neljapäev, 16. veebruar 2017

Lillkapsa üllatus.


 Seda põnevat retsepti jagati kuskil Facebooki grupis. Kuna toit tundus nii põnev, siis otsustasin järgi teha. Originaalretsept on siit. Seal on ka videoretsept.

Vaja läheb:
1 lillkapsas
700 g hakkliha
300 g paprikat (kollast, punast, rohelist; kuubikuteks lõigatud)
10 g peterselli hakitud
1 mugulsibul hakitud
1 spl sinepit
100 g maitsestamata, suhkruta Kreeka jogurtit 
2 muna
1 tl jahvatatud köömneid
1 tl paprika pulbrit
1 tl pune ehk oreganot
1/2 spl soola
1/2 tl pipart
200 g peekonit 

Hakkliha. Pilt: netist. 

BBQ peekon. Pilt: netist.
Dijon sinep. Pilt: netist. 




Philadelphia toorjuust. Pilt: netist. 


Minul olid pisut teised kogused:
1 lillkapsas 865 g
1 karp Maks & Moorits kodust hakkliha 486 g (niipalju siis 500 grammisest pakist!)
1/2 kollast paprikat ehk 85 g
1/2 punast paprikat ehk 76 g
10 g hakitud peterselli (minul oli sügavkülmas Lock'n'Lock karbis värsket)
1/2 punast mugulsibulat ehk 56 g
1 spl Dijon sinepit ehk 32 g
100 g Philadelphia maitsestamata toorjuustu
2 muna ehk 118 g 
1 tl paprika pulbrit
1 tl pune ehk oreganot
42 g Rakvere American peekon (oli üks poolik pakk ja kasutasin ka selle ära)
149 g Rakvere American BBQ peekon (pakendi järgi 150 g)

 Jahvatatud köömneid ei pannud, sest mul lihtsalt polnud kodus seda. Vürtsköömen oli kodus aga see pole ju õige (minu arust). Ka netist ei leidnud jahvatatud köömneid. Ju tuleb ise siis jahvatada. Mina ei viitsinud. 

Oregano ehk pune: Pilt: netist.
Jahvatatud paprika. Pilt: netist.

Valmistamine:
Lõika lehtedest puhastatud lillkapsa vars risti läbi.

Lillkapsa varre risti läbi lõikamine. Pilt: retseptist.

 Pane lillkapsassoolaga maitsestatud vette ja keeda 8-10 minutit, kuni lillkapsas on "al dente". Lase lillkapsal jahtuda. 


Lillkapsa keetmine. Pilt: retseptist.
 Seni, kuni lillkapsas keeb sega hakkliha sisse kõik koostisosad välja arvatud peekoniribad.

Koostisainete lisamine hakklihale. Pilt: retseptist.
 Sega kõik koostisained omavahel korralikult kahvliga läbi.

Koostisosade segamine. Pilt: retseptist.

 Asetage jahtunud lillkapsas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja kata see ühtlaselt hakklihaga. 

Lillkapsa katmine hakklihaga. Pilt: retseptist.
 Suruge korralikult hakkliha lillkapsa ümber kinni. Jälgi, et kogu lillkapsas oleks ühtlaselt kaetud.
Hakkliha surutakse kõvasti lillkapsa ümber. Pilt: retseptist.

 Hakka nüüd hakkliha peekoniribadega katma.

Peekoniribadega katmine. Pilt: retseptist. 
 Jälgi, et kogu hakkliha saaks ühtlaselt peekoniviiludega kaetud. 

Peekoniribadega katmine. Pilt: retseptist.
 Pane lillkapsa üllatus eelsoojendatud ahju ja küpseta 180 kraadi juures 60 minutit. 

Lillkapsa üllatuse küpsetamine ahjus. Pilt: retseptist.
 Kui lillkapsa üllatus on pealt ilus kuldpruun ja krõbe, siis on roog valmis. 

Lillkapsaroog on valmis serveerimiseks. Pilt: retseptist. 
 Lõika lillkapsa üllatus lahti nagu tort ja serveeri koos omale meelepärase salatiga.  

Lillkapsa üllatus taldrikul. Pilt: retseptist. 

 Minu lillkapsa üllatus nägi siis selline välja:

Hakklihaseguga kaetud. Foto: erakogu.
Peekoniga kaetud. Foto: erakogu.
Valmis lillkapsa üllatus. Foto: erakogu.
Lillkapsa üllatus taldrikul. Foto: erakogu.

 Ja siin siis lillkapsa üllatuse toitumisalane teave:


 MINU KOMMENTAAR:
 Supermaitsev ja mahlakas ning kõhtu hästi täitev roog. Kindlasti teen seda rooga kunagi veel. Soovitan teilegi!

Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar