Sain selleks toiduks idee Maksimarketi valmistoidu letist. Seal on müügil ka vürtsikas kana ja see maitses mulle väga. Kuna nüüd vist on kohustus kirja panna ka kogu info, mida valmistoit sisaldab ja see on kenasti ka hinnalipikul kirjas, siis polnud eriline kunst teada saada mida see sisaldab. Selline siis minu versioon toidust. Valmistasin selle muidugi oma slow cooker-is :)
Broileri rinnak. Pilt: netist. |
Mina panin sisse:
2 broileri fileed (643 g)
1 spl õli broileri pruunistamiseks (15 ml)
Himaalaja roosa sool maitsestamiseks
jahvatatud must pipar maitsestamiseks
1 punane mugulsibul (101 g)
1/2 kollast paprikat (103 g)
1/2 oranži paprikat (89 g)
1/2 punast paprikat (78 g)
2 porgandit (195 g)
1 tomat (144 g)
3 spl Sweet Chili Sauce ehk magusat tšillikastet (60 g)
1 spl gluteenivaba sojakastet (15 ml)
1 spl riisiäädikat (15 ml)
1 spl Demerara (pruuni) suhkrut (14 g)
2 spl maisitärklist (22 g)
Eri värvi paprikad. Pilt: netist. |
Porgandid. Pilt: netist. |
Punane mugulsibul. Pilt: netist. |
Tomatid. Pilt: netist. |
Neitsioliivõli. Pilt: netist. |
Magus tšillikaste. Pilt: netist. |
Gluteenivaba sojakaste. Pilt: netist. |
Riisiäädikas. Pilt: Umami lehelt. |
Demerara suhkur. Pilt: netist. |
Maisitärklis. Pilt: netist. |
Valmistamine:
1. Tükelda broilerifilee või kintsuliha suupärasteks tükkidest ja pruunista pannil õlis kuldseks. Maitsesta soola ja pipraga.
2. Puhasta porgand ja lõika ratasteks.
3. Puhasta mugulsibul, poolita ja lõika viiludeks.
4. Koori ja puhasta tomat kõvast südamikust. Seda ei pea tegema aga mulle ei meeldi toidu sees tomatinaha tükid ja need puised ja kõvad varre kohad. Tomati koorimise hõlbustamiseks valasin ta keeva veega üle ja seejärel kallasin kohe külma veega üle. Peale sellist toimingut (blanšeerimist) saab tomatitelt naha väga kergelt eemaldada. Lõika puhastatud tomat tükikesteks.
5. Lõika puhastatud paprikad väikesteks kuubikuteks.
6. Lao kõik slow cooker-i keraamilisse potti. Vala peale magus tšillikaste, gluteenivaba sojakaste, riisäädikas ja suhkur.
7. Valmista slow cooker-is HIGH režiimil ca 3 tundi. Maitse, kas kõik koostisosad on pehmed. Vajadusel pikenda hautamisaega.
8. Valmis kaste paksenda maisitärklisega. Selleks võta potist mõnesse tassi või kausikesse eraldunud vedelikku, lisa maisitärklis, sega see korralikult läbi (kui vaja lisa vedelikku juurde) ja vala segu potti tagasi. Sega potis läbi ja kuumuta veel pisut, kuni kaste on paksenenud. Maitse ja vajadusel maitsesta soola ja pipraga.
9. Serveeri!
Ja siin on vürtsika kana toitumisalane teave:
Vürtsikas kana enne hautamist. Foto: erakogu. |
MINU KOMMENTAARID:
Kuna broilerifilee pole just eriti odav lõbu aga soodushinnaga oli müügil broileri rinnak, siis tegin filee ise kodus. Naha viskasin minema aga need mõned kondid, mis puhastamise käigus tekkisid pakkisin sügavkülma kotti - neist teen kunagi puljongit. Ühest broileririnnakust sain 2 ilusat fileetükki.
Panin HIGH režiimiga kell 15:30 roa hauduma. Kell 19.00 oli roog valmis. Seega 3 ja pool tundi.
Vürtsikas kana on valmis. Foto: erakogu. |
Head isu!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar