laupäev, 22. oktoober 2016

Kõrge vererõhk ja vererõhuaparaat Microlife BP A6 PC.


 Mu emal on kõrge vererõhk. See on just viimasel ajal nii mulle, talle endale, kui ka tema perearstile muret valmistanud. Enne seda oli tal ka pisut kõrgem vererõhk aga mitte nii ohtlikult kõrge, kui praegu. Perearst andis talle ühe vererõhuaparaadi, mida ta pidi siis ööpäev järjest peal hoidma ja see siis iga teatud aja tagant ta vererõhku mõõtis. Loomulikult kirjutati talle välja ka vererõhu rohud.
 Ok, vanematel inimestel olevatki kõrgem vererõhk, kui noorematel. Mu ema saab ju juba 80 aastaseks ka suvel. Aga ikkagi. Nii kõrge vererõhk küll normaalne enam pole ja on suisa ohtlikult kõrge. 
 Ema avaldas soovi, et ta tahab endale koju ka vererõhu aparaati. Ise mainis mõrudalt, et no mul on siis küll vist kõik masinad kodus olemas. Emal on ju ka diabeet ja ta peab iga päev hommikul ja õhtul oma veresuhkrut mõõtma ja insuliini süstima. Nüüd see jama kah veel otsa :( 
 Ühesõnaga hakkasin maad uurima milline vererõhuaparaat üldse osta. Selge oli see, et kui osta siis juba ikka korralik. Ikka selline millel on ka usaldusväärsus taga. Mingeid Rakvere aiateibaid mõõtvat aparaati vaja küll pole. 
 Alustasin sellest, et võiksin nõu küsida oma Facebooki sõprade käest. Mul on sõbralistis üle 300 sõbra. Kellelgi on kindlasti kogemusi. Mida osta, mida mitte? Postitasin oma küsimuse enda Facebooki seinale ja sain palju infot ja nõu. Valisin soovitatud vererõhuaparaatide hulgast välja selle mida soovitas Annika. Tal kahjuks juhtus õnnetus 2013 aastal ja peale seda oli pikk taastusravi periood ja peab oma vererõhul pidevalt silma peal hoidma. Tema soovitas seda vererõhu aparaati. Tal on sellega vaid positiivsed kogemused. 

Microlife BP A6 PC täisautomaatne vererõhuaparaat käsivarrele. Foto: netist. 

 Kuna mu emal on ka südame rütmihäireid (tema süda pandi koguni 5 aastat tagasi korra seisma ja siis uuesti tööle jälle), siis ei kõhelnud kaua. Nimelt loeb tema soovitatud vererõhuaparaat vererõhku ka südame rütmihäirete korral. 
 Ainus mure oli see, et head asjad maksavad ju palju. Hakkasin otsima, et ehk leian kuskil sama vererõhuaparaadi aga soodsama hinnaga. Ja leidsingi sellise koha: http://www.medishop.ee/. Ja seal on seesama vererõhuaparaat praegu hinnaga 59.- € (link). Nii, et hinnavõit koguni 35 eurot. Lisaks boonusena toob DPD kuller tellitud kauba koju kätte ja seda täiesti tasuta! 
 Neljapäeva õhtul tegin tellimuse sealt ära ja juba esmaspäeva hommikul oli emal vererõhu aparaat käes :) Minu arust väga kiire ja super teenindus.
 Kasutamine on väga lihtne. Isegi mu ema, kes muidu kardab igasugust tehnikat sai selle kasutamise kohe selgeks. Hea on veel see, et see aparaat annab kohe veateate, kui midagi on valesti (valesti käele paigaldatud vms). 
 Minule aga meeldib veel see, et aparaadi mälust saab kogu info arvutisse vastavasse tabelisse saata. Ja sealt juba ka vajadusel välja printida ning arsti juurde kaasa võtta. Seda võimalust kasutame kindlasti. Sest vaatamata vererõhu rohule on näidud ikka kõrged. Las arst vaatab üle ja siis saab juba otsustada millist rohtu emale välja kirjutada. See praegune kahjuks ei ole nii tõhus, kui vaja. 

Minu ema vererõhu näidud. Screenshot tabelist. Tabelile klikates avab selle suuremalt. 
 Loomulikult hakkasime otsima ka looduslikke vahendeid vererõhu alandamiseks. Neid siis kasutame lisaks rohule. Erinevatest looduslikest vahenditest vererõhu langetamiseks kirjutan mõne aja pärast. Siis on juba ehk ka selgunud kas või kuipalju mingi vahend ka reaalselt toimib. Igal juhul purustatud küüslauk hapupiima sees osutus nii ületamatult jõledaks vahendiks, et ema nägi kurja vaeva, et see õudus kurgust üldse alla saada. Musti arooniamarju ja veiste südamerohu tinktuuri on näiteks märksa kergem tarvitada. Lisaks tellisin emale ka veel kohvimaailmast hibiskuse ehk karkade teed. Seal on seda väga hea hinnaga saada. Link asub siin. Pakis olid ka mõned kingitused. Kohvioad šokolaadis ja helkur. Nii armas neist selline üllatus tasuta tellimuse juurde lisada :) 
 Hibiskuse ehk karkade tee kasulikest omadustest saab veel siit lugeda. 
Hibiskuse ehk karkade tee. Foto: Kohvimaailm.ee lehelt.

Hoolige enda ja oma lähedaste tervisest! 
Olge terved!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar