pühapäev, 30. oktoober 2016

Kõrvitsa - porgandi - kookose püreesupp kanafileega.


 Praegu on just kõrvitsahooaeg ja kuna homme on ka Halloween siis miks mitte teha kõrvitsatoite :)


Kõrvits. Foto: netist. 


 
Porgandid. Foto: netist. 


 Selle retsepti leidsin Facebookist "Paleo retseptinurgast". Elis Rohtla postitas sinna selle supi tegemise õpetuse (asub siin) ja kuna see nägi nii ahvatlev välja, siis otsustasin järgi teha. 
PS!Kui välja jätta sibul, küüslauk, paprika  ja chilli siis võib seda kasutada ka AIP toitumises. Puljong tuleb siis ka naturaalne valida. 
Tšillipipar. Foto: netist. 

3-4 porgandit Vaja läheb:
ca sama suur kogus puhastatud kõrvitsa tükke või valmis kõrvitsapüreed
2 puljongikuubikut
1 purk (400 ml) kookospiima 
1 sibul
1-2 küüslauku
1/2 -1 punane paprika
1 väike, värske tšillipipar
kookosõli või ghee praadimiseks
kanafilee (või kanakits või koib)


Santa Maria kookospiim. Foto: netist.

Valmistamine:

 Keeda porgand ja kõrvits puljongis pehmeks. 
Mina kasutasin varem valmis tehtud kõrvitsapüreed ja minul polnud vaja enam kõrvitsat keeta. Kõrvitsapüree valmistamisõpetus on siin
Viiluta sibul, tükelda paprika ja tšilli (tšilli puhasta seemnetest ära, muidu jääb liiga vürtsikas), lisa küüslaugupressist küüslauk ning prae pannil kookosõlis või ghees (selitatud võis) kuldseks. 
 Kui porgand on pehmeks keenud, lisa pannilt sibula-paprika-tšilli-küüslaugu segu. Lase pisut jahtuda ja blenderda kreemiseks.
Lisa kookospiim ja kõrvitsapüree ja kuumuta uuesti läbi.
Maitsesta püreesupp soola ja muskaatpähkliga. 
 Pruunista pannil kookosõlis või ghees kanafilee. 
 Serveerimisel tõsta supp taldrikusse, tõsta peale viilutatud kanafilee tükke, kaunista supp mõne viilutatud tšilli rattakesega ja lisa kaunistuseks tilli. 


Kõrvitsa - porgandi - kookose püreesupp kanafileega. Foto: erakogu.

Minu kommentaar:
See on tõesti väga maitsev supp. Mõnusalt kreemine ja parajalt vürtsikas ning kõht sai ilusti täis. Soovitan kindlasti proovida!


Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar