neljapäev, 13. oktoober 2016

Toorkakaovaht.



 Magusa isu tuli peale :) Mõtlesin mida teha ja lehitsesin oma retseptide kausta. Leidsin selle retsepti. Njah, aga mul pole ju kodus ühtegi killukest šokolaadi. Aga kui asendada šokolaad toorkakaoga? Midagi ju ikka välja tuleb. Mõeldud, tehtud.
Toorkakao. Foto: netist.



Sötrin suhkur LCHF poest.


Vaja läheb:
2 kanamuna
ca 1 spl toorkakao pulbrit
ca 1 tl Sötrin suhkrut
5-6 vaarikat
kakaonibse


Kakaonibsid. Foto: netist.
Vaarikad. Foto: netist.





Valmistamine:
Eralda munavalged munakollastest eraldi kaussidesse. 
Vahusta munavalge tugevaks vahuks.
Vahusta munakollased. Lisa sisse toorkakao ja Sötrin suhkur. Sega korralikult segamini. 
Sega õrnalt toorkakao-munakollase vaht vahustatud munavalge sisse.
Tõsta vaht magustoidupokaali ja pane ca 3 tunniks külmkappi.
Enne söömist lisa vaarikad ja puista üle kakaonibsidega.


Toorkakaovaht. Foto: erakogu.


Kindlasti jääb šokolaadiga tehes vaht selline kõvem aga ka nii on see väga mõnus šokolaadimaitseline õhuline vaht. Magusaisu võttis ilusti ära aga ometi on madala süsivesikusisaldusega. :)

Mõnusat süsivesikuvaest maiustamist!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar