reede, 16. veebruar 2018

LCHF vastlakuklid.


 Soov oli see aasta vastlapäeval vastlakukleid süüa. Kuna ma jätkuvalt toitun gluteeni - ja laktoosivabalt, siis valisin LCHF vastlakuklite retsepti (siin).

LCHF vastlakuklid. Foto: erakogu. 

Kogus: 10 kuklit

Koostis:

100 g võid
4 muna
4 dl kreeka jogurtit
1 tl soola
4 tl küpsetuspulbrit
4 dl
mandlijahu
2 dl
pofiberit
4 spl
fiberhuski
0,5 tl kardemoni
1,5 dl
Sötin tuhksuhkruasendajat või 2-3 spl Bakery+ magustajat

Laktoosivaba või. Pilt: netist. 
Kanamuna. Pilt: netist. 
Laktoosivaba maitsestamata jogurt. Pilt: netist. 
Himaalaja roosa sool. Pilt: netist. 
Viinakivi küpsetuspulber. Pilt: netist. 
Mandlijahu. Pilt: netist. 
Pofiber. Pilt: netist. 
Fiberhusk. Pilt: LCHF Eesti e-poest. 
Kardemon, jahvatatud. Pilt: netist. 
Erütritool. Pilt: netist. 


Valmistamine:
1. Pane ahi 175 kraadile sooja.
2. Sega omavahel munad, poolenisti sulanud või, jogurt, sool ja küpsetuspulber.
3. Sega sisse ka ülejäänud koostisosad. Sega omavahel ja lase taignal 5-10 minutit seista, et fiberhusk ja pofiber saaksid paisuda ja taigen tihkeks läheks.
4. Veereta 10 kuklit ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jäta parajad vahed sisse.
5. Küpseta 20-30 minutit kuni kuklid on pealt kuldsed.

Lase kuklitel täielikult maha jahtuda.
Lõika kuklitel "mütsikesed" peast ja uurista sisse noaga väikesed augud.
Tõsta augu sisse ilma lisatud suhkruta
mustikamarmelaadi.
Vahusta umbes 3-4 dl vahukoort koos näpuotsatäie
Bourbon vanillipulbri ja 1-2 tl Bakery+ magustajaga.

LCHF vastlakuklid. Foto: erakogu.

MINU KOMMENTAAR:
 Kasutasin laktoosivaba võid. Kreeka jogurti asendasin laktoosivaba maitsestamata jogurtiga. Magusaine oli minul erütritool. 
 Kreeka jogurt on paks aga laktoosivaba jogurt on vedelam. Seega oleksin pidanud õige pisut mõnd kuivainet lisama, et kuklid rohkem ümaramad välja oleksid tulnud. Teine võimalus oleks jogurt läbi kohvifiltri kuivemaks nõrutada aga no kes see viitsib nii palju jännata? Kuigi lapikumad, kui tavalised kuklid olid need siiski väga maitsvad ja tegelikult oligi mugavam süüa. :D 
 Kuskil poole küpsetamise ajal läksin vaatama, mida kuklid ahjus teevad ja avastasin, et kuklid pole üldse muutunud. Tõstsin kuumuse 180 kraadini ja küsetasin kokku 40 minutit. Madalamal kuumusel ma vist oleksin neid küpsetama jäänudki :D Ju minu ahju eripära. 
 Vahukoore koor oli minul samuti laktoosivaba valitud. Magustasin erütritooliga ja lisasin kindluse mõttes RUF vahukooretugevdajat. Vahukoort tegin väiksema koguse, sest korraga suurt kogust pole mõistlik teha, kui ei tarvitata kohe kõike ära. Vahukoor paraku seistes ikka hakkab vett välja ajama. Niisiis tegin vaid 4 kukli jagu vahukoort ja selle arvestasin eraldi. Vahukoor  kuklite peal oli tehtud tordipritsiga.
 Jahvatasin kohviveskis pisut erütritooli ja puistasin seda läbi sõela kuklite peale. Kaunistuseks lisasin mõned vaarikad. 

NB! Retseptis on väga oluline kasutada fiberhuski! Selle kohta saab põhjalikult lugeda siit.

Laktoosivaba vahukoore koor. Pilt: netist. 
Erütritool. Pilt: netist. 
Vahukooretugevdaja. Pilt: netist. 





Ja siin on ühe kukli (85 g) toitumisalane teave:


 Ja siin on ühe portsu vahukoore toitumisalane teave:



Mõnusat maiustamist! ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar