Valmistasin siin hiljuti kaerahelbeputru kodujuustuga. Retsept siin: Gluteeni - ja laktoosivaba kaerahelbepuder kaneeli ja kodujuustuga. Ja tekkis mõte teha puder õunakastme ja kaneeliga. Kuna mul on ka õunakastet tagavaraks tehtud (parajate portsjonitena sügavkülmas), siis läks pudrutegu ruttu. Kel õunakastet pole, see võib lihtsalt õuna ära riivida ja seda pudrus kasutada. Usun, et ka nii on väga hea. Kel aga kindlasti soov õunakastmega seda teha, siis siit saab õunakastme valmistamisõpetuse.
Kogus: 1 portsjon
Vaja läheb:
0,5 dl vett
2 dl laktoosivaba piima
5 spl gluteenivabu täistera kaerahelbeid
4 spl õunakastet
1 tl Tseiloni kaneeli
Laktoosivaba piim. Pilt: netist. |
Gluteenivabad täistera kaerahelbed. Pilt: netist. |
Endavalmistatud magustamata õunakaste. Foto: erakogu. |
Tseiloni kaneel. Pilt: Umami lehelt. |
Mandlilaastud. Pilt: netist. |
Valmistamine:
1. Kuumuta vesi ja piim keemiseni. Lisa kaerahelbed.
2. Keera kuumus väiksemaks ja hauta aegajalt segades 10 - 12 minutit.
3. Sega valmis pudrule sisse õunakaste (sulanult) ja kaneel. Sega läbi.
4. Serveerimisel puista pudrule pannil kuldseks röstitud mandlilaaste.
PS! Võid õunakastme ka lihtsalt pudrule tõsta ja üle puistata kaneeliga.
Serveerida võid kas hakitud pähklitega või röstida kuival pannil mandlilaaste või miks mitte ka kookoslaaste.
Gluteenivaba kaerahelbepuder õunakastme ja kaneeliga. Foto: erakogu. |
Ja siin on selle pudru toitumisalane teave:
Head isu!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar