teisipäev, 21. veebruar 2017

Kikerhernestest pitsapõhi.


 Kuna kodus oli külmkapis iidamast-aadamast üks purk kikerherneid ja hiljuti leidsin retsepti, kus pitsapõhi oli tehtud kikerhernestest, siis tekkis huvi see ka ära proovida. Retsept on pärit siit.

 Kuigi see pole kindlasti mitte LCHF retsept, siis vahest harva ju siiski võib. Vähemalt on see täiesti gluteenivaba ja purgil on kirjas, et 100 g seda kikerherne konservi annab 8,6 g süsivesikuid ja 0 g suhkrut, siis miks mitte ära katsetada. 

Vaja läheb:
1 purk kikerherne konservi (sisaldab kikerherneid vett ja soola)
1 muna
2 purustatud küüslaugu küünt (minul kodus ei olnud ja seega ei pannudki)
1 1/2 spl tahini pastat
pisut meresoola (minul oli Himaalaja roosa sool)
npuotsatäis musta pipart

Valmistamine:
NB! Kui hakkad kikerhernekonservi avama, siis ära kalla kikerhernevedelikku ära!!! 
Seda läheb tarvis ühe teise retsepti jaoks. See retsept tundus nii uskumatu, jabura ja üllatavana, et kange tahtmine oli see ära proovida. Nii, et sellest konservist ei läinud mul midagi kaotsi ja võibolla soovite teie sama teha? :)
Victoria kikerherned. Pilt: netist. 

1. Pese kikerherned jooksva vee all. Nõruta korralikult. 
2. Pane kikerherned, muna, pressitud küüslauk (kui kasutad), tahini, sool ja pipar S-lõikuriga varustatud köögikombaini ja surista kõik koostisosad mõnusalt kreemiseks massiks. 
3. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning kraabi kogu mass köögikombainist küpsetuspaberile. 
4. Vormi kätega ühtlaselt ümmargune ketas. Minul tuli sellest massist välja 21 cm läbimõõduga pitsapõhi. Kindlasti aga on võimalik seda ka veel pisut suuremaks teha. 
5. Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit, kuni pitsapõhi on mõnusalt krõbe ning kuldne. 
6. Kuni pitsapõhi on ahjus valmista ette pitsakate. 
Mina kasutasin Felix-i tomatipastat (määrisin sellega pitsapõhja kokku), sellele raputasin peale basiilikut ja oreganot ehk pune, 2 kirsstomatit (lõikasin neljaks), Oskar abasinki (hakkisin väikesteks kuubikuteks), 5 rohelist oliivi paprika täidisega (lõikasin pooleks) ja peale raputasin pool pakki Vigala Mozarella Pizza riivitud juustu. Kõige peale raputasin veel pisut Santa Maria pitsamaitseainet. 
7. Kui pitsapõhi on valmis siis kata oma maitse järgi (või kata sellega, mida külmkapist leiad)  ja torka veel umbes 5 minutiks ahju, kuni juust on ilusti sulanud. 
8. Serveeri! 

Biona Tahini white. Pilt: netist. 
Felix Tomatipasta. Pilt: netist.
Kodukoha L suuruses munad. Pilt: netist. 
Kirsstomatid. Pilt:netist. 
Vigala Mozarella Pizza riivitud juust. Pilt: netist.
Oskar Abasink. Pilt: netist.
Basiilik. Pilt: netist.
Oregano ehk pune. Pilt:netist. 

Rohelised oliivid. Pilt:netist. 
Pitsamaitseaine. Pilt: netist.


 Minu pitsa nägi, siis selline välja:

Küpsenud kikerherne pitsapõhi. Foto: erakogu.

Valmis lillkapsapõhjal pitsa. Foto: erakogu. 
 Ja siin on eraldi pitsapõhja toitumisalane teave:

 Ja siin eraldi minu pitsakatte kalorsus:

MINU KOMMENTAAR:
Pitsa tuli väga mõnus krõbe. No täiesti petab ära, et pole tavaline nisujahust pitsapõhi. Mingit kikerherne maitset küll ei tundnud. Superhea ja toitev pitsa. Soovitan! 

Head isu! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar