pühapäev, 22. mai 2016

Ninaloputuskann.

  Mind on vaevanud pikka aega krooniline nohu. See tundub, et hakkab nüüd taanduma aga kuskil Facebooki grupis jäi silma soovitus endale soetada ninaloputuskann.

 Hakkasingi siis uurima, et millega üldse tegu on. Ja asi tundub päris huvitav. Kasutatakse siis kiireks abiks järgnevate ninavaevuste puhul :
  • tolmune ja saastatud õhk, 
  • kuiv nina ja koorikud ninas, 
  • kodutolmu- ja õietolmuallergia, 
  • nina- ja põsekoopapõletik, 
  • nohu ennetamiseks, 
  • intensiivseks puhastuseks.
 Veel leidsin netist sellise info:
Ninaloputus puhastab lihtsalt kuid põhjalikult nina ärritavatest ainetest. Nende hulka kuuluvad nii tolm ja mustus kui ka pisikud ning allergeenid (nt õietolm heinanohu korral). Üldiselt võite nina loputada siis, kui hingamine nimetatud põhjustel raskeneb.
Professor Schmidt (pikaajalise ninaloputuse läbiviija) soovitab igapäevast kasutust, et ennetada ninaärritusi ja nakkusi. Puhta, vaba ninaga saate märgatavalt paremini hingata ning ka lõhnamaailma tunnete Te paremini.
 

 Vaatasin siis kustkohast seda ka osta saab. Üks variant on näiteks Looduspere Ökopood. Toote link asub siin  Ninaloputuskannuga on kaasas veel 50 g mingisugust erisoola nimega haliitsool. Soola kohta on kirjas nii: Miks haliitsool? Väga puhas sool moodustab ühtlaseid kuubikujulisi kristalle (niinimetatud haliite), mis on ideaalkorras kristallpuhtad (värvitud). See kõrgeväärtuslik sool sobib eriti hästi ninaloputuseks. Haliitsoola keskmised analüüsiandmed: naatriumkloriid: 99,4%; mineraalained ja mikroelemendid: 0,6%
 Kõlab igal juhul asjalikult. Tuleb vist omale ka soetada. :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar