reede, 27. mai 2016

Kuidas oma jalgu tänada :) Lähemalt ka magneesiumi jalavanni kasulikest omadustest.



  Minu tööga seoses tuleb mul terve pikk päev jalgadel olla. No ja eks seda kaalukest ole ka omajagu mida need jalad päevad otsa üleval peavad hoidma :D Seda enam, et mulle meeldib ka veel jalgsi tööle käia (see on ainus sport mida ma praegu teha viitsin). Iga tööpäeva hommik 30-35 minutit reibast kõndi. Ühesõnaga jalad saavad iga päev korralikult vatti. Mõtlesin, et peaks neid kuidagi tänama selle raske töö eest ja soetasin koju nende jaoks jalavanni. Ja kui see aparaat juba osta siis korralik. Seda enam, et plaanisin tõsimeeli seda pidevalt kasutama hakata. Kasutangi :)

 Oi kui mõnus on tulla peale väsitavat tööpäeva koju ja jalad massaživanni pista, ise samal ajal televiisorist midagi vaadates või lihtsalt mugavas toolis istuda ja lõõgastuda. Muidugi on seejuures oht, et võib üldse magama jääda. Mul on seda korra juhtunud. Õnneks ainult tukastasin. Ärkasin kui surin järgi jäi ja jalavann oma töö lõpetas. Aga see situatsioon oleks olnud üsna naljakas kui oleksin hommikul ärganud tugitoolis ja jalad ikka veel vannis. :D Ühesõnaga mega mõnus ja lõõgastav.

 Üldjuhul teen jalavanni lavendiõliga. Tilgutan mõned tilgad jalavannivette ja naudin tema meeldivat aroomi, mis nii rahustavalt ja lõõgastavalt mõjub. Väidetavalt mõjub ka peavalu, närvipinge ja depressiooni korral. No just täpselt see mida peale väsitavat tööpäeva tahaks, eksole :)

Lavendliõli

 Vahel panen ilmeväikse tilgakese lavendlilõhnalist vannivahtu ja panen jalavanni mullitama. Nii mõnus kuidas su jalad järjest pehmesse hellitavasse vahtu mässitakse.
Vahuga üle ei maksa pingutada muidu on nii nagu Raekoja platsi purskkaevuga, millese pandi väidetavalt terve pudel Fairyt. Terve raekoja plats oli valge vahu alla mattunud. Te ei taha ju ometi, et teie koduga sama juhtuks? :D

Lavendli vannivaht

 Mõnikord aga tilgutan vette hoopis teepuuõli. See on teada tuntud oma antiseptilise mõju poolest. Toimib aktiivselt kõigi kolme tüüpi haigustekitajate vastu: viirused, bakterid, seened. Teepuuõli on ka tugev immuunsüsteemi stimulant. Soodustab haavade paranemist, on põletiku- ja seentevastane, antiseptiline, desinfitseeriv, desodoreeriv. Nii, et igati sobiv sellega oma jalgu aegajalt hellitada. Tema lõhn on üsna intensiivne nii, et teeb „lõõrid ka lahti“ :D Ühesõnaga nohu ja külmetuse korral igati sobilik.

Teepuuõli

 Siis olen kasutanud mingit tsitruselist virgutavat ja värskendavat vannisoola. Mul küll polnud Joik firma oma aga netist leidsin väga põneva toote mida tahaks proovida. See asub siin 

Virgutav vannisool tsitrususeliste eeterlike õlidega

 No ja kui vahel jalad ikka korralikult tuld all löövad siis pole muud kui otsida välja kott magneesiumkloriidi helbeid. Vot see on nüüd küll see, millel tahaks kohe pikemalt peatuda. See pole ainult lõõgastav, vaid sel on ka ravitoime. Mina ostsin oma magneesiumkloriidi helbed Tähe tänava ökopoest. Seal maksis kott magneesiumkloriidi helbeid ainult 3.- €! Kahjuks avastasin hiljuti, et see pood on oma uksed jäädavalt sulgenud :( Kahju, tuleb uus koht otsida kustkohast soodsa hinnaga saaks. Eks peab varsti otsima hakkama. Õnneks veel seda mõne korra jaoks jagub praegu. 

Magneesiumkloriidi helbed

Mille puhul siis kasutada?
Kui sul on:
  • krambid jalgades
  • pidev väsimus
  • peavalud
  • depressioon
  • ärevus
Vajalik lihaste lõdvestumiseks.
Aitab kaalust alla võtta.
Kõrvaldab raskemetalle ja toksiine.
Muudab keha aluselisemaks (ph dieet, paleo, toortoitumine).
Aitab üle 300 kehakaalu hoidva ainevahetuse ensüümil funktsioneerida!!!
Kaotab pideva väsimuse.
Maandab stressi.
Toetab depressiooniga võitlemises.
Tagab hea une.
Osaleb energiatootmises.
Rahustab närvisüsteemi.
Igasugu valude puhul, kuna omab lõõgastavat toimet.
Ja loomulikult ka liigesevalude puhul.
Tugevdab immuunsüsteemi.
Mõjub positiivselt mälule.
Reguleerib kolesterooli tootmist.
On hea vererõhu normaliseerimiseks.
Tagab südame veresoonkonna tervise.
Vajalik tervete luude ja hammaste jaoks.
Vajalik tervete liigeste jaoks.
Ennetab ja ravib II tüübi diabeeti.
Kaotab peavalu.

 Kasutada ka näiteks magneesiumi õli kukla määrimiseks peavalu korral.
Või määrida magneesiumiõli kohtadesse kus nahk on õhuke – kõht, käte ja puusade sisepinnad.

Magneesiumõli saab ise teha:
2 osa magneesiumihelbeid
1 osa sooja vett
Sega kuni magneesiumihelbed on lahustunud. Ja võibki juba kasutama hakata.

Kasutan seda vahel sääremarjadele pritsimiseks kui jalad valutavad ja jalavanni jaoks aega pole.

  Võtta 150 g magneesiumkloriidi helbeid ühe jalavanni kohta. Tegelikult oleks hea läbi teha 30 päevane kuur, et taastada oma kehas magneesiumi varud. Jalalabad ja pahkluud võiksid olla täielikult veega kaetud! Soovituslik vee temperatuur on 37-41 kraadi. 

Magneesiumi jalavann.

 On tõestatud, et magneesiumipuudust on võimalik tõhusalt ja kiiresti ravida jalavanniga. Sel juhul peaks konsentratsioon olema vähemalt 5%, mis tähendab 5 liitri vee kohta on vaja umbes 500 g magneesiumi helbeid või 0,6 liitrit magneesiumi õli.
 Soovitav on teha nädalas 4-5 magneesiumijalavanni, et taastada ja säilitada normaalsed magneesiumi varud organismis.

 75 %-l inimestel taastuvad magneesiumi varud organismis juba 30 päevase kuuriga – seevastu võttes toidulisandeid, võib sama tulemuse saavutamiseks kuluda 1-2 aastat.

 Magneesiumiliiga pole vaja karta, sest ülearune magneesium väljub kehast neerude kaudu. Vastunäidustatud on vaid tugeva neerupuudulikkuse, soolte ummistuse ja bradükardia korral.

 Magneesium ei imendu hästi läbi soolestiku! Täisterades on fütiinhape, mis efektiivselt seob enda juurde tähtsad mineraalid, kaasaarvatud magneesium, tsink ja raud! Kui sööd täisteratooteid ja võtad näiteka magneesiumi toidulisandit, siis need mineraalid ei imendu vaid jäävad sooltesse! Seepärast on raske või peaaegu võimatu toidulisandite abil kehas normi taastada. Kõige efektiivsem omistamine toimub läbi naha, kasutades konsentreeritud magneesiumilahust.

Tugeva magneesiumipuuduse võimalikud sümptomid:
  • südame arütmia
  • südamehaigused
  • peavalud ja migreenid
  • depressioon
  • vaimuhaigused
  • lihaskrambid jalgades
  • menstruaalkrambid
  • lihaste tõmblemine
  • lihasvalu
  • valutavad hambad
  • ärevus ja ärritavus
  • rahutud jalad
  • unetus
  • kõrge vererõhk
  • pidev väsimus
  • osteoporoos
  • suhkrutõbi
  • nälg, isegi kui kõht täis on

Magneesium on oluline, sest:
  • on seotud insuliinitundlikkusega. Seetõttu madal magneesiumi tarbimine viitab paljudes uurimustes, kuid mitte kõikides, teise tüübi diabeedi tekkimist.
  • on hädavajalik, et lihased oleksid võimelised lõdvestuma. Kui kehas on vähe magneesiumi, võetakse seda ära vähemtähtsatest kohtadest nagu jalalihased ning suunatakse südamelihasesse, mille lõdvestumisvõime on tunduvalt olulisem.
  • on tõestatud seos depressiooni, väsimuse ja psüühikahäirete ravimisega ning üleüldiselt neuropatoloogia ehk vaimuhaiguste vältimisega.
  • tugevdab hambaid
  • hoiab ära südame infarkti. On leitud, et infarkti puhul on peaegu alati magneesiumi puudus.
  • leevendab unehäireid. Jalavann enne magamaminekut on rahustav ja lõõgastav.
  • leevendab ja hoiab ära hüpoglükeemiat – madalat veresuhkrut. Magneesiumi abil saab ravida pidevaid madala veresuhkru probleeme (intensiivne korduv nälg – on vaja süüa mitu korda päevas,  närvilikkus, värisemine, nõrkuse tunne, südame tukslemine)
  • leevendab ja aitab ära hoida selja- ja kaelavalu. Optimaalse magneesiumi tasemega kehas võib olla tunduvalt kergem nendest valudest lahti saada.

 Info magneesiumkloriidi helveste heade omaduste kohta on kokku kogutud siit ja siit 

 Keha muudab aluselisemaks veel ka tavalise söögisooda jalavann (võib muidugi ka üleni teha). Leidsin selle idee Raamatust „Aluseline toitumine. Hämmastav 14- päevane dieet ja mõtestatud söömiskava“, autor Stephan Domenig. (asub siin)

Raamat Aluseline toitumine.

Ilunipp – aluseline jalavann:
Täitda väike vann sooja veega, kuhu on segatud söögisoodat. Söögisoodal on palju kasulikke omadusi, kaasa arvatud naha pehmendamine, lisaks on sel veel seenevastane toime.

Seda jalavanni tegin eile. Pärast olid jalad nagu beebi pepu pehmed. Mõnus :P


Minu aluseline jalavann


 Või teha kohe ülekeha vanni.
Ilunipp – aluseline vann:
Lisa oma vannivette 130 g söögisoodat. Kasuta vee pH -testrit, et kontrollida, kas vee pH-tase on 8,5. Leota end selles vees 30-60 minutit. Kui nahk läheb kortsu, muutub see pehmeks ja laseb hapetel välja tulla. Seda protseduuri kasutatakse sageli artriidi ja reumaatiliste haiguste raviks.



 Minu jalavann on see Mina ostsin ta muidugi mingi soodustuse ajal. Ma ju ei raatsi kunagi millegi eest täit hinda välja käia. Ema vahest naerab, et nagu valge juut. Aga no milleks maksta rohkem, kui saab vähem? :D
 
Jalavann mitme funktsiooniga.

 Kellel jalavanni kodus pole siis väga edukalt ajab asja ära ka tavaline pesukauss kuhu jalad sisse mahuvad. Lisa vaid omale meelepärased komponendid ja naudi :)

 Head lõõgastumist meeldiva jalavanniga. Ehk saite mõningaid ideid kuidas seda protseduuri mõnusamaks ja kasulikumaks teha :) 





 

 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar