Lehitsesin Fitlap-i retsepte ja silma jäi tatra-kanaroog. Otsustasin ka midagi sellist teha aga nagu alati enda moodi.
Vaja läheb:
230 g tatart, keedetult 740 g
800 ml vett
1 spl oliivõli (15 ml)
540 g broilerifileed, praetult 390 g
meresoola
jahvatatud musta pipart
100 g maisi
100 g herneid
100 g punane paprikat
100 ml Tai magusat tšillikastet
Tatar. Pilt: netist. |
Ekstra neitsioliivõli. Pilt: netist. |
Eestimaine broilerifilee. Pilt: netist. |
Himaalaja roosa sool. Pilt: netist. |
Jahvatatud must pipar. Pilt: netist |
Mais. Pilt: netist. |
Rohelised herned. Pilt: netist. |
Punane paprika. Pilt: netist. |
Magus tšillikaste. Pilt: netist. |
Valmistamine:
1. Mõõda potti vesi ja aja see keema. Loputa tatar sõelal jooksva vee all puhtaks. Kui potis on vesi keema läinud, siis valage sinna puhtaksloputatud tatar. Lisage soola ja keetke ca 15 minutit.
2. Tatra keemise ajal tükeldage broilerifilee kuubikuteks. Ajage pann keskmisel kuumusel törtsukese õliga kuumaks ja praadige broilerifilee kuubikud läbi. Maitsestage soola ja musta pipraga.
3. Lisage pannile mais, herned ja kuubikuteks lõigatud punane paprika ja segage kuumutades läbi.
4. Kui tatar on valmis, siis valage potist tatar ka pannile, lisage ca 100 ml magusat tšillikastet, maitske ja vajadusel timmige maitset lisades soola ja/või pipart, segage kõik korralikult läbi, keerake panni alt kuumus ära ja serveerige.
5. Head isu!
Magusalt tšilline tatra - kana roog. |
Ja siin on selle roa toitumisalane teave. Kokku tuli mul seda rooga 1 kg 480 g. Jagasin koguse viiega ja sain ühe portsu kaaluks 296 grammi.
Ilma magusa tšillikastmeta. |
Magusa tšillikastmega. |
Kusjuurs Fitlap-i retseptis oli soovitus panna 2 spl õli. Ma ei näinud vajadust. Niisamagi sain oma broileritükid praetud. Ja no küll ma päeva jooksul oma normi täis saan. Minuga seda probleemi juba ei juhtu, et oma päevast rasvanormi täis ei saa.
Süsivesikud on isegi koos selle magusa tšillikastmega peaaegu normis. Valku on toidus küll rohkelt. Seega, vabalt võib broilerifileed ka vähem panna ja tšillikastet võib ka tsutike vähem panna. Siis saab küll ideaalse toidu. :)
MINU KOMMENTAAR:
Magus tšillikaste andis nii mõnusa õrnalt vürtsika maitse roale. Tatar oli mõnusalt mahlakas ning köögiviljad roas tegid roa värvilisemaks ja maitsvamaks. Kõht sai korralikult täis :)
Sellest saab kindlasti üks minu lemmiktoite! Plaan on edaspidi ilma tšillikastmeta teha. Niipalju suhkrut lihtsalt tõesti pole mõtet omale sisse süüa! Aga vahel harva ju võib ;)
Aga mis ometi toimub meie pakitud lihadega? Talleggi paki peal oli kirjas 557 grammi broilerifileed aga reaalselt oli seda seal vaid 540 grammi!!! No kuulge! +/- 17 grammi iga paki pealt vähem! On ahvid ausõna! Mitte, et mul 17 grammist kahju oleks aga asi on põhimõttes!
Kuna tegin toidu endale järgmiseks päevaks tööle kaasa võtmiseks ja hommikul sõin muud toitu, siis ei vaevunud toitu ilusti taldrikule sättima ja viisakat pilti tegema. Pildistasin rooga otse pannil. Nii saab ka aru, milline ta mul välja kukkus. Lihtsalt tõstsin portsu Lock'n'Lock karpi ja tööl soojendasin.
Otsustasin teha ka väikese kodutöö. Info sain Selveri lehelt.
Millist magusat tšillikastet koju üldse osta tasuks? Vahel ju ikka tahaks sellega mõnd toitu pisut maitsestada. Minu arust teeb toidu nii maitsvaks! Kuigi nojah, suhkrut on nendes ikka röögatult palju!
Santa Maria = 5 tl 100 g kohta
Thai Choice = 7 tl 100 ml kohta
Felix = 7 tl 100 g kohta
Lingham's = 12 tl 100 g kohta
Lingham's Thai = peaaegu 11 tl 100 g kohta
Seega, kui ikka vahel väga tahaks magusat tšillikastet kasutada, siis võiks valida Santa Maria less sugar toote. Minul oligi teadmatusest mitte just kõige väiksema suhkrusisaldusega valitud. Edaspidi, kui vahel ostangi, siis valin Santa Maria oma.
Mõistlik oleks muidugi üldse mitte kasutada :D
Santa Maria Sweey Chili Sauce Less sugar. Pilt: Selveri lehelt. |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar