esmaspäev, 30. mai 2016

Kikerherne ja singi panniroog munadega.



 Mul seisis külmkapis tükk aega üks purk kikerherneid, mis ootas hummuseks tegemist. Hummuse isu aga ei tulnud ega tulnud :D Iga kord kui seda kikerherne purki seal külmkapis nägin mõtlesin, et no kas tõesti mitte midagi peale hummuse temast teha ei saaks? Ja siis ühel päeval täiesti juhuslikult leidsin  selle retsepti. 

 Mul polnud muidugi õrna aimugi misasi see chorizo on aga google aitab alati hädast välja :D Mõtlesin, et ahh hakka veel mingeid udupeeneid vorstikesi taga ajama. Et kes keelab mul see asendada singiga? Kikerherned koos küüslaugu, tomati ja singiga on mõnusalt toitev ja maitsev hommikusöök. Kikerherneid võib ise keeta, kuid siis oleks vaja need juba eelmisel päeval valmis teha. Hommikul on ju kiire ja pole aega ülearu kokata. Palju lihtsam on kasutada konserveeritud kikerherneid, mis tuleks eelnevalt lihtsalt nõrutada. 





 Niisiis tuligi välja hoopis selline retsept:


Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 2 portsu

Kogus Koostisosad ja maitseained


150 g

Sinki


4 tk Hakitud küüslauguküüs

400 g Kikerhernekonserv kurnatuna

200 g Kirsstomateid

2 tk Kanamuna

peotäis Basiilikulehed

1/2 sidruni Sidrunimahl

pisut Parmesani juustu (pealeraputamiseks)

tsutike Sool

tsutike Must pipar

1 sl Õli praadimiseks

1/4 sidruni  Riivitud sidrunikoor (soovi korral)




1. Kuumuta pann keskmisel kuumusel. Kuumuta sinki pannil mõned minutid. Lisa küüslauk ja sidrunikoor ning kuumuta mõne minuti jooksul läbi.

2. Tee tomatitele sisselõige ja pressi veidi tomatimahla välja. Seda võib teha juba panni kohal ja lisa singile. Kalla kikerherned pannile ning prae paari minuti jooksul kõik läbi.

3. Löö pannile muna ja lase küpseda paraja küpsusastmeni. Lisa basiilikulehed ja sidrunimahl. Viimistle maitse soola ja pipraga.

4. Jaga portsud taldrikutele ja tõsta igale portsjonile üks muna. Puista peale riivitud parmesani ja soovi korral ka riivitud sidrunikoort.

 
Head isu!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar