laupäev, 24. veebruar 2018

Kihiline salat suitsukana ja juustuga.


 Selle retsepti leidsin siis, kui otsisin Maksi Köök salatite kohta rohkem infot. See jäi mulle silma ja tundus põnev. Ma ei tea mis värk mul nende salatitega on. Mulle need nii maitsevad. Seekord siis otsustasin sellise salati ära proovida. 


Kihiline salat suitsukana ja juustuga. Foto: erakogu. 

Kogus: 6 portsu

Vaja läheb:
külmutatud rohelised herned 100 g
konservmais 100 g
värske punane paprika 100 g
suitsutatud broileri liha 250 g
konservananass 200 g
riivitud juust 150 g
hapukoor 100 g
majonees 100 g


Härmavili rohelised herned. Pilt: netist. 
Bonduelle mais. Pilt: netist. 
Punane paprika. Pilt: netist. 
Tallegg suitsutatud broileri poolkoivad. Pilt: netist. 
Vita Gold ananassirattad kerges siirupis. Pilt: netist. 
E-piim Eesti riivjuust. Pilt: netist. 
Tere laktoosivaba hapukoor. Pilt: netist. 
Hellmann's majonees. Pilt: netist. 


















































Valmistamine:
1. Võta paras kogus herneid välja sulama.
2. Ava konservmaisi purk ja võta vajalik kogus nõrutatud maisi. 
3. Tükelda värske punane paprika väikesteks kuubikuteks.
4. Haki suitsutatud broileri liha kuubikuteks.
5. Ava konservananassi purk, tõsta välja paras kogus ananassirattaid, nõruta need liigsest vedelikust ja haki kuubikuteks.
6. Sega väikeses kausis kokku hapukoor ja majonees.
7. Riivi juust või kasuta juba valmis riivitud juustu. Kaalu välja paras kogus. 
8. Võta 6 kausikest või magustoidu pokaali ja alusta salati kokkupanemist:
herneid
mais
paprika
suitsutatud broileriliha
ananass
salati kaste
riivitud juust
9. Serveerimisel lisa iga salati peale väike petersellioksake. 


Kihiline salat suitsukana ja juustuga. Foto: erakogu. 

MINU KOMMENTAAR:
 Põhimõtteliselt saab osta Prismast ka külmutatud hernes-mais-paprika segu või kasutad Bonduelle konservi. Minul olid herned kodus olemas juba. Need Härmavili rohelised herned on nii mõnusalt magusad ja need on siiski värsked! Vaja vaid neil pisut sulada lasta. Ka soovisin ma need eraldi kihtidena laduda. Tulemus jääb efektsem :) Samas, kui on kiire ja soov ruttu maitsev salat saada, siis miks mitte kasutada sügavkülmutatud segu või konservi? 


Rainbow hernes-mais-paprika. Pilt: Prisma lehelt. 
Bonduelle Mexico Gold. Pilt: netist. 










 
 Kui kasutad kumbagi neist toodetest ja erinevat värvi eristuvad kihid pole sinu jaoks olulised ning soov on kiirelt maitsev salat saada, siis nendega saad selle salati veel kiiremini valmis. Ja miks mitte salat kohe hapukoore-majoneesi kastmega läbi segada? 
 Minul olid need komponenid juba kodus olemas ja kasutasin neid. Kihilised salatid näevad nii kenad välja :) 
 Kahjuks polnud mul kodus värsket peterselli aga mul oli Lock'n'Lock karpi pandud väikesed petersellioksakesed ja karbi torkasin sügavkülma. Pole küll värske aga ikka parem, kui kuivatatud puru. Värske oleks muidugi ideaalne. 
 Järjekordselt üks väga maitsev ja toitev salat!


Kihiline salat suitsukana ja juustuga. Foto: erakogu. 

 Ja siin on selle salati ühe portsu toitumisalane teave. Ühe portsu kaal on 183 grammi. 




Head isu! 


Ilusat vabariigi sünnipäeva! EV100 :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar