teisipäev, 31. mai 2016

Praemuna paprikarõngas.




 Leidsin ühe põneva viisi mismoodi saab oma hommikusööki värvilisemaks, lõbusamaks ja tervislikumaks muuta. Idee sain siit. Vahelduseks tavalisele praemunale võiks proovida teha praemuna paprikarõngas.

Selleks vajad:
punast, oranzi, rohelist või kollast paprikat
kanamune
õli
soola
pipart




Garneeringuks:
tomatisüdameteks piklike väikeseid ploomtomateid
kurki 
spetsiaalselt sakilist lõikurit kurgist "sõrestiku" lõikamiseks (mina tellisin enda oma siit)
ja kurgist karikakarde lõikamiseks küpsisevormi (mina ostsin siit)



























Valmistamine:
 Lõika terava noaga erivärvilistest paprikatest ilusad ca 1 cm laiused rattad. Vala õli pannile ja kuumuta õli. Jaota paprikarõngad pannile. Vaata, et paprikarõngad oleksid igalt poolt vastu panni. 
 Pann peab olema ühtlaselt sirge põhjaga. Osaliselt kumeraks muutud panniga on seda raskem teha, sest muna kipub paprikarõngast välja pressima. Või siis küpsetada munad ühe kaupa panni keskel. 
 Löö ettevaatlikult igasse paprikarõngasse üks kanamuna ja prae seni kuni muna on valmis. 
 Kui pole omavilumuses nii kindel siis löö iga muna väikesesse kaussi ja vala sealt ettevaatlikult muna paprikarõngasse. 



 Maitsesta valmis muna soola ja pipraga. 
Garneeri oma paprikarõngad vastavate abivahenditega. 
Kurgist lillekeste tegemiseks lõika kurgist õhukesed rattad ja suru küpsisevormiga kurgist lillekesed välja.
Kurgist "sõrestiku" tegemiseks vali sakiline lõikur ja lõika tervet kurki üks kord ühte pidi ja teist korda risti pidi. Siis tulevadki sakilise lõikuriga sellised "sõrestiku" kurgid. 
Ploomtomatid lõika joonise järgi poolest ja säti joonise järgi kokku, et tekiks süda. 
 Säti kõik kenasti taldrikule. 



Minul kahjuks ilusat kollast munarebu näha ei jäänud :( Garneering tuli ilus va. tomamatisüdamed, sest mul olid kodus ainult tavalised ümmargused kobartomatid. 


Head isu!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar