Sushi isu tuli. Pealegi on praegu puhkus ja on aega rohkem "toiduga mängida". Kuna piiran süsivesikuid, siis tuli leida süsivesikuvaesem alernatiiv. Seega kasutasin riisi asemel lillkapsa "riisi". Idee sain Kadi blogist siit. Toortoidu raamatus (siin) oli samuti lillkapsa "riisiga" sushi retsept. Seal oli soovitus lillkapsa "riis" segada leotatud india pähklitest ja ingverist valmistatud kreemiga. Lillkapsa "riis" oli selles raamatus küll tooreks jäetud aga huvi oli ära proovida see kreem. Kui toorega sobib, küll sobib ka aurutatud lillkapsaga.
Lillkapsas. Pilt: netist. |
Vaja läks:
1 väike lillkapsas (346 g)
priske peotäis india pähkleid (50 g)
väike tükk ingverit (3 g)
50 g Laktoosivaba Philadelphia toorjuustu
1 spl riisiäädikat (15 ml)
Himaalaja roosat soola maitsestamiseks (ca 1 g)
3 sushi nori lehte (8,4 g)
India pähklid. Pilt: netist. |
Laktoosivaba Philadelphia toorjuust. Pilt: netist. |
Riisiäädikas. Pilt: netist. |
Ingver. Pilt: netist. |
Sushi nori lehed. Pilt: netist. |
Sisse läks:
1 pakk soolalõhet (100 g)
mõned viilud avokaadot (12 g)
mõned viilud värsket kurki (17 g)
mõned viilud punast paprikat (31 g)
1 krabipulk (26 g)
Viilutatud soolalõhe. Pilt: netist. |
Jahutatud krabimaitselised surimi pulgad. Pilt: netist. |
Avokaado. Pilt: netist. |
Punane paprika. Pilt: netist. |
Värske kurk. Pilt: netist. |
Ühe portsu jaoks läks kõrvale:
1 spl gluteenivaba sojakastet (15 ml)
20 g sushi ingverilaaste (marineeritud)
Sushi ingver. Pilt: netist. |
Gluteenivaba sojakaste. Pilt: netist. |
Valmistamine:
1. Lõikasin lillkapsa väiksemateks õisikuteks ja panin need köögikombaini ning purustasin S-lõikuriga peeneks.
2. Valasin lillkapsa riisi aurutaja aurutaja nõusse ning aurutasin riisi pehmeks. Umbes 10 - 12 minutit.
3. Jaotasin aurutatud, jaghutatud ja kuivemaks pigistatud lillkapsa riisi kaheks.
I segu: toorjuust + riisiäädikas. Segasin korralikult läbi ja segasin poole koguse lillkapsariisiga läbi.
II segu: leotatud india pähklid (leotasin ca pool päeva) + jupp kooritud ingverit. Saumiksriga tegin neist kreemise "võide" ning segasin selle teise poole lillkapsariisiga läbi.
4. Võtsin bambusmati. Lõikasin sushi nori lehe pooleks (mulle meeldivad väiksemad ja suupärasemad sushirullid). Asetasin poolekslõigatud sushi nori lehe bambusmatile läikivam pool allpool nii, et triibud jooksid horisontaalselt.
5. Võtsin maitsestatud lillkapsariisi ja panin selle sushi nori krobelisemale poole nii, et äärmisest servast jäi ca 2 cm katmata.
6. Ladusin lillkapsariisile erinevaid täidiseid (lõhe + kurk, krabipulk + kurk, lõhe + paprika, lõhe + avokaado jne)
7. Niisutasin äärmise sushi nori lehe serva veega ja rullisin bambusmati abil rullid valmis.
8. Tõstsin lahtilõikamata rullid tunniks-paariks külmkappi tahenema.
9. Lõikasin terava noaga rulli pooleks. Poolikud veelkord pooleks ja need jupid veel omakorda pooleks. Seega ühest rullist sain 8 tk. Kokku tuli 48 tk.
10. Serveerisin sushit marineeritud ingveri ja gluteenivaba sojakastmega.
LCHF sushi lillkapsa "riisiga", gluteenivaba sojakaste ja marineeritud ingver. Foto: erakogu. |
Ja siin on ühe sushirulli toitumisalane teave:
Kuna võtsin üheks toidukorraks 8 sushi rulli + 15 ml gluteenivaba sojakastet ja marineeritud ingverit siis kokku tuli toitumisalane teave selline:
MINU KOMMENTAAR:
No nii head tulemust ma küll poleks oodanud. Täitsa sushi moodi. Ju muud maitsed löövad üle või on lillkapsa "riis" nii hästi maitsestatud, et ei saagi täpselt aru kohe. Kusjuures ma ei teinud isegi india pähklite ja ingveri kreemiga maitsestatud lillkapsa "riisil" ning toorjuustu ja riisiäädikaga maitsestatud lillkapsa "riisil" vahet. Võibolla ei saanud piisavalt degusteerida? :D Superlahe ja maitsev süsivesikuvaene sushi! :)
Mõnusat süsivesikuvaest sushitamist! :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar