laupäev, 30. oktoober 2021

Prantsuse sibulasupp (piimatoodetevaba).


Klassikaline prantsuse sibulasupp saab selles retseptis tervisliku uuenduse, ilma et maitse kannataks. See supp on nii maitsev ja mõnus ilma lisanditegagi. Lisage soovi korral India pähkli juustuga röstsai ja olete saanud retsepti, mis paneb külalised wow ütlema õhtusöögilauas või rõõmustab kogu pere.

Sibulatel on hämmastav hulk meditsiinilisi eeliseid ning neis on palju C-vitamiini, folaate, biotiini, kroomi ja kaltsiumi. Sibul on rikkaim toidulisand - kvertsitiin, mis on tugev antioksüdant, mis alandab kolesterooli, vererõhku ja triglütseriide, mis samuti aitab vältida verepaksenemist, astma, siinusinfektsioonide, bronhiidi, ateroskleroosi ja diabeedi teket. Sibul sisaldab ka võimsaid vähivastaseid omadusi. On leitud, et need aitavad aeglustada ja pöörata tagasi kasvaja kasvu organismis.

Sibul on eriti kasulik mao-, käärsoole-, eesnäärme-, rinna-, kopsu-, põie- ja munasarjavähi korral. Need sisaldavad väärtuslikke väävliühendeid, mis teadaolevalt tugevdavad immuunsussüsteemi, aju ja närvisüsteemi. Need väävliühendid toimivad ka raskemetallide detoksikaatorina ja võivad aidata elavhõbedat, kaadmiumi, arseeni ja pliid ohutult kehast välja viia. Sibul võib aidata külmetushaiguste, köha, bakteriaalsete infektsioonide, stenokardia ja bronhide spasmide ravis.

Prantsuse sibulasupp. Pilt: siit.



Prantsuse sibula supp.

Koostis:
1/2 spl oliiviõli (soovi korral)
4 keskmise suurusega valget või kollast sibulat, viilutatud
3 küüslauguküünt, hakitud
2 tl värsket tüümiani, ainult lehti
2 spl coconut aminos (soovi korral)
1 liiter (4 cups) köögiviljapuljongit või vett
1-2 loorberilehte
Supi paksendamiseks: 1 1/2 spl arrowroot starch-i (ehk maranta tärklist) ja 3 spl vett (soovi korral)
meresoola (soovi korral)

Supi peale (soovi korral):
4-6 viilu gluteenivaba saia, röstitud
120 ml (1/2 cup) töötlemata India pähkleid, leotatud kuumas vees
1 spl arrowroot starch-i (ehk maranta tärklist)
1 tl sibulapulbrit
1 tl küüslaugupulbrit
1 spl sidrunimahla
1/4 tl paprikapulbrit
1/2 tl meresoola
120 ml (1/2 cup) vett

Valmistamine:
Kui kasutate õli siis kuumutage see suures potis. Teine võimalus on lisada paar supilusikatäit vett. Lisage sibulad ja kuumutage keskmisel-kõrgel kuumusel 25-35 minutit, kuni sibulad on tumedaks muutunud ja karamellistunud. Lisage küüslauk, tüümian, coconut aminos, köögiviljapuljong või vesi ja loorberilehed. Keetke tasasel tulel 5 minutit, lisage veega segatud arrowroot starch (maranta tärklis) ja keetke veel 5 minutit. Maitske ja timmige maitse enda soovi järgi paika.

Juustu valmistamiseks sega köögikombainis Indiaia pähklid, arrowroot starch (maranta tärklis), sibulapulber, küüslaugupulber, sidrunimahl, paprika, meresool ja vesi ühtlaselt kreemiseks. Vala väikesesse potti või pannile ja vispelda keskmisel-kõrgel kuumusel, kuni segu on muutunud paksuks. Eemaldage tulelt ja asetage kõrvale.

Serveerimiseks pange supp ahjukindlatesse kaussidesse. Tõstke mõned supilusikatäied India pähkli juustu gluteenivaba röstsaia viilu peale ja tõstke sai supi peale. Asetage ahju või grilli alla ja küpsetage 2–3 minutit, kuni juust on pruunistuma hakanud. Teise võimalusena võite juustuga kaetud röstsaiaviilud eraldi ahjuplaadile panna ja pärast supi peale tõsta. Serveerige kohe.

Kogus: 4 portsu

Originaalretsept koos videoga siin.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar