teisipäev, 20. veebruar 2018

Kanasalat ananassi ja karriga.


 Selleks retseptiks sain inspiratsiooni Maksi Köögist. Neil on tootevalikus sellise nimega salat (siin).


Kanasalat ananassi ja karriga. Foto: erakogu. 

Vaja läks:
1 karp Saaremaa jahutatud broilerifileed
1 spl oliivõli brolierifileetükikeste praadimiseks
soola broilerifilee maitsestamiseks
jahvatatud musta pipart broilerifilee maitsestamiseks
1 suur purk konserveeritud ananassi
100 g külmutatud herneid
100 g hapukoort
100 g majoneesi
1 tl karri maitseainet 


Saaremaa jahutatud broilerifilee. Pilt: netist. 
Ekstra neitsioliivõli. Pilt: netist. 
Himaalaja roosa sool. Pilt: netist. 
Jahvatatud must pipar. Pilt: netist. 
Ananassi rattad kerges siirupis. Pilt: netist. 
Härmavili rohelised herned. Pilt: netist. 
Laktoosivaba hapukoor. Pilt: netist. 
Hellman's majonees. Pilt: netist. 
Karri maitseaine. Pilt: netist. 























Valmistamine:
1. Tõsta paras kogus herneid sulama.
2. Tükelda broilerifilee väikesteks tükikesteks.
3. Kuumuta pannil õli ja vala brolierifilee tükid pannile. Maitsesta soola ja jahvatatud pipraga. Prae broilerifileetükid läbi. Jahuta.
4. Nõruta konservananass vedelikust ja tükelda parajateks tükkideks.
5. Võta suurem kauss ja pane sinna broilerifileetükid, ananassitükid ja sulanud herned.
6. Lisa salatile hapukoor ja majonees. Lisa karri maitseaine ja sega läbi. Lase pisut seista/tõmmata. 
7. Serveerimisel tõsta salat pokaalidesse ja kaunista petersellilehekestega. 
8. Head isu! :)


Kanasalat ananassi ja karriga. Foto: erakogu. 

MINU KOMMENTAAR:
 Millegipärast on Saaremaa jahutatud broilerifilee pakil kirjas 500 grammi aga tegelikult on 480 grammi ja törts mingit vedelikku. Miks ometi sinna vett pandud on?! Kui broilerifileetükid ära praadisin sain koguseks 300 grammi.
 Ananassi valisin odavaima müügiloleva. Täiesti normaalne toode. Kui ananassirattad ära nõrutasin vedelikust sain 270 grammi ananassi. 
 Katsetasin alguses 1/2 tl karriga aga jäi minu jaoks lahjaks. Suurendasin kogust poole võrra ja sain soovitud tulemuse. 
 Kindlasti saab ka värskete hernestega aga mul pole neid praegu kuskilt võtta. Härmavili herned olid mõnusalt magusad. 
 Superhea salat tuli välja. Hästi toitev ja väga maitsev. Soovitan!

 Ja siin on selle salati ühe portsu toitumisalane teave. Kokku tuli salatit 865 grammi. Jagasin koguse kolmeks ja sain 285 grammi - täitsa paras üheks portsuks.  


 Ma olen mõelnud ka lahjema majoneesi ja hapukoore peale. Kahjuks pole mina poes 10 %-list hapukoort müügil näinud. Võibolla ei toodetagi enam? Leidsin netist vaid sellise pildi. 


Pilt: netist. 

 Müügil on ka Felix-i Eesti kergeim majonees. Vaid 3 % rasva aga, kui lugeda millest see valmistatud on, siis no tänan ei! Lugege ise:

joogivesi, suhkur, modifitseeritud maisitärklis, rapsiõli, munakollasemass, sool, emulgaator (pulbertselluloos), lõssipulber, happesuse regulaator (äädikhape), toiduvärvid (titaandioksiid ja beetakaroteen), sinepipulber, säilitusaine (kaaliumsorbaat), muna lõhna –ja maitseaine


Felix Eesti kergeim majonees. Pilt: netist. 

Ja nüüd võrdluseks Hellmann's majoneesi koostis:

rapsiõli, vesi, äädikas, suhkur, munakollane (3%), sinep (vesi, sinepiseemned, äädikas, sool, vürtsid, lõhna - ja maitseaine, toiduvärv (karoteenid), antioksüdant (kaltsiumdinaatrium - EDTA)

Kusjuures munakollane on saadud õrrekanade munadest! Ilma säilitusaineteta!Ja purgil kiri: Pühendume jätkusuutlikult kasvatatud toorainest toodetud õlide kasutamisele. 
Kirjas on veel, et sobib taimetoitlastele. No see päris õige küll olla ei saa. Munakollane on ju sees. 


 Ühesõnaga enne söön rammusamat aga ehtsat toitu! 

PS! Uuendasin ka üht oma vana retsepti: Ülim kurkumsmuuti. Looduslik ja tervislik energiajook, kui vajate kevadväsimuse vastu "rohtu" :)

Ülim kurkumsmuuti. Foto: erakogu. 


1 kommentaar:

  1. Ikka teeb mul seda trikki, et kirjudades on kõik pildid ilusti paigas aga, kui postitatud on, siis on nagu seapesa :(

    VastaKustuta