neljapäev, 13. oktoober 2016

Tomati - pesto forell.



 See retsept on leitud Buzzfeed videote hulgast siit. Videoretseptis on lõhe neljal erineval moel. See retsept on neist teine variant. 


 Minul oli lõhe asemel forell ja naha jätsin külge. Ahjuplaadile panin naha pool allpool. Suvikõrvitsat mul kodus hetkel ei olnud. Leidsin sügavkülmast paki Härmavilja Wokisegu ja asendasin suvikõrvitsa sellega. Minu retsept siis siin.

Forell. Foto: netist.

Lõhe. Foto: netist.


Vaja läheb:
ca 200 g nahaga forelli
ca peotäis kirsstomateid
ca 2 spl pestot
soola
pipart
õli
Gourmante Traditsiooniline basiilikupesto. Foto: netist

Valmistamine:
1. Kuumuta ahi 200 kraadi.
2. Pane ahjuplaadile küpsetuspaber ja sellele forellitükk naha pool allpool. 
3. Määri forellitükk pestoga pealt kokku ja pestokihi peale lao poolitatud kirsstomatid. (Miks mitte kasutada ka tavalise tomati rattaid, kui kirsstomateid kodus ei juhtu olema. Minul olid kirssploomtomatid, mis on pikliku kujuga.)
4. Küpsetage ahjus 10-12 minutit.
Kirssploomtomatid. Foto: netist


Juurde valmistasin Härmavilja Wokisegu.
Härmavili Wokisegu. Foto: netist.
Vaja läheb:
1/2 pakki (200 g) Härmavili Wokisegu
ca 1 spl teriyaki kastet
törtsuke õli
pisut soola maitsestamiseks
Teriyaki kaste Umami poest.
Valmistamine:
Aja pann törtsukese õliga kuumaks. 
Vala pool pakki wokisegu pannile ja sega läbi. 
Lisa ca 1 spl teriyaki kastet. (Mulle meeldib selle karamelline maitse. Ma panen teda küll vist igale poole :D Minu arust teeb köögivilja hästi maitsvaks.) 
Sega korralikult läbi, et teriyaki kaste köögiviljadega korralikult seguneks. 
NB! Kuumuta kiirelt vaid mõni minut, et köögivili krõmpsuks jääks. 
Piklikest kirssploomtomatitest südamete valmistamine. Foto: netist. 
Garneeringuks tegin sakilise lõikuriga pitsilisi kurgiviile ja kirssploomtomatist üritasin teha tomati südameid :) 

Tomati - pesto forell. Foto: erakogu.

Head isu! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar