esmaspäev, 26. juuni 2017

Crock Pot Slow Cooker-i kasutusjuhend + mõned retseptid.


 Kirjutasin hiljuti postituse Slow Cooker-ist. Seda postitust saab lugeda siit: Misasi on Slow Cooker (aeglaselt küpsetaja) ja miks eelistada just seda toiduvalmistamiseks? Lubasin, et lisan siia ka enda Slow Cooker-i kasutusjuhendi ja mõned retseptid, mis kasutusjuhendi lõpus kirjas on. Ei hakka kogu seda tehnilist juttu siia ümber kopeerima. Panen vaid olulisema info. Võrguühenduse osa pole vajalik, kui kasutate maandusega reisiadapterit (vaadake mu eelmisest postitusest). Tõlge võib olla pisut konarlik ja mitte eesti keelele väga suupärane aga loodetavasti on kõik siiski arusaadav. Lihtsalt mu inglise keelest eesti keelde ümbertõlkimise oskus pole veel nii heal tasemel, kui võiks olla. 


CROCK*POT Originaal slow cooker
Keraamilise poti aeglane küpsetaja
Kasutusjuhend

SCV400 series 37401BC


Täname, et ostsite selle Crock-Pot keraamilise potiga aeglase küpsetaja.
Valmista oma lemmiktoite mõne lihtsa sammuga. Ideaalne vormiroogade, hautiste, suppide, riisiroogade ja palju rohkem - kõik on ühe nupuvajutusega.

TÄHTSAD ETTEVAATUSABINÕUD.
Palun lugege see juhend hoolikalt enne selle seadme kasutust läbi, õige kasutamine annab parima võimaliku jõudluse.
Hoidke need juhised alles.

Võrguühendus.
1. Lugege need juhiseid hoolikalt läbi koos illustratsioonidega, enne selle seadme kasutuselevõttu.
2. Enne selle seadme ühendamist vooluvõrku kontrollige märgitud pinget andmesildil (leiate selle seadme alumiselt küljelt) kas see vastab toitepingele teie kodus.
3. Kui toitejuhe on kahjustatud tuleb see asendada tootjapoolses hooldusettevõttes.

Ohutu kasutamine.
1. Ärge puudutage kuumi pindu, KASUTAGE KÄEPIDEMEID.
2. Ärge jätke seadet olukorda, kus laps saab seda katsuda, eriti väga väikesed lapsed.
3. Ärge paigutage seadet otse pistikupessa. (MINU KOMMENTAAR: sellest soovitusest küll aru ei saa).
4. Ärge kasutage seadet õues.
5. Ära kasta kuumutusosa, juhet või pistikut vette või muusse vedelikku.
6. Olge äärmiselt ettevaatlik seadme liigutamisel ühest kohast teise, kui see sisaldab kuumi vedelikke.
7. Ärge pange seadet kuuma gaasi- või elektripliidi ja mikrolaineahju peale või lähedusse.
8. Ärge laske toitejuhtmel lauaservalt või tööpinnalt alla rippuda.
9. Ärge kasutage kangeid abrasiivid leeliselisi puhastusvahendeid ega ahjupuhasteid selle seadme puhastamisel.
10. Vältige järske temperatuuri muutusi. Näiteks lisades külma toidu kuumutatud potti.
11. Ühendage seade alati seinakontaktist lahti, kui seadet ei kasutata, samuti enne puhastamist.
12. Laske seade enne puhastamist ja kappi tagasi panemist maha jahtuda.
13. Seadme kasutamisel võimaldage piisav õhuruum, et tagada õhuvahetus.
Ärge laske seadmel kokku puudutada kardinate, seinakatete, riiete, käterätikute ja muude süttivate materjalidega toote kasutamise ajal.
ETTEVAATUST nõutakse pindadel, kus kuumus võib põhjustada probleeme.
Soovitatav on kasutada kuumaalust.
14. See seade on mõeldud ainult koduseks kasutamiseks. Ärge kasutage seadet sihtotstarbe vastaselt.
15. See seade ei ole mõeldud kasutamiseks isikutele (sh lastele), kelle füüsilised, sensoorsed või vaimsed võimed või kogemused ja teadmised on puudulikud. Või kui nad on jäetud järelevalveta või kui seadme kasutamise kohta pole neile juhiseid antud. Seadme omanik vastutab nende turvalisuse eest.
Lapsi tuleb jälgida, et nad ei mängiks seadmega.

Seadme kontakt on kasutamiseks vaid Inglismaal ja Iirimaal.

Kui pistik ei sobi teie kodu pistikupesaga, siis seda saab vahetada asendades pistiku õiget tüüpi pistiku vastu. Palun vaadake " pistiku paigaldamine".
PISTIKU PAIGALDAMINE - sobib kasutamiseks Inglismaal ja Iirimaal. (MINU KOMMENTAAR: tootel on teistsugune pistik, kui meil siin kasutuses. Et seadet saaks ka meil ohutult kasutada on vajalik osta juurde maandusega reisiadapter. Vaata selle kohta minu eelmisest postitusest)
HOIATUS - see seade peab olema maandatud!


Tundke oma CROCK-POT aeglast küpsetajat.


A. Eemaldatav keraamiline küpsetuspott
B. Kaas
C. Kuumutuselement
D. Kuumuse reguleerija - KÕRGE - MADAL - SOOJASHOIDMINE
MÄRKUS: SOOJASHOIDMINE on lubatud kasutada üksnes toidu soojas hoidmiseks.
ÄRGE küpsetage soojashoidmise programmiga.


Enne CROCK-POT aeglase küpsetaja kasutamist.
Enne esimest kasutamist: Peske loputage ja kuivatage keraamiline keedupada (A) ja kaas (B). (Vt puhastamine p. 4).
ÄRGE KUNAGI küttekeha (C) kastke vette või muusse vedelikku.
TÄHTIS: ESMAKASUTUSE AJAL
Esmakordsal kasutamisel võite tunda kerget suitsu lõhna. See on normaalne soojendusega seadmetel ja kaob pärast paari esimest kasutuskorda.


CROCK-POT aeglane küpsetaja kasutamine.
1. Seadke seade tasasele, kuivale, kuumakindlale pinnale.
2. Asetage toit keraamilisse küpsetuspotti (A), vastavalt retseptile.
3. Ühendage toitejuhe sobivasse elektrikontakti.
4. Seadmel on 3 temperatuuri valiku võimalust. MADAL ( LOW) soovitatakse kasutada aeglaseks "kogu päeva" toiduvalmistamiseks. KÕRGE (HIGH) annab kiirema toiduvalmistamise tulemuse.
1 tund KÕRGE = umbes 2 tundi MADAL.
SOOJASHOIDMINE on ainult toidu soojas hoidmiseks. Ärge küpsetage soojashoidmise programmiga.
Et valida temperatuur, keerake temperatuurinupp (D) soovitud kuumusele.
5. Sügavkülmutatud toiduained nagu juurviljad või krevetid võib kohe retseptis kasutada. Kuid ärge küpsetage külmunud liha (näiteks veiseliha või kana), kui te pole esmalt lisanud vähemalt 250 ml sooja
vedelikku. Vedelik toimib "padjana", et vältida järske temperatuurimuutusi. Küpsetades retsepte, mis sisaldavad külmutatud liha kuumutage veel lisaks 4 tundi LOW kuumusel või 2 tundi KÕRGE kuumusel.
6. Kui küpsetusaeg on lõppenud, keerake valikuketast (D) soojashoidmise valikule, kuni söömiseni.
Märkus: Me ei soovita kasutada soojashoidmise seadistust üle
4 tunni!
7. Lülitage Crock-Pot, siis nupust asendisse "OFF / O" ja eemaldage pistik seinakontaktist.
8. Alati valmistage toitu kaanega (kaas peab peal olema).
9. Järgige soovitatud küpsetusaegu.
10. Ärge kasutage keraamilist küpsetuspotti (A) toidu hoidmiseks.
11. Ärge kasutage oma Crock-Pot-i toidu soojendamiseks.
12. Ärge asetage soojendupotti, täis toitu, kaitsmata puidust lauale.
13. Eemaldage seinakontaktist, kui toiduvalmistamine on lõppenud ja enne puhastamist.
14. Keraamiline keedupada (A) on tulekindel ja seda võib kasutada mikrolaineahjus.
ÄRGE kasutage keraamilist keedupada gaasi või elektri keeduplaadil või grillil. Kaas pole tulekindel ega sobi mikrolaineahjus kasutamiseks.


Kuidas puhastada oma CROCK-POT-i.
Enne liigutamist (ümber tõstmist) ja puhastamist
lülitage seade alati enne välja ja eemaldage pistik seinakontaktist.
ALATI laske seadmel enne maha jahtuda.
Ärge kunagi kastke kütte osa vette või muusse vedelikku.

Kuumutusosa:
Ärge kastke seda vette või muusse vedelikku. Puhastage pehme lapiga, mis on niisutatud sooja seebiveega ja välja väänatud. Kuivatage puhta kuiva lapiga. Ärge kasutage abrasiivseid puhastusvahendeid.

Keedupada:
Eemaldatava keraamilise keedupaja hooldus.
Eemaldatavat keraamilist keedupada (A) ja kaant saab ohutult pesta nõudepesumasinasinas või pesta sooja seebiveega. Ärge kasutage abrasiivseid puhastusvahendeid. Lapiga, käsnaga või plastist
spaatliga eemaldage kangekaelselt kinnijäänud toiduosad.
Et eemaldada veelaike ja muid plekke kasutage mitte-abrasiivset puhastusvahendit või äädikat.
Nagu iga keraamika, savist keedupada ei talu järske temperatuuri muutusi.
Kui keraamiline keedupada on eelsoojendatud või kuum, ei tohi potti lisada jahutatud toitu (külmkapist või sügavkülmast).
Ärge eelsoojendadage Crock-Pot-i.
Keedupada peab olema toatemperatuuril enne kuuma toidu lisamist.
Peske keraamilist keedupada pärast iga kasutamist. Kasutage pesemisel sooja vett.
Ärge valage külma vett keraamilisse keedupatta, kui see on kuum! Ärge kasutage abrasiivseid aineid või küürimiskäsnu või pulbrit. Kriimustunud poleer pindu on järgnevatel puhastustel raskem puhastada.


KÜPSETAMISE nõuandeid.
Lõika ära üleliigsed rasvad ja pühi liha, et eemaldada jäägid. (Kui liha sisaldab rasvu, pruunista see eraldi grillpannil või pannil enne keedupatta lisamist). Maitsesta soola ja pipraga. Aseta liha küpsetuspotti köögiviljade peale.
Moorpraadidel ja hautistel, vala vedelik üle liha. Kasuta vedelikku, nagu on öeldud retseptis.
Rohkem mahlu säilib lihas ja köögiviljades aeglase küpsetamise ajal, kui tavalisel toiduvalmistamisel.
Enamik köögivilju tuleks viilutada või paigutada seina või küpsetuspoti põhja lähedale. Aeglases küpsetajas küpseb liha üldiselt kiiremini kui enamik köögivilju.
Eelistage värskeid ürte ja vürtse aga, kui kasutate kuivatatud siis nende maitse võimsus võib suureneda. Seetõttu kasutage pool soovitatud kogust. Kui kasutate värskeid ürte või kuivatatud jahvatatud maitsetaimi ja
vürtse, lisage need viimase pooltunni toiduvalmistamise ajal.
Kuna puudub otsene kuumus allosas, täida alati keraamiline küpsetuspott vähemalt poolenisti täis, et see vastaks soovitatud küpsetamisajale. Väikeseid koguseid võib valmistada, kuid see võib mõjutada küpsetusaega.
Kindlat vedeliku nõuet retseptis võib varieerida, kui see asendatakse sama koguse muu vedelikuga. Näiteks, asendades purgi supi purgi tomatitega või 1 tass veiseliha või kanapuljongit 1 tass veiniga.
Oad tuleb täielikult pehmeks valmistada enne kui lisada suhkur ja / või happeline toiduaine.
(NB: Suhkrul ja happel on kõvendav mõju ubadele ja hoiab ära pehmenemine).
Kuivatatud oad, eriti punased aedoad (kidney oad), tuleks enne valmis keeta, kui need lisatakse toidu sisse. Katke oad 3 korda nende mahu kohta soolata veega ja kuumutada keemiseni. Keeta 10 minutit, vähendada soojust, katta kaanega ja võimaldada keeda poolteist tundi(1 1/2 h) või kuni oad on pehmed. Ideaalis peaks kogu keeduvesi olema imbunud ubade sisse. Pärast leotamist või keetmist kallata üleliigne vesi ära.



JUHEND RETSEPTIDE KOHANDAMISEKS.
Käesolev juhend on mõeldud, et aidata teil kohandada retsepte keraamilises potis aeglase küpsetaja jaoks - oma lemmik retseptid, mis kogutud sõprade käest, toidutootjate retseptid või retseptid ajalehtedest või ajakirjadest. Meie eesmärk on hoida kokku ettevalmistamisaega ja läbi saada vähemate etappidega ja tekitada vähem määrdunud nõusid ning hoida toiduvalmistamise lihtsana. Enamikul juhtudel võib panna kõik koostisosad korraga potti juba alguses ja küpsetada korraga kogu päeva. Paljud tavapärased ettevalmistavad sammud on tarbetud Crock-Pot aeglase küpsetaja kasutamisel.

Paar vihjet:
Võimaldage piisavalt aega toidu valmistamiseks.
Küpsetage kaanega.
Ärge lisage nii palju vett, kui mitte Crock-Pot retseptides on ette nähtud (vajab vähem vedelikku).
Pea meeles - vedelik ei "kee ära" nagu tavalisel toiduvalmistamisel. Tavaliselt toiduvalmistamise lõpus on vedelikku pigem rohkem,kui vähem.
See on "ühe sammu" küpsetamine: palju samme, mis on tavalistes retseptides saab Crock-Pot-iga küpsetades vahele jätta. Lisa koostisosad keraamilisse küpsetuspotti korraga, lisades vedeliku viimasena ja siis küpsetada 8-10 tundi.
Köögiviljad ei kee üle, mida nad teeksid keedes pliidil või ahjus. Seega võib kõik koostisosad panna Crock-Pot-i korraga.
Erand: piim, hapukoor või kreem tuleb lisada viimase tunni toiduvalmistamise ajal.


VALMISTUSAJA JUHEND.
Enamik kuumtöötlemata liha ja köögiviljade segusid nõuavad küpsetamist vähemalt 8 tundi madalal (LOW) kuumusel.

Kui retsept ütleb
Küpsetada madalal (LOW)
Või küpsetada kõrgel (HIGH)
15-30 min
4-6 tundi
1 1/2-2 tundi
31-45 min
6-10 tundi
3-4 tundi
50 min-3 tundi
8-10 tundi
4-6 tundi

PASTA JA RIIS
Kui retsept sisaldab nuudleid, pastat, makarone vms, siis keeda pliidil kastrulis enne need valmis lisades need valminuna slow cookerisse. Ärge üle keetke- vaid, kuni pisut pehmed.
Kui riis on vajalik, segatakse see koos teiste koostisosadega. Lisa vaid 60 ml (4 spl) extra vedelikku 60 ml (4 spl) toore riisi kohta. Kasutage pikateralist riisi parima tulemuse saamiseks.

VEDELIKUD
Kasutage vähem Slow Cookeris - tavaliselt umbes pool soovitatud kogusest. 250 ml vedelikku on tavaliselt piisavalt, kui see sisaldab riisi või pastat.

PRAETUD KÖÖGIVILJAD
See ei ole üldiselt vajalik. Sega hakitud või viilutatud köögiviljad teiste koostisosadega. Ainukeseks erandiks on baklažaan, mis tuleks enne aurutada või hautada, tänu oma tugevale maitsele.
Kuna köögiviljad arendavad oma maitse tugevuse aeglase toiduvalmistamisega, saavutades maitsva tulemuse, isegi
kui vähendada koguseid. Kuna köögiviljad küpsevad kauem, kui liha, viiluta või tükelda need enne, kui võimalik.

ÜRDID JA VÜRTSID
Värsked ürdid annavad maitset ja värvi, kui need lisatakse küpsetustsükli lõpus. Kuid toidud lühema küpsetusajaga, tugevad värsked ürdid näiteks rosmariin ja tüümian hoiavad hästi kuju. Kui lisatakse alguses palju värskeid maitsetaimi maitse hakkab hajuma pikemal küpsetamisel. Kuivatatud ürdid ja vürtsid töötavad hästi aeglasel keetmisel ja võib lisada
alguses, kuid kasuta neid säästlikult ning maitse küpsetustsükli lõpus ja korrigeeri maitseainetega, sealhulgas soola ja pipraga.
Kõikide maitsetaimede ja vürtside maitse tugevus võivad olla väga erinevad sõltuvalt nende maitsetugevusest ja säilivusajast ja seega on
alati soovitatav maitsta ja kohandada maitseaineid vahetult enne serveerimist.

PIIM
Piim, koor ja hapukoor kipuvad ebaõnnestuma pikema toiduvalmistamisega. Kui võimalik, lisage need
viimase tunni toiduvalmistamise ajal. 

SUPID
Mõned supi retseptid nõuavad 2-3 liitrit vett. Lisa teised koostisosad küpsetuspotti, seejärel lisage vett vaid niipalju, et see kataks toiduained. Kui soovite lahjemat (vedelamat) suppi, lisage rohkem vedelikku.
Kui retsept põhineb piimal ei ole muud vedelikke alguses tarvis. Lisa alguses 1 kuni 2 tassi vett ja siis viimase tunni küpsetamise algul lisage piim või koor vastavalt vajadusele.


KÜSIMUSED JA VASTUSED:
K: "Mis siis, kui toit ei ole valmis 8 tunni pärast, kuigi retsept ütleb valmistamisajaks 8-10 tundi".
V: See võib olla tingitud pinge muutusest, sellest, kui täis on pott või isegi liigsest niiskusest. Väike võimsuse muutus ei ole tavaliselt märgatav teistel seadmetel, kuid aeglasel toiduvalmistamisel võib see muuta toiduvalmistamise aega. Varuge piisavalt aega, et toit päris valmis küpsetada. Õpid kogemuse kaudu, kas suurendada või vähendada küpsetusaega.
K: "Kas clow cooker-i pott peab olema kaetatud kaanega? Kas on vaja toiduvalmistamise vahepeal segada?"
V: Valmista toitu ainult kaanega kaetult. Kui kaas on eemaldatud tekib kiiresti soojuskadu ja kuumus langeb madalale. Märkimisväärne kogus soojust läheb kaotsi, kui kaas on eemaldatud. Seega pikeneb küpsetusaeg. Vältige kaane sagedast eemaldamist toiduvalmistamise kontrollimiseks või segamiseks. Ärge kunagi eemaldage kaant esimese kahe tunni jooksul, või kui küpsetate leiba või kooke. Samuti ei ole vajadust segada madalal (LOW) kuumusel küpsemise ajal. Kõrgel kuumusel (HIGH) lühiajaliselt küpsetades aeg-ajalt segades paraneb maitsete jaotamine.
K: "Kuidas paksendada toiduvalmistamise ajal tekkinud „mahla“ või teha kastet?"
V: Lisa küpsetamisel tapioki jahu ükskõik millise retsepti jaoks, kui soovite teha paksemat kastet. Lisa tapiokk alguses ja see pakseneb toiduvalmistamise ajal ise.
Teise võimalusena saate eemaldada potist tahke toidu jättes potti
mahlad“. Seejärel valmistatakse segu umbes 100 g jahust või maisijahust ja kuni 90 ml (6 spl) veest või 4 spl sulavõist. Vala segu keedupotti vedeliku sisse ja sega korralikult läbi. Reguleerige kuumus kõrgeks (HIGH) ja kui on keema läinud (umbes 15 minutit) on kaste valmis.
K: "Kas ma võin praadi küpsetada ilma vett lisamata?"
V: Jah - kui küpsetad madal (LOW) kuumusel. Soovitame lisada väike kogus vett, sest kastmed on eriti maitsvad. Mida rohkem rasva või "kallerdist" liha välja on andnud, seda vähem vedelikku te vajate. Vedelikku on vaja, et korralikult pehmendada ja küpseta köögivilju.



RETSEPTID:

Sea välisfilee šerri ja punase sibulaga.

Õrna maitsega sealiha rikkaliku, maitsva kastmega.

2 suurt punast sibulat, õhukeselt viilutatud
175 g heledat sibulat
40 g võid
soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
1,2 kg kondita sea välisfileed
45 ml (3 spl) toiduvalmistamiseks sobivat šerrit
väike peotäis peterselli lehti, hakitud
25 ml (1 1/2 spl) maisijahu
15 ml (1 spl) vett

Keskmise kuumusel pannil hautada punane sibul ja tavaline mugulsibul võis pehmeks.
Maitsesta soola ja pipraga. Hõõru sea välisfilee soola ja pipraga ja aseta slow cookerisse. Lisa praetud sibul, šerri ja petersell. Katke pott kaanega ja küpsetage madalal kuumusel (LOW) 8-10 tundi (või kõrgel kuumusel - HIGH 5-6 tundi).
Eemaldage sea välisfilee küpsetuspotist (samuti eraldunud mahlad-kaste) ja lase lihal seista 15 minutit enne lahtilõikamist.
Keerake kuumus madalast kõrgemaks (HIGH peale). Lisage potti maisijahu ja vesi ning seejärel lisage küpsemisel eraldunud mahlad pidevalt segades. See paksendab kastme. Serveeri sealiha välisfilee sibula ja šerri kastmega.

KOGUS: 4 portsjonit.


Lõhe ja parmesani pajaroog.

Ideaalne külmal talveõhtul, kui rikkalikud ja meeldivad maitsed muudavad olemise lahedaks.

450 g pikateralist riisi
418 g tükk lõhet, puhastatult
65 g lillkapsa õisikud
50 g parmesani juustu
250 ml kuiva valget veini
250 ml piima
250 ml vett
15 ml (1 spl) värsket estragoni, peeneks hakitud
5 ml (1tl) Dijoni sinepit
4 ml (3/4 tl) soola
2.5ml (1/2 tl) värskelt jahvatatud musta pipart
4 keskmist tomatit, hakitud
2 salati sibulat, viilutatud

Sega slow cookeri potis kokku kõik koostisosad, välja arvatud tomatid ja salati sibul. Segada hoolikalt läbi, kata kaanega ja kuumuta kõrgel kuumusel (HIGH) 1 tund. Seejärel madalal kuumusel (LOW) 6-8 tundi (või HIGH kuumusel 3-4 tundi). Enne serveerimist sega sisse tomatid ja salati sibul.

KOGUS: 3 portsu


Lambaliha balsamico köögiviljadega.

Maitsestatud lambaliha tasakaalustavad palsamiäädika glasuuriga hapukas magusad köögiviljad.

2.5 ml (1/2 tl) soola
2.5 ml (1/2 tl) värskelt jahvatatud musta pipart
2.5 ml (1/2 tl) jahvatatud koriandrit
7.5 ml (1/2 spl) kuivatatud rosmariini
2.5 ml (1/2 tl) kuivatatud münti
2.5 ml (1/2 tl) kuivatatud tüümiani
2.5 ml (1/2 tl) jahvatatud apteegitilli
1,2 kg lambaliha, rasv eemaldatud
1 keskmine punane sibul, lõika kaheksaks tükiks
2 väikest zukiinit e. suvikõrvitsat, lõigatud 1cm paksusteks viiludeks
2 väikest kollast kabatšokki, lõigatud suupärasteks tükkideks
2 punast kartulit, lõigatud suupärasteks tükkideks
40 ml (2 1/2 spl) balsamico äädikat

Segage väikeses kausis kokku sool ja pipar, koriander, rosmariin, münt, tüümian ja apteegitill. Hõõru lambaliha üleni maitseaineseguga kokku. Asetage sibul slow cookeri poti põhja ja lisage lambaliha. Lisage ülejäänud köögiviljad. Niristage köögiviljadele palsamiäädikat. Katke pott kaanega ja küpsetage kõrgel kuumusel (HIGH) 1 tund, seejärel keerake kuumus madalaks (LOW) ja küpsetage veel 10 kuni 12 tundi.

KOGUS: 4 portsjonit.


Värske paella.

See on klassikaline Hispaania roog. Võite võtta seda, kui pearooga.

140 g külmutatud hakitud spinatit, sulatatud ja nõrutatud
450 g pikateralist riisi
1l puljongit
1 roheline paprika, puhastatud ja tükeldatud
1 keskmine tomat, tükeldatud sektoriteks
1 keskmine sibul, hakitud
1 keskmine porgand, tükeldatud väikesteks tükikesteks
1-2 küüslauguküünt, purustatud
15 ml (1spl) peterselli lehti, hakitud
3ml (1/2 tl) safrani niite
2.5ml (1/2 tl) soola
2.5ml (1/2 tl) värskelt jahvatatud musta pipart
võib lisada veel:
390 g artišokki poolitatult, pestud ja korralikult kuivatatud
115 g külmutatud herned

Sega slow cooker-i potis kokku spinat, riis, puljong, roheline paprika, tomat, sibul, porgand, küüslauk, petersell, safran, sool ja must pipar. Segage hoolikalt läbi. Katke pott kaanega ja küpsetage LOW kuumusel 4 tundi (või HIGH kuumusel 2 tundi). Lisa artišoki südamed ja herned 15 minutit enne serveerimist. Segada hoolikalt läbi ja kata kaanega.

KOGUS: 4 portsjonit.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar