Lõpuks proovisin ära lillkapsast pitsapõhja teha. Arvasin, et seda on liiga tüütu teha ja liiga palju on mässamist aga tegelikult käis kõik päris kähku. Ja see maitse! Ega eriti vahet ei teinudki. Mõnus õhuke ja krõbe põhi tuli. Ja kannatas ilusti rikkaliku katte ka ära (muidu retseptis oli hoiatus, et ärge koormake pitsapõhja väga üle). Mina panin ikka kõike ja lahke käega :D Kuna tuli nii maitsev ja mõnus, siis kindlasti hakkangi seda omale aegajalt tegema.
Santa Maria basiilik. Pilt: netist. |
Santa Maria oregano. Pilt: netist. |
Retsepti leidsin siit. Ja videoretsept:
Vaja läheb:
1 lillkapsa pea
120 ml riivitud mozzarella juustu
1/2 tl kuivatatud pune ehk oreganot
1/2 tl kuivatatud basiilikut
1/2 tl soola
1/2 tl küüslaugupulbrit
1 muna
Vigala mozzarella pizza riivitud mozzarella juust. Pilt: netist. |
Valmistamine:
1. Kuumuta ahi 260 kraadi (või nii palju, kui su ahi välja võtab ehk siis pane ahi maksimum kuumuse peale)
2. Eemaldage lillkapsalt lehed ja jämedamad varred ning peenesta lillkapsas köögikombainis S-lõikuriga peeneks puruks.
3. Pane peenestatud lillkapsas kaussi ja kuumuta mikrolaineahjus 4 minutit. Lase jahtuda!
4. Tõsta pehmenenud ("keenud") lillkapsas puhta rätiku (või kurnariide sisse) ja pigista välja nii palju vedelikku, kui võimalik.
5. Pane kuivaks pigistatud lillkapsapuru kaussi ning sega sisse riivitud mozzarella juust, pune ehk oregano, basiilik, sool, küüslaugupulber (mina eelistaks ehtsat värsket küüslauku) ja muna. Sega kõik koostisained korralikult läbi.
6. Pane ahjuplaadile tükk küpsetuspaberit ja vala lillkapsast pitsapõhja segu küpsetuspaberile. Vormige (patsutage käega) segu nii, et moodustuks madal lapik ring, surudes servasid nii, et tekiks väike kõrgem serv.
7. Küpseta täiskuumusel 15 minutit või kuni pitsapõhi on muutunud ühtlaselt kuldpruuniks.
8. Määri nüüd küpsenud pitsapõhjale oma lemmik pitsa kaste (ketšup või tomatipasta) ja kõik muud endale meelepärased komponendid. NB! Jälgi, et pitsakatet liiga palju ei saaks, et mitte koormata pitsapõhja!
9. Küpseta uuesti ahjus ca 5-7 minutit või kuni juust on täielikult sulanud.
10. Head isu!
Pitsapõhi enne ahju panemist.Foto: erakogu. |
Pitsapõhi ahjust võttes. Foto: erakogu. |
Koos pitsakattega enne ahju panemist. Foto: erakogu. |
Valmis pitsa ahjust võttes. Foto: erakogu. |
Ja siin on minu pitsa toitumisalane teave Myfitnesspal-i sisestatult. Kuna minul oli kapis veel alles ainult pool lillkapsast, siis minul tuli pitsa sellistest kogustest. Pitsa läbimõõt tuli 22 cm. Väga toitev ja maitsev :)
Lillkapsapõhjaga pitsa toitumisalane teave Myfitnesspal-i sisestatult. |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar