reede, 23. märts 2018

Panniroog kinoa, šampinjonide ja juustuga.


  Leidsin selle retsepti siit. Tundus põnev ja otsustasin ära proovida. 


Panniroog kinoa, šampinjonide ja juustuga. Foto: erakogu. 

Vaja läheb:
2 dl kinoat
4 dl vett
1 mugulsibul 
1 küüslaugu küüs (kes soovib küüslaugusemat, see võib ka rohkem panna)
1 karp ehk 250 g värskeid šampinjone
2 spl ehk 30 ml oliivõli (või 1 spl õli ja 1 spl võid)
2 spl ehk 30 ml värskeltpressitud sidrunimahla
1/2 sidruni riivitud koor
50 g Itaaliapärast kõva juustu, riivitud
hakitud petersell (umbes 2 spl)
soola
musta jahvatatud pipart


Loodusvägi mahe kinoa. Pilt: Loodusvägi lehelt. 
Mugulsibul. Pilt: netist. 
Küüslauk. Pilt: netist.
Värsked šampinjonid. Pilt: netist. 
Ekstra neitsioliivõli. Pilt: netist. 
Värskeltpressitud sidruni mahl. Pilt: netist. 
Värskeltriivitud sidruni koor. Pilt: netist. 
Valio Forte Classico riivjuust. Pilt: neti


Külmutatud hakitud petersell. Pilt: netist. 
Himaalaja roosa sool. Pilt: netist. 
Jahvatatud must pipar. Pilt: netist. 









Valmistamine:
 Pese kinoaseemned voolava vee all tihedal sõelal läbi. Kuumuta nad seejärel 4 dl soolaga maitsestatud veega keema. Keeda madalal kuumusel 10 minutit. Selle ajaga peaks vesi olema seemnetesse imendunud ja seemned ise muutunud läbipaistvamaks. Näha on ka tillukest "sabakest". Kui kinoa on valmis aga kogu vesi pole kinoasse imendunud, siis nõruta. 
 Sel ajal, kui kinoa keeb, saad tegutseda pannirindel. 

 Kõigepealt aga tee ettevalmistused: 
1. Koori ja haki mugulsibul. 
2. Eemalda küüslauguküünelt (küüslauguküüntelt, kui soovid küüslaugusemat) koor ja otsi välja küüslaugupress. 
3. Loputa, puhasta, nõruta šampinjonid ning viiluta.
4. Kui kasutad riivimata juustu, siis riivi ka juust. 
5. Pese sidrun, kuivata ning riivi valmis poole sidruni koor. Lõika sidrun pooleks ning pressi väikesesse kausikesse valmis ka sidrunimahl (seda läheb vaja 1-2 spl). 

 Kuumuta pannil õli (või kasuta 1 spl õli ja 1 spl võid). Lisa pannile hakitud sibul ning pressi küüslaugupressiga ka küüslauk pannile. Prae madalal kuumusel läbi seni, kuni sinul on muutunud läbipaistvaks. Selleks kulub umbes 5-7 minutit. Tõsta veidi kuumust, lisa šampinjoni viilud ja prae, kuni seened on saanud kuldse tooni (umbes 5 minutit). 

 Vala nüüd pannile ka keedetud kinoa. Sega praadides seente - sibulatega läbi. Maitsesta sidrunikoore ja - mahlaga. Lisa esialgu 1 spl sidrunimahla. Keera kuumus kinni. Lisa pannile riivjuust, sega läbi, kuni juust on sulanud ja muutnud toidu kreemisemaks. Sega hulka hakitud petersell. Maitsesta roog soola ja jahvatatud musta pipraga. Soola palju ei lähe, kuna riivjuust on juba isegi üsna soolane. Musta pipart aga võib jahvatada kohe päris julgelt, ta annab sellele toidule väga palju juurde ja paneb ta justkui tõeliselt elama. Maitse ja kui soovid, elavda oma rooga veel 1 spl sidrunimahlaga. 

 Serveerides raputa peale veel veidi juustu ja tsutike jahvatatud musta pipart on samuti omal kohal. 


Panniroog kinoa, šampinjonide ja juustuga. Foto: erakogu. 

MINU KOMMENTAARID:
 Ma pole just suurem asi šampinjoni fänn aga millegipärast kinoa koos praetud šampinjonidega maitseb mulle küll väga! Ka Lillkapsa-kinoa-shampinjoni roog maitses mulle väga! :)
 Kasutasin oma roas valmisjahvatatud musta pipart aga kindlasti on veel maitsvam pipraveskist värskelt purustatud must pipar. Piinlik tunnistada aga mul polegi veel kodus pipraveskit. Plaan on see kindlasti omale soetada. Värske on ikka alati aromaatsem ja maitsvam. 
 See Valio juust mida kasutasin on laktoosivaba. See on kõva itaaliapärane juust ja seda müüakse ka riivituna. Kasutasingi seda. 
 Värsket peterselli mul kodus ei olnud aga SOS olukordadeks on mul sügavkülmas pakk hakitud peterselli. Värske on loomulikult alati parem. 
 Sidrunimahla mina paningi 2 supilusikatäit. Nii mõnusa maitse andis kokku. 
 Super maitsev söök, mida kindlasti veel teen :) 

 Ja siin on selle roa toitumisalane teave. Kokku tuli seda rooga 715 grammi. Jagasin koguse kolmeks ja sain ühe portsu kaaluks 238 grammi. See on päris piisav ports üheks toidukorraks. 



 Ja siin on makrod:




Head isu! :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar