laupäev, 30. oktoober 2021

Õunapiruka pannkoogid.



Pannkookide maitsvaks muutmiseks on nii palju võimalusi, kuid need õunapiruka pannkoogid võivad lihtsalt teie lemmikuks saada. Vürtsikad õunad, mis on üksteise peale torniks laotud pannkookide peal ja üle valatud vahtrasiirupiga – enam paremaks minna ei saa! Need pannkoogid on ideaalne puhkepäeva maiuspala või suurepärane nädalavahetuse hommiku - või lõunasöök kogu perele. Need on muna-, piimatoodete- ja gluteenivabad ning madala rasvasisaldusega, mis teeb neist ahvatluse, millega võite end hästi tunda.

Õuntel on imelised põletikuvastased omadused ja need annavad märkimisväärset tulemust neile, kes põevad selliseid autoimmuunseid häireid nagu Addisoni tõbi, kardiomüopaatia, tsöliaakia, luupus ja sclerosis multiplex. Õunad sisaldavad pektiini, mis on geelitaoline kiudaine, mis võib takistada valkude mädanemist seedetraktis. Pektiin toimib nagu soole luud, puhastades ja pühkides jämesoole. See on eriti kasulik neile, kes kannatavad kõhukinnisuse või lööbe all.

Samuti on tõestatud, et õunpektiin seondub radioaktiivsete jääkide ja toksiliste raskemetallidega nagu plii ja elavhõbe ning eemaldab need ohutult kehast. Veel üks õunapektiini eelis on see, et sellel on võime piirata rasvade hulka, mida meie rasvarakud suudavad imada, ehitades barjääri, mis kontrollib loomulikult rasva kogunemist kehas, mis teeb sellest suurepärase valiku mis tahes kaalulangetusprogrammi jaoks.

Õunapiruka pannkoogid. Pilt: siit



Õunapiruka pannkoogid.

Koostis:
120 ml (1/2 cup) + 1-2 spl magustamata mandlipiima
80 ml (1/3 cup) magustamata õunakastet
240 ml (1 cup) täistera gluteenivaba kaerajahu
2 spl kookossuhkrut
1/2 tl jahvatatud kaneeli
1/4 tl jahvatatud kardemoni
1/8 tl jahvatatud muskaatpähklit
1 tl küpsetuspulbrit
2-3 spl vahtrasiirupit pannkookide peale niristamiseks

Vürtsitatud õunte jaoks (pannkookide peale):
2 punast õuna, kuubikuteks lõigatud
1 spl sidrunimahla
1/2 tl kaneeli
1/4 tl jahvatatud kardemoni
2 spl kookossuhkrut
2 tl vett

Valmistamisõpetus:
Segage väikeses kausis kokku mandlipiim ja õunakaste. Segage korralikult läbi ja tõstke kõrvale.

Keskmise suurusega kaussi pange kaerajahu, kookossuhkur, jahvatatud kaneel, jahvatatud kardemon, jahvatatud muskaatpähkel ja küpsetuspulber ning segage korralikult läbi. Valage õunakastme segu jahusegu sisse ja segage, kuni saate ühtlase taigna. Vajadusel lisage veel 1–2 spl mandlipiima - taigen peaks olema paks, kuid valatav. Tõstke kõrvale.

Vürtsitatud õunte valmistamiseks segage kastrulis kokku kuubikuteks lõigatud õunad, sidrunimahl, jahvatatud kaneel, jahvatatud kardemon, kookossuhkur ja vesi ning ajage keema. Keetke kaaneta 5-10 minutit, kuni õunad on läbi keenud (pehmed).

Kuni vürtsitatud õunad potis pehmeks keevad, pange mittenakkuv pann keskmisele-kõrgele kuumusele ja tõstke paar lusikatäit pannkoogi taigent pannile. Praadige mõlemalt poolt 2–3 minutit, kuni pannkoogid on kuldpruunid.

Serveerige pannkooke vürtsitatud õunte ja peale niristatud vahtrasiirupiga.

Kogus: 2 portsu 

Originaalretsept siit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar