laupäev, 30. oktoober 2021

Musta oa „lihapallid“.

 

 Soojendavalt vürtsikad musta oa lihapallid värske tomati-marinara kastmes - njäm! Need lihapallid maitsevad kõigile. Serveerige neid pere jaoks koos suvikõrvitsa nuudlite või gluteenivaba pastaga või rammusa salati kõrvale maitsvaks õhtusöögiks, mida kõik naudivad.

 Tomatid: Täis mikrotoitaineid, fütokemikaale, vitamiine ja mineraale, et toetada maksa paljusid funktsioone. Lükopeen on armastatud toitaine, mida maks imetleb. Maks kasutab seda enda kaitsmiseks rakkude kahjustuste eest. Lisaks aitab lükopeen maksa punaseid vereliblesid ohutult, sujuvalt ja tõhusalt detoksiseerida . Tomatites olevad puuviljahapped aitavad sapipõit tervena hoida, aidates sapipõide ladestunud halvast lahti saada ja isegi vähendab sapikivi.

Musta oa „lihapallid“. Pilt: https://www.medicalmedium.com/blog/black-bean-meatballs



Musta oa „lihapallid“.

Koostis:
360 ml (1 1/2 cup) keedetud musti ube või 1 purk (450 ml) nõrutatud ja loputatud ube
170 ml (3/4 cup) gluteenivabu kaerahelbeid
120 ml (1/2 cup) kuubikuteks lõigatud sibulat
3 küüslauguküünt, jämedalt hakitud
2 spl tomatipastat
1/2 spl sibulapulbrit
1 tl paprikapulbrit
1/2 tl tšillipulbrit (omal soovil)
1/4 tl suitsupaprika pulbrit
1/2 tl jahvatatud köömneid
1 tl kuivatatud pune
meresool, maitse järgi (omal soovil)

Marinara kaste:
120 ml (1/2 cup) kuubikuteks lõigatud sibulat
2 küüslauguküünt, hakitud
720 ml (3 cup) purustatud tomateid
60 ml (1/4 cup) tomatipastat
1 tl kuivatatud basiilikut
1 tl kuivatatud pune
1 spl kookossuhkrut
1 / 4-1 / 2 tl punase pipra helbeid, maitse järgi (omal soovil)
meresool, maitse järgi (omal soovil)
garneeringuks värsket basiilikut või peterselli

Valmistamisõpetus:
Musta oa „lihapallide“ valmistamiseks töödelge köögikombainis kokku mustad oad, kaerahelbed, kuubikuteks lõigatud sibul, küüslauk, tomatipasta, sibulapulber, paprika, tšillipulber (kui kasutate), suitsutatud paprika, jahvatatud köömned, kuivatatud pune ja meresool (kui kasutate). Vahepeal kraapige köögikombaini külgedele kinni jäänud segu alla tagasi, et kõik saaks ühtlaselt peeneks ja läbi segatud.

Kuumutage ahi 200º C.

Vormige segust pallikesed (neid peaks kokku tulema umbes 14–16 tükki) ja küpsetage mittenakkuval ahjukindlal pannil keskmisel-kõrgel kuumusel, kuni mõlemalt poolt on pruunistunud. Tõstke pann ahju ja küpsetage 20 minutit, kuni pallikesed on krõbedad.

Sel ajal, kui mustad oapallid on ahjus, tehke marinara kaste valmis. Võtke mittenakkuv pott ja kuumutage keskmisel-kõrgel kuumusel sibul. Pruunistage 3-5 minutit, kuni sibul on pehme. Lisage küüslauk ja kuumutage veel 2 minutit.

Lisage purustatud tomatid, tomatipasta, kuivatatud basiilik, kuivatatud pune, kookossuhkur, punase pipra helbed (kui kasutate) ja meresool (kui kasutate). Keedke kaaneta 5–7 minutit, kuni kaste kergelt pakseneb ja maitsed on segunenud. Tõstke kaste pannile ja katke oapallid kastmega. Serveerige kohe. Garneerige peterselli või värske basiilikuga.

Kogus: 3-4 portsu

Originaalretsept siin.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar