pühapäev, 30. oktoober 2016

Vürtsikas kõrvitsakeeks.


 Mul jäi porgandi - kõrvitsa püreesupist ja kõrvitsa - vürtsi pudingust pisut järgi veel natuke kõrvitsapüreed. Otsustasin selle ka ära kasutada ja katsetasin teha pisut teistmoodi keeksi. Kodus oli veel ka sooduka ajal ostetud valmis keeksi pulber. Lihtsalt osa vedelikust asendasin kõrvitsapüreega ja lisasin kõrvitsakoogi vürtsi. 


Kõrvitsapüree valmistamine. Foto: Siit nurgast ja sealt nurgast lehelt. 

Vaja läheb:
1 pakk valmis keeksi pulbrit
110 g küpsetusmargariini
ca 1 - 1,5 dl valmis kõrvitsapüreed
ca 60 ml vett
noaotsatäis kõrvitsakoogi vürtsi
soovi korral serveerimiseks vahukoort ja kõrvitsakoogi vürtsi


Tartu Mill Sidrunikeeks. Foto: netist.


Vilma Margariin küpsetamiseks. Foto: netist. 

Valmistamine:
Puistasin Tartu Mill Sidrunikeeksi pulbri (võib kasutada ka mõnd muud valmis keeksipulbrit) suurde kaussi ja lisasin vedelaks tehtud küpsetusmargariini. 
Lisasin purki, kus oli järel umbes 1-1,5 dl kõrvitsapüreed ca 60 ml vett, sulgesin kaane ja loksutasin purgi puhtaks. Selle kõrvitsapüree - vee segu valasin kaussi keeksipulbri hulka ning lisasin noaotsatäie kõrvitsakoogi vürtsi. Segasin kõik korralikult segamini ja lasin 10-15 minutit seista. 
Määrisin keeksivormi küpsetusmargariiniga ja valasin taigna keeksivormi. 
Küpsetasin 180 kraadi juures 40-45 minutit. 
Serveerimisel võib jahtunud vürtsikale kõrvitsakeeksile tõsta peale vahukoorest "mütsikese" ja puistata sellele veel pisut kõrvitsakoogi vürtsi peale.  

Vürtsikas kõrvitsa keeks. Foto: erakogu.

PS! Kõrvitsapüree tegemise õpetus on siin. Kõrvitsa vürtsi valmistamisõpetuse saab siit.

Vürtsikas kõrvitsakeeks. Foto: erakogu.

Minu kommentaar:
Mõnusalt mahlakas ja vürtsikas keeks. Väga maitsev!

Mõnusat maiustamist!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar