esmaspäev, 30. mai 2016

Sealiha-köögivilja supp toorjuustu ja päikesekuivatatud tomatitega.



 Selle imemaitsva supi retsepti lõikasin välja kas ajakirjast Naisteleht  või Naised. Tõenäoliselt oli see retsept kummaski neis ajakirjades aastatel 2011-2013. Ei mäleta enam kahjuks täpsemalt. Kuidagimoodi olen ma suutnud originaalretsepti ära kaotada. No kuhu mul ometi õnnestus ta toppida? :( Niisiis olen siiani seda suppi alati mälu järgi pidanud tegema. Kui keegi mu blogi lugejaist teab kummas ajakirjas ja millises numbris selle supi retsept ilmus siis ma oleksin väga tänulik kui saaksin uuesti originaalretsepti omale. 

 See on siiani üks minu lemmikumaid suppe. Supi teeb eriti maitsvaks päikesekuivatatud tomat. Samuti toorjuust. Hea maitsev ja toitev supp. Võib teha ka hakklihaga kui on kiire liha pruunistada ja hautada supi jaoks. Ka hakklihaga jääb superhea :P 




Siin siis retsept:
  • 200g sealiha või hakkliha
  • 50g sibulat
  • 125g kartulit
  • 125g porgandit
  • 4-5 päikesekuivatatud tomatit 
  • 100 g toorjuustu (näiteks maitserohelisega)
  • 1 küüslauguküünt
  • 1 puljongikuubikut
  • õli (liha pruunistamiseks ja köögivilja läbi kumutamiseks)
  • sool, pipar
  • till

 NB! Supi võib teha ka mõne sügavkülmutatud köögiviljaseguga. Vajadusel võid lisada vaid tükeldatud kartuleid.

 Potipõhjas praadida törtsukese õliga sealiha kuubikud või hakkliha. Kui teed lihaga siis lisa pruunistatud liha potti ja vala vesi peale ning hauta liha pehmeks. 

 Kuumuta lihapruunistamise pannil samas rasvas läbi ka tükeldatud sibul, küüslauk ning väikesteks tükikesteks lõigatud porgand. 

 Kui teed suppi hakklihaga siis prae kõigepealt hakkliha peaaegu valmis ja siis lisa köögiviljad sinnasamasse pannile hakkliha juurde ja kuumuta koos kõik läbi. 

 Vala potti 1 liiter vett ja puljongikuubik ning lase keema tõusta. Keevale puljongile lisa hakkliha-köögivilja segu, kartulikuubikud ja väikesteks tükikesteks hakitud päikesekuivatatud tomatid. Keeta valmimiseni, lisa toorjuust ning maitsesta soola ja pipraga. Sega kuni toorjuust on supiga segunenud. Kui supp on valmis raputa peale tükeldatud tilli ja jäta kaane alla veidikeseks järelvalmima.

 Kui teed lihaga siis hauta liha pehmeks ja lisa siis pannil hautatud köögiviljad, kartulikuubikud ja väikesteks tükikesteks hakitud päikesekuivatatud tomatid. Keeda valmimiseni, lisa toorjuust ning maitsesta soola ja pipraga. Sega kuni toorjuust on supiga segunenud. Kui supp on valmis raputa peale tükeldatud tilli ja jäta kaane alla veidikeseks järelvalmima. 


Sealiha - köögivilja supp toorjuustu ja päikesekuivatatud tomatitega.

Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar