teisipäev, 11. oktoober 2016

Kurgi - avokaado salat.


Ka seda retsepti jagati kuskil Facebooki grupis. Jäi silma ja otsustasin järgi proovida. Originaalretsept on pärit Nami-nami lehelt ja asub siin.

Avokaado: Foto: netist.



Salatijuust päikesekuivatatud tomatitega. Foto: netist.

Kogus: 1 ports

Vaja läheb:
ca 1/2 pikka Luunja kurki
1 avokaado 
laimi mahla
ca 1/2 karpi Apetina salati juustu (minul on päikesekuivatatud tomatitega)
soola 

Laim. Foto: netist.
Luunja kurk. Foto: netist.

Salati kastmeks:
ca 1 tl õli (juustu karbist)
ca 1 tl laimi mahla + pisut riivitud koort
musta pipart

Valmistamine:
Lõika kurk pikuti neljaks ja lõika pehme, seemnete osa välja. Lõika kurgid viiludeks ja aseta sõelale. Puista kurgitükkidele pisut soola, sega läbi ja jäta ca 30 minutikssõelale nõrguma. See aitab vältida, et kurk salatit pärast liiga vesiseks ei teeks. Nõruta kurk hoolega.
 Senikaua, kuni kurk sõelal nõrgub lõika avokaado kuubikuteks ja pane need salatikaussi. Piserda avokaado kuubikud laimi mahlaga, riivi pisut juurde laimi koort (enne pese laim korralikult puhtaks) ja sega õrnalt läbi. Lisa avokaado tükikestele kurgi tükid ja salati juustu kuubikud. 
 Valmista laimi mahlast ja salati juustu õlist kaste ning nirista salatile. Maitsesta pipraga ning sega õrnalt läbi. 
 Kata kauss toidukilega ja lase salatil külmkapis ca 30 minutit maitsestuda. 

PS! Väga mõnus ja krõmps salat. Avokaado ja salatijuust annavad pehmust ja kreemisust ning lisavad toiteväärtust. 

Kurgi - avokaado salat. Foto: erakogu.

Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar