laupäev, 30. oktoober 2021

Õunakoogi ampsukesed.


Need mini-õunapiruka ampsukesed on uskumatud. Need on tõelised rahva lemmikud ja sobivad suurepäraselt igale sünnipäevale või erilisele sündmusele. Kuid nautige neid igal ajal, isegi hommikusöögiks või suupisteteks! Ärge laske rosmariini lisamisel end hirmutada. See muudab selle magustoidu parimaks!

Õuntel on imelised põletikuvastased omadused ja need annavad märkimisväärset tulemust neile, kes põevad selliseid autoimmuunseid häireid nagu Addisoni tõbi, kardiomüopaatia, tsöliaakia, luupus ja sclerosis multiplex. Õunad sisaldavad pektiini, mis on geelilaadne kiudaine, mis võib takistada valkude mädanemist seedetraktis. Pektiin toimib nagu soole luud, puhastades ja pühkides jämesoole.

Rosmariinil on olnud imeline maine tuhandeid aastaid. Seda on kasutatud antiseptilise, antidepressandi, analgeetikumi, viirusevastase, põletikuvastase, desinfitseeriva, afrodisiaakumina ja rögalahtistina. Rosmariin on pälvinud kiitust närvidega seotud seisundite leevendamise, immuunsussüsteemi turgutamise, bakteriaalsete ja viirusnakkuste vastu võitlemise, hingamisteede vaevuste abistamise, seedimise tugevdamise ja vereringe parandamise eest.

Kreeka pähklid on eriti kasulikud kognitiivse tervise jaoks ja neid peetakse üldiselt suurepäraseks ajutoiduks. Kreeka pähklid võivad ka närvisüsteemi rahustada ning suurendada heaolutunnet ja rahu. On teada, et need täidavad söögiisu ja aitavad pikaajaliselt kaalulangetuse puhul. Pähklites on palju E-vitamiini, mis aitab kaitsta rakke vabade radikaalide kahjustuste eest.

Õunakoogi ampsukesed. Pilt: siit



Koostis:
480 ml (2 cups) õunu, jämedalt kuubikuteks lõigatud
240 ml (1 cup) õunu, peeneks hakitud
720 ml (3 cups) dattleid
120 ml (1⁄2 cup) kreeka pähkleid
1 sidruni mahl
120 ml (1/2 cup) noore kookose tahket sisu
1 tl rosmariini
1⁄2 tl ingverit
1⁄4 tl meresoola
1⁄4 tl kaneeli

Valmistamisõpetus:
Põhja jaoks töödelge 120 ml (1/2 cup) kreeka pähkleid 480 ml (2 cups) datlite, meresoola ja rosmariiniga. Vooderdage mini-koogikeste vormid toidukilega ja suruge „taigen“ igasse vormi nii, et moodustuksid väikesed koogikesed. Katke toidukilega ja asetage sügavkülma.

Täidise valmistamiseks töödelge köögikombainis 480 ml (2 cups) jämedalt kuubikuteks lõigatud õunad, 240 ml (1 cup) datlid, 1⁄2 sidruni mahl, ingver ja kaneel, kuni on korralikult segunenud. Sega sisse 240 ml (1 cup) peeneks hakitud õunad. Tõsta iga ampsukese põhjale lusikatäis segu.

Kookoskreemi lisamiseks apsukeste peale segage köögikombainis noore kookose tahke sisu ja 1⁄2 sidruni mahl kuni saate ühtlase kreemi. Lisage igale ampsukesele peale lusikatäis kookoskreemi ja puistake üle hakitud rosmariiniga. Nautige!

Kogus: 12 apsukest (mini koogikest) 

Originaalretsept siit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar