervendavate puljongide retsepte. Milline on minu jaoks kõige parem tarbida? 
See retsept + nii minu maksa päästepuljong kui ka kilpnäärme tervendav puljong on kõik sügavalt tervendavad ja toitvad retseptid. Neil kõigil on ainulaadsed omadused, mis muudavad nad eriliseks. Saate neid kõiki kaasata või võite valida ühe, mis teile meeldib ja nautida seda. Samuti saate oma sümptomite ja seisundi põhjal valida, millisele keskenduda. Siinne retsept on hea üldine tervendav puljong. Maksa päästepuljong ja kilpnäärme tervendav puljong on ka hämmastavad üldised tervendavad puljongid, kuid mõlemal on koostisosi, mis kohandavad seda ka igas vastavas raamatus esitatud terviseprobleemide jaoks. Abiks oleks lugeda nii kilpnäärme paranemist kui ka maksa päästmist. 

Info tõlgitud siit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar