reede, 3. veebruar 2017

Parmesani - kõrvitsa püreesupp.


 Supi isu tuli peale. Ja kuna mul on kõrvitsapüree eelnevalt juba valmis tehtud ja kohe on hea sügavkülmast valmis portsjonitena võtta (see oligi viimane ports :(, tuleb juurde teha), siis tuli mõte teha kõrvitsapüree suppi. Leidsin selle supi retsepti, sest just need koostiosad olid mul parajasti kodus olemas. Aga minu koostisainete kogused on pisut teised. Lähtusin sellest mida mul kui palju võtta on. 


Philadelphia klassikaline maitsestamata toorjuust. Pilt: netist.

Vaja läheb:
280 g sügavkülmutatud kõrvitsapüreed ( vaata valmistamisõpetust siit
15 g võid päikesekuivatatud tomatiga
50 g porrut
1 väike küüslauguküüs ehk 2 g
35 g parmesani juustu (sellise koguse kõrvitsa juures peaks õige kogus olema 28 g aga ma ei hakka ju 7 grammi järgi jätma, mul just nii palju juhtus seda külmkapis olema)
1 loorberileht
150 ml valmis kanapuljongit ehk 1 puljongikuubik
100 g naturaalset toorjuustu (sellise koguse kõrvitsa juures peaks õige kogus olema vaid 42 g toorjuustu aga miks mitte ei või supp juustusem välja tulla?)
muskaatpähklit 
soola
Valio Forte Classico kõva itaaliapärane juust. Pilt: netist.

Valmistamine:

 Võta valmis tehtud kõrvitsapüree sügavkülmast ja jäta sulama. 
 Mul oli eelmisest toiduvalmistamisest järgi jäänud pisut porrut, mille viilutasin ära ja panin väikese Lock'n'Lock karbiga (loe nende karpide kohta siit) sügavkülma. Nii ei lähe toitu raisku ja saab selle ka hiljem ära kasutada. Nüüd oligi paras aeg see kasutusse võtta. 
 Kuumuta pannil või ja lisa porru ning hauta porrut võis mõni minut. Lisa purustatud küüslauk ja kuumuta veel pisut. 
 Tee valmis kanapuljong (lahusta kuumas vees üks kanapuljongi kuubik). 
Lea Nature Jardin Bio linnuliha puljongikuubikud.  Pilt: netist. 

 Vala puljong potti ja lisa kõrvitsapüree ning võis hautatud porru. Lisa loorberileht. Lase supil pisut keeda. Eemalda loorberileht ja lisa parmesani juust (jäta pisut järgi, et seda serveerimisel kasutada) ning lase veel pisut keeda. 
 Parmesani kasutan üsna harva ja et see mul külmkapis hallitama ei läheks, siis riivisin selle ära, laotasin laia kandiku peale ning kuivatasin õhu käes paar päeva, vahepeal segasin. Kui kuiv tundus, siis panin riivitud juustu Lock'n'Lock karbiga külmkappi. Seda jääki nüüd kasutasingi. 
 Kui nüüd on soov siis püreesta supp saumikseriga läbi. Mind mõned porru tükid püreesupis ei häiri ja minul jäi see protseduur ära. 
 Lisa supile toorjuust ja sega see supis ühtlaselt segi. 
 Maitsesta supp riivitud muskaatpähkli ja soolaga. 
 Serveerimisel nirista supile peale oliivõli (kui on siis võib kasutada ka kõrvitsaõli) ja puista peale riivitud parmesani juustu. Kui on soov võib kuumal pannil röstida ka pisut kõrvitsaseemneid ja neid ka kasutada. 


Parmesani - kõrvitsasupp. Foto: erakogu.
 Ja siin on ühe portsu toitumisalane teave. 


Parmesani - kõrvitsasupp Myfitnesspal-is. 


Head isu!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar