teisipäev, 28. november 2017

Kartulipuder hakklihaga.


 Facebooki grupis Kodused toidud retseptiga (reeglitega) postitati kartulipuder hakklihaga toit. Ja mulle meenus, et tegin seda toitu vanasti päris tihti. Otsustasin nüüd seda toitu uuesti teha. 

Vaja läheb:
potitäis kooritud kartuleid (unustasin toored kartulid kaaluda aga keedetult oli mul neid 1 kg 210 g)
piima 400 ml (mina kasutasin laktoosivaba piima)
50 g võid (mina kasutasin laktoosivaba võid)
soola ca 1 spl kartulitele + ca 1 tl hakklihale
karp hakkliha (300 g)
2 spl õli (30 ml, hakkliha praadimiseks)
1 mugulsibul (65 g)
ca 1/2 tl jahvatatud musta pipart hakkliha maitsestamiseks
Kartulid. Pilt: netist. 
Laktoosivaba piim. Pilt: netist. 
Laktoosivaba või. Pilt: netist. 
Himaalaja roosa sool. Pilt: netist. 
Maks & Moorits Kodune hakkliha. Pilt: netist. 
Mugulsibul. Pilt: netist. 
Jahvatatud must pipar. Pilt: netist. 

Ekstra neitsioliivõli. Pilt: netist. 





Valmistamine:
 Keeda kartul. 
 Prae pannil õlis hakkliha ja pisikesteks tükkideks lõigatud mugulsibul. Maitsesta soola ja jahvatatud musta pipraga. 
 Vala pehmeks keedetud kartulitel keeduvesi ära ja tambi pudrunuiaga kartul katki. Kuumuta piim soojaks ja lisa kartulipudrule. Lisa pudrule tükk võid. Tambi puder ühtlaselt katki, et tükke siise ei jää. Ära väga hoogsalt tambi, muidu pritsib piima potist välja! :D Kuna potis on ka vedelikku (piima), siis on ühtlaselt pudruks tampimine lihtsam. Kui nüüd soovid, siis võid tavalise käsimikseriga madalal kiirusel pudru ka üle vahustada. 
 Kui puder on ühtlane ja kohev lisa pannilt pudru sisse ka praetud hakkliha sibulaga ja sega korralikult läbi.


Kartulipuder hakklihaga. Foto: erakogu.

MINU KOMMENTAAR:
 Kasutasin laktoosivabu piimatooteid, et mina ka ikka süüa saaksin. Oi, mis mõnus nostalgia :) Hästi mõnus ja toitev söök. Serveerimisel puista peale mõnd maitserohelist. Minul on pandud hakitud murulauku. Kindlasti lisa juurde mingit salatit. Minul on marineeritud kurk ja värske kurk laktoosivaba hapukoore ja Himaalaja roosa soolaga. 
 Mingit lihavärki pole rohkem lisada vaja. Pudrus on juba liha sees. 
 Aga kõige maitsvam on puder järgmisel päeval. Praen selle pannil kuldpruuniks ja praen kõrvale ühe härjasilma. Härjasilma tõstan pudrule ja lõikan munakollase katki, et see vedel munakollane saaks pudrule niriseda. Njämm :P


Praetud kartulipuder hakklihaga ja härjasilmaga. Foto: erakogu.

Ja siin on selle pudru toitumisalane teave (lisa toitumiskavasse salati komponendid juurde, kui kasutad): 




Head isu! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar