Kirjutasin hiljuti postituse Slow Cooker-ist. Seda postitust saab lugeda siit: Misasi on Slow Cooker (aeglaselt küpsetaja) ja miks eelistada just seda toiduvalmistamiseks? Lubasin, et lisan siia ka enda Slow Cooker-i kasutusjuhendi ja mõned retseptid, mis kasutusjuhendi lõpus kirjas on. Ei hakka kogu seda tehnilist juttu siia ümber kopeerima. Panen vaid olulisema info. Võrguühenduse osa pole vajalik, kui kasutate maandusega reisiadapterit (vaadake mu eelmisest postitusest). Tõlge võib olla pisut konarlik ja mitte eesti keelele väga suupärane aga loodetavasti on kõik siiski arusaadav. Lihtsalt mu inglise keelest eesti keelde ümbertõlkimise oskus pole veel nii heal tasemel, kui võiks olla.
CROCK*POT
Originaal slow cooker
Keraamilise
poti aeglane küpsetaja
Kasutusjuhend
SCV400
series 37401BC
Täname,
et ostsite selle Crock-Pot keraamilise potiga aeglase küpsetaja.
Valmista
oma lemmiktoite mõne lihtsa sammuga. Ideaalne vormiroogade,
hautiste, suppide, riisiroogade ja palju rohkem - kõik on ühe
nupuvajutusega.
TÄHTSAD
ETTEVAATUSABINÕUD.
Palun
lugege see juhend hoolikalt enne selle seadme kasutust läbi, õige
kasutamine annab parima võimaliku jõudluse.
Hoidke
need juhised alles.
Võrguühendus.
1.
Lugege need juhiseid hoolikalt läbi koos illustratsioonidega, enne
selle seadme kasutuselevõttu.
2.
Enne selle seadme ühendamist vooluvõrku kontrollige märgitud
pinget andmesildil (leiate selle seadme alumiselt küljelt) kas see
vastab toitepingele teie kodus.
3.
Kui toitejuhe on kahjustatud tuleb see asendada tootjapoolses
hooldusettevõttes.
Ohutu
kasutamine.
1.
Ärge puudutage kuumi pindu, KASUTAGE KÄEPIDEMEID.
2.
Ärge jätke seadet olukorda, kus laps saab seda katsuda, eriti väga
väikesed lapsed.
3.
Ärge paigutage seadet otse pistikupessa. (MINU KOMMENTAAR: sellest soovitusest küll aru ei saa).
4.
Ärge kasutage seadet õues.
5.
Ära kasta kuumutusosa, juhet või pistikut vette või muusse
vedelikku.
6.
Olge äärmiselt ettevaatlik seadme liigutamisel ühest kohast
teise, kui see sisaldab kuumi vedelikke.
7.
Ärge pange seadet kuuma gaasi- või elektripliidi ja mikrolaineahju
peale või lähedusse.
8.
Ärge laske toitejuhtmel lauaservalt või tööpinnalt alla rippuda.
9.
Ärge kasutage kangeid abrasiivid leeliselisi puhastusvahendeid ega
ahjupuhasteid selle seadme puhastamisel.
10.
Vältige järske temperatuuri muutusi. Näiteks lisades külma toidu
kuumutatud potti.
11.
Ühendage seade alati seinakontaktist lahti, kui seadet ei kasutata,
samuti enne puhastamist.
12.
Laske seade enne puhastamist ja kappi tagasi panemist maha jahtuda.
13.
Seadme kasutamisel võimaldage piisav õhuruum, et tagada õhuvahetus.
Ärge
laske seadmel kokku puudutada kardinate, seinakatete, riiete,
käterätikute ja muude süttivate materjalidega toote kasutamise
ajal.
ETTEVAATUST
nõutakse pindadel, kus kuumus võib põhjustada probleeme.
Soovitatav
on kasutada kuumaalust.
14.
See seade on mõeldud ainult koduseks kasutamiseks. Ärge kasutage
seadet sihtotstarbe vastaselt.
15.
See seade ei ole mõeldud kasutamiseks isikutele (sh lastele), kelle
füüsilised, sensoorsed või vaimsed võimed või kogemused ja
teadmised on puudulikud. Või kui nad on jäetud järelevalveta või
kui seadme kasutamise kohta pole neile juhiseid antud. Seadme omanik
vastutab nende turvalisuse eest.
Lapsi
tuleb jälgida, et nad ei mängiks seadmega.
Seadme kontakt on
kasutamiseks vaid Inglismaal ja Iirimaal.
Kui
pistik ei sobi teie kodu pistikupesaga, siis seda saab vahetada
asendades pistiku õiget tüüpi pistiku vastu. Palun vaadake "
pistiku paigaldamine".
PISTIKU
PAIGALDAMINE - sobib kasutamiseks Inglismaal ja Iirimaal. (MINU KOMMENTAAR: tootel on teistsugune pistik, kui meil siin kasutuses. Et seadet saaks ka meil ohutult kasutada on vajalik osta juurde maandusega reisiadapter. Vaata selle kohta minu eelmisest postitusest)
HOIATUS
- see seade peab olema maandatud!
Tundke
oma CROCK-POT aeglast küpsetajat.
A.
Eemaldatav keraamiline küpsetuspott
B.
Kaas
C.
Kuumutuselement
D.
Kuumuse reguleerija - KÕRGE - MADAL - SOOJASHOIDMINE
MÄRKUS:
SOOJASHOIDMINE on lubatud kasutada üksnes toidu soojas hoidmiseks.
ÄRGE
küpsetage soojashoidmise programmiga.
Enne
CROCK-POT aeglase küpsetaja kasutamist.
Enne
esimest kasutamist: Peske loputage ja kuivatage keraamiline keedupada (A) ja
kaas (B). (Vt puhastamine p. 4).
ÄRGE
KUNAGI küttekeha (C) kastke vette või muusse vedelikku.
TÄHTIS:
ESMAKASUTUSE AJAL
Esmakordsal
kasutamisel võite tunda kerget suitsu lõhna. See on
normaalne soojendusega seadmetel ja kaob pärast
paari esimest kasutuskorda.
CROCK-POT
aeglane küpsetaja kasutamine.
1.
Seadke seade tasasele, kuivale, kuumakindlale pinnale.
2.
Asetage toit keraamilisse küpsetuspotti (A), vastavalt retseptile.
3.
Ühendage toitejuhe sobivasse elektrikontakti.
4.
Seadmel on 3 temperatuuri valiku võimalust. MADAL ( LOW) soovitatakse
kasutada aeglaseks "kogu päeva" toiduvalmistamiseks. KÕRGE (HIGH) annab kiirema
toiduvalmistamise tulemuse.
1
tund KÕRGE = umbes 2 tundi MADAL.
SOOJASHOIDMINE
on ainult toidu soojas hoidmiseks. Ärge küpsetage soojashoidmise
programmiga.
Et
valida temperatuur, keerake temperatuurinupp (D) soovitud kuumusele.
5.
Sügavkülmutatud toiduained nagu juurviljad või krevetid võib kohe
retseptis kasutada. Kuid ärge küpsetage külmunud liha (näiteks
veiseliha või kana), kui te pole esmalt lisanud vähemalt 250 ml
sooja
vedelikku.
Vedelik toimib "padjana", et vältida järske
temperatuurimuutusi. Küpsetades retsepte, mis sisaldavad külmutatud
liha kuumutage veel lisaks 4 tundi LOW kuumusel või 2 tundi KÕRGE
kuumusel.
6.
Kui küpsetusaeg on lõppenud, keerake valikuketast (D)
soojashoidmise valikule, kuni söömiseni.
Märkus:
Me ei soovita kasutada soojashoidmise seadistust üle
4
tunni!
7.
Lülitage Crock-Pot, siis nupust asendisse "OFF / O" ja
eemaldage pistik seinakontaktist.
8.
Alati valmistage toitu kaanega (kaas peab peal olema).
9.
Järgige soovitatud küpsetusaegu.
10.
Ärge kasutage keraamilist küpsetuspotti (A) toidu hoidmiseks.
11.
Ärge kasutage oma Crock-Pot-i toidu soojendamiseks.
12.
Ärge asetage soojendupotti, täis toitu, kaitsmata puidust lauale.
13.
Eemaldage seinakontaktist, kui toiduvalmistamine on lõppenud ja enne
puhastamist.
14.
Keraamiline keedupada (A) on tulekindel ja seda võib kasutada
mikrolaineahjus.
ÄRGE
kasutage keraamilist keedupada gaasi või elektri keeduplaadil või grillil.
Kaas pole tulekindel ega sobi mikrolaineahjus kasutamiseks.
Kuidas
puhastada oma CROCK-POT-i.
Enne
liigutamist (ümber tõstmist) ja puhastamist
• lülitage
seade alati enne välja ja eemaldage pistik seinakontaktist.
• ALATI
laske seadmel enne maha jahtuda.
Ärge
kunagi kastke kütte osa vette või muusse vedelikku.
Kuumutusosa:
Ärge
kastke seda vette või muusse vedelikku. Puhastage pehme lapiga, mis
on niisutatud sooja seebiveega ja välja väänatud. Kuivatage puhta
kuiva lapiga. Ärge kasutage abrasiivseid puhastusvahendeid.
Keedupada:
Eemaldatava keraamilise keedupaja hooldus.
Eemaldatavat keraamilist keedupada (A) ja kaant saab ohutult pesta nõudepesumasinasinas
või pesta sooja seebiveega. Ärge kasutage abrasiivseid
puhastusvahendeid. Lapiga, käsnaga või plastist
spaatliga
eemaldage kangekaelselt kinnijäänud toiduosad.
Et
eemaldada veelaike ja muid plekke kasutage mitte-abrasiivset
puhastusvahendit või äädikat.
Nagu
iga keraamika, savist keedupada ei talu järske temperatuuri
muutusi.
• Kui
keraamiline keedupada on eelsoojendatud või kuum, ei tohi potti lisada
jahutatud toitu (külmkapist või sügavkülmast).
Ärge eelsoojendadage Crock-Pot-i.
Keedupada
peab olema toatemperatuuril enne kuuma toidu lisamist.
• Peske
keraamilist keedupada pärast iga kasutamist. Kasutage pesemisel sooja vett.
Ärge valage külma vett keraamilisse keedupatta, kui see on kuum! Ärge kasutage
abrasiivseid aineid või küürimiskäsnu või pulbrit. Kriimustunud
poleer pindu on järgnevatel puhastustel raskem puhastada.
KÜPSETAMISE
nõuandeid.
Lõika
ära üleliigsed rasvad ja pühi liha, et eemaldada jäägid. (Kui
liha sisaldab rasvu, pruunista see eraldi grillpannil või pannil
enne keedupatta lisamist). Maitsesta soola ja pipraga. Aseta liha
küpsetuspotti köögiviljade peale.
• Moorpraadidel
ja hautistel, vala vedelik üle liha. Kasuta vedelikku, nagu on
öeldud retseptis.
Rohkem
mahlu säilib lihas ja köögiviljades aeglase küpsetamise ajal, kui
tavalisel toiduvalmistamisel.
• Enamik
köögivilju tuleks viilutada või paigutada seina või küpsetuspoti
põhja lähedale. Aeglases küpsetajas küpseb liha üldiselt
kiiremini kui enamik köögivilju.
• Eelistage
värskeid ürte ja vürtse aga, kui kasutate kuivatatud siis nende
maitse võimsus võib suureneda. Seetõttu kasutage pool soovitatud
kogust. Kui kasutate värskeid ürte või kuivatatud jahvatatud
maitsetaimi ja
vürtse,
lisage need viimase pooltunni toiduvalmistamise ajal.
• Kuna
puudub otsene kuumus allosas, täida alati keraamiline küpsetuspott
vähemalt poolenisti täis, et see vastaks soovitatud
küpsetamisajale. Väikeseid koguseid võib valmistada, kuid see võib
mõjutada küpsetusaega.
• Kindlat
vedeliku nõuet retseptis võib varieerida, kui see asendatakse sama
koguse muu vedelikuga. Näiteks, asendades purgi supi purgi
tomatitega või 1 tass veiseliha või kanapuljongit 1 tass veiniga.
• Oad
tuleb täielikult pehmeks valmistada enne kui lisada suhkur ja / või
happeline toiduaine.
(NB:
Suhkrul ja happel on kõvendav mõju ubadele ja hoiab ära
pehmenemine).
Kuivatatud
oad, eriti punased aedoad (kidney oad), tuleks enne valmis keeta, kui
need lisatakse toidu sisse. Katke oad 3 korda nende mahu kohta
soolata veega ja kuumutada keemiseni. Keeta 10 minutit, vähendada
soojust, katta kaanega ja võimaldada keeda poolteist tundi(1 1/2 h)
või kuni oad on pehmed. Ideaalis peaks kogu keeduvesi olema imbunud
ubade sisse. Pärast leotamist või keetmist kallata üleliigne vesi
ära.
JUHEND
RETSEPTIDE KOHANDAMISEKS.
Käesolev
juhend on mõeldud, et aidata teil kohandada retsepte keraamilises potis aeglase küpsetaja jaoks - oma lemmik retseptid, mis
kogutud sõprade käest, toidutootjate retseptid või retseptid
ajalehtedest või ajakirjadest. Meie eesmärk on hoida kokku
ettevalmistamisaega ja läbi saada vähemate etappidega ja tekitada
vähem määrdunud nõusid ning hoida toiduvalmistamise lihtsana.
Enamikul juhtudel võib panna kõik koostisosad korraga potti juba
alguses ja küpsetada korraga kogu päeva. Paljud tavapärased
ettevalmistavad sammud on tarbetud Crock-Pot aeglase küpsetaja
kasutamisel.
Paar
vihjet:
• Võimaldage
piisavalt aega toidu valmistamiseks.
• Küpsetage
kaanega.
• Ärge
lisage nii palju vett, kui mitte Crock-Pot retseptides on ette nähtud
(vajab vähem vedelikku).
• Pea
meeles - vedelik ei "kee ära" nagu tavalisel
toiduvalmistamisel. Tavaliselt toiduvalmistamise lõpus on vedelikku
pigem rohkem,kui vähem.
• See
on "ühe sammu" küpsetamine: palju samme, mis on tavalistes
retseptides saab Crock-Pot-iga küpsetades vahele jätta. Lisa
koostisosad keraamilisse küpsetuspotti korraga, lisades vedeliku viimasena
ja siis küpsetada 8-10 tundi.
• Köögiviljad
ei kee üle, mida nad teeksid keedes pliidil või ahjus. Seega võib
kõik koostisosad panna Crock-Pot-i korraga.
Erand:
piim, hapukoor või kreem tuleb lisada viimase tunni
toiduvalmistamise ajal.
VALMISTUSAJA
JUHEND.
Enamik
kuumtöötlemata liha ja köögiviljade segusid nõuavad küpsetamist
vähemalt 8 tundi madalal (LOW) kuumusel.
Kui retsept
ütleb
|
Küpsetada
madalal (LOW)
|
Või
küpsetada kõrgel (HIGH)
|
15-30 min
|
4-6 tundi
|
1 1/2-2 tundi
|
31-45 min
|
6-10 tundi
|
3-4 tundi
|
50 min-3
tundi
|
8-10 tundi
|
4-6 tundi
|
PASTA
JA RIIS
Kui
retsept sisaldab nuudleid, pastat, makarone vms, siis keeda
pliidil kastrulis enne need valmis lisades need valminuna slow
cookerisse. Ärge üle keetke- vaid, kuni pisut pehmed.
Kui
riis on vajalik, segatakse see koos teiste koostisosadega. Lisa vaid
60 ml (4 spl) extra vedelikku 60 ml (4 spl) toore riisi kohta.
Kasutage pikateralist riisi parima tulemuse saamiseks.
VEDELIKUD
Kasutage
vähem Slow Cookeris - tavaliselt umbes pool soovitatud kogusest. 250
ml vedelikku on tavaliselt piisavalt, kui see sisaldab riisi või
pastat.
PRAETUD
KÖÖGIVILJAD
See
ei ole üldiselt vajalik. Sega hakitud või viilutatud köögiviljad
teiste koostisosadega. Ainukeseks erandiks on baklažaan, mis tuleks
enne aurutada või hautada, tänu oma tugevale maitsele.
Kuna
köögiviljad arendavad oma maitse tugevuse aeglase
toiduvalmistamisega, saavutades maitsva tulemuse, isegi
kui
vähendada koguseid. Kuna köögiviljad küpsevad kauem, kui liha,
viiluta või tükelda need enne, kui võimalik.
ÜRDID
JA VÜRTSID
Värsked
ürdid annavad maitset ja värvi, kui need lisatakse küpsetustsükli
lõpus. Kuid toidud lühema küpsetusajaga, tugevad värsked ürdid
näiteks rosmariin ja tüümian hoiavad hästi kuju. Kui lisatakse
alguses palju värskeid maitsetaimi maitse hakkab hajuma pikemal
küpsetamisel. Kuivatatud ürdid ja vürtsid töötavad hästi
aeglasel keetmisel ja võib lisada
alguses,
kuid kasuta neid säästlikult ning maitse küpsetustsükli lõpus ja
korrigeeri maitseainetega, sealhulgas soola ja pipraga.
Kõikide
maitsetaimede ja vürtside maitse tugevus võivad olla väga erinevad
sõltuvalt nende maitsetugevusest ja säilivusajast ja seega on
alati
soovitatav maitsta ja kohandada maitseaineid vahetult enne
serveerimist.
PIIM
Piim,
koor ja hapukoor kipuvad ebaõnnestuma pikema toiduvalmistamisega.
Kui võimalik, lisage need
viimase
tunni toiduvalmistamise ajal.
SUPID
Mõned
supi retseptid nõuavad 2-3 liitrit vett. Lisa teised koostisosad
küpsetuspotti, seejärel lisage vett vaid niipalju, et see kataks
toiduained. Kui soovite lahjemat (vedelamat) suppi, lisage rohkem
vedelikku.
Kui
retsept põhineb piimal ei ole muud vedelikke alguses tarvis. Lisa alguses 1 kuni 2 tassi vett ja siis viimase tunni
küpsetamise algul lisage piim või koor vastavalt vajadusele.
KÜSIMUSED
JA VASTUSED:
K:
"Mis siis, kui toit ei ole valmis 8 tunni pärast, kuigi
retsept ütleb valmistamisajaks 8-10 tundi".
V:
See võib olla tingitud pinge muutusest, sellest, kui täis on pott
või isegi liigsest niiskusest. Väike võimsuse muutus ei ole
tavaliselt märgatav teistel seadmetel, kuid aeglasel
toiduvalmistamisel võib see muuta toiduvalmistamise aega. Varuge
piisavalt aega, et toit päris valmis küpsetada. Õpid kogemuse
kaudu, kas suurendada või vähendada küpsetusaega.
K:
"Kas clow cooker-i pott peab olema kaetatud kaanega? Kas on vaja
toiduvalmistamise vahepeal segada?"
V:
Valmista toitu ainult kaanega kaetult. Kui kaas on
eemaldatud tekib kiiresti soojuskadu ja kuumus langeb madalale.
Märkimisväärne kogus soojust läheb kaotsi, kui kaas on
eemaldatud. Seega pikeneb küpsetusaeg. Vältige kaane sagedast
eemaldamist toiduvalmistamise kontrollimiseks või segamiseks. Ärge
kunagi eemaldage kaant esimese kahe tunni jooksul, või kui
küpsetate leiba või kooke. Samuti ei ole vajadust segada madalal
(LOW) kuumusel küpsemise ajal. Kõrgel kuumusel (HIGH)
lühiajaliselt küpsetades aeg-ajalt segades paraneb maitsete
jaotamine.
K:
"Kuidas paksendada toiduvalmistamise ajal tekkinud „mahla“
või teha kastet?"
V:
Lisa küpsetamisel tapioki jahu ükskõik millise retsepti jaoks, kui
soovite teha paksemat kastet. Lisa tapiokk alguses ja see pakseneb
toiduvalmistamise ajal ise.
Teise
võimalusena saate eemaldada potist tahke toidu jättes potti
„mahlad“.
Seejärel valmistatakse segu umbes 100 g jahust või maisijahust ja kuni 90 ml (6 spl) veest või 4 spl sulavõist. Vala segu keedupotti
vedeliku sisse ja sega korralikult läbi. Reguleerige kuumus kõrgeks
(HIGH) ja kui on keema läinud (umbes 15 minutit) on kaste valmis.
K:
"Kas ma võin praadi küpsetada ilma vett lisamata?"
V:
Jah - kui küpsetad madal (LOW) kuumusel. Soovitame lisada väike
kogus vett, sest kastmed on eriti maitsvad. Mida rohkem rasva või
"kallerdist" liha välja on andnud, seda vähem vedelikku
te vajate. Vedelikku on vaja, et korralikult pehmendada ja küpseta
köögivilju.
RETSEPTID:
Sea
välisfilee šerri ja punase sibulaga.
Õrna
maitsega sealiha rikkaliku, maitsva kastmega.
2
suurt punast sibulat, õhukeselt viilutatud
175
g heledat sibulat
40
g võid
soola
ja värskelt jahvatatud musta pipart
1,2
kg kondita sea välisfileed
45
ml (3 spl) toiduvalmistamiseks sobivat šerrit
väike peotäis peterselli lehti, hakitud
25
ml (1 1/2 spl) maisijahu
15
ml (1 spl) vett
Keskmise
kuumusel pannil hautada punane sibul ja tavaline mugulsibul võis
pehmeks.
Maitsesta
soola ja pipraga. Hõõru sea välisfilee soola ja pipraga ja aseta
slow cookerisse. Lisa praetud sibul, šerri ja petersell. Katke pott
kaanega ja küpsetage madalal kuumusel (LOW) 8-10 tundi (või kõrgel
kuumusel - HIGH 5-6 tundi).
Eemaldage
sea välisfilee küpsetuspotist (samuti eraldunud mahlad-kaste) ja
lase lihal seista 15 minutit enne lahtilõikamist.
Keerake
kuumus madalast kõrgemaks (HIGH peale). Lisage potti maisijahu ja
vesi ning seejärel lisage küpsemisel eraldunud mahlad pidevalt
segades. See paksendab kastme. Serveeri sealiha välisfilee sibula ja
šerri kastmega.
KOGUS:
4 portsjonit.
Lõhe
ja parmesani pajaroog.
Ideaalne
külmal talveõhtul, kui rikkalikud ja meeldivad maitsed muudavad
olemise lahedaks.
450
g pikateralist riisi
418
g tükk lõhet, puhastatult
65
g lillkapsa õisikud
50
g parmesani juustu
250
ml kuiva valget veini
250
ml piima
250
ml vett
15
ml (1 spl) värsket estragoni, peeneks hakitud
5
ml (1tl) Dijoni sinepit
4
ml (3/4 tl) soola
2.5ml
(1/2 tl) värskelt jahvatatud musta pipart
4
keskmist tomatit, hakitud
2
salati sibulat, viilutatud
Sega
slow cookeri potis kokku kõik koostisosad, välja arvatud tomatid ja
salati sibul. Segada hoolikalt läbi, kata kaanega ja kuumuta kõrgel
kuumusel (HIGH) 1 tund. Seejärel madalal kuumusel (LOW) 6-8 tundi
(või HIGH kuumusel 3-4 tundi). Enne serveerimist sega sisse tomatid
ja salati sibul.
KOGUS:
3 portsu
Lambaliha
balsamico köögiviljadega.
Maitsestatud
lambaliha tasakaalustavad palsamiäädika glasuuriga hapukas magusad
köögiviljad.
2.5
ml (1/2 tl) soola
2.5
ml (1/2 tl) värskelt jahvatatud musta pipart
2.5
ml (1/2 tl) jahvatatud koriandrit
7.5
ml (1/2 spl) kuivatatud rosmariini
2.5
ml (1/2 tl) kuivatatud münti
2.5
ml (1/2 tl) kuivatatud tüümiani
2.5
ml (1/2 tl) jahvatatud apteegitilli
1,2
kg lambaliha, rasv eemaldatud
1
keskmine punane sibul, lõika kaheksaks tükiks
2
väikest zukiinit e. suvikõrvitsat, lõigatud 1cm paksusteks
viiludeks
2
väikest kollast kabatšokki, lõigatud suupärasteks tükkideks
2
punast kartulit, lõigatud suupärasteks tükkideks
40
ml (2 1/2 spl) balsamico äädikat
Segage
väikeses kausis kokku sool ja pipar, koriander, rosmariin, münt,
tüümian ja apteegitill. Hõõru lambaliha üleni maitseaineseguga
kokku. Asetage sibul slow cookeri poti põhja ja lisage lambaliha.
Lisage ülejäänud köögiviljad. Niristage köögiviljadele
palsamiäädikat. Katke pott kaanega ja küpsetage kõrgel kuumusel
(HIGH) 1 tund, seejärel keerake kuumus madalaks (LOW) ja küpsetage
veel 10 kuni 12 tundi.
KOGUS:
4 portsjonit.
Värske
paella.
See
on klassikaline Hispaania roog. Võite võtta seda, kui pearooga.
140
g külmutatud hakitud spinatit, sulatatud ja nõrutatud
450
g pikateralist riisi
1l
puljongit
1
roheline paprika, puhastatud ja tükeldatud
1
keskmine tomat, tükeldatud sektoriteks
1
keskmine sibul, hakitud
1
keskmine porgand, tükeldatud väikesteks tükikesteks
1-2
küüslauguküünt, purustatud
15
ml (1spl) peterselli lehti, hakitud
3ml
(1/2 tl) safrani niite
2.5ml
(1/2 tl) soola
2.5ml
(1/2 tl) värskelt jahvatatud musta pipart
võib
lisada veel:
390
g artišokki poolitatult, pestud ja korralikult kuivatatud
115
g külmutatud herned
Sega
slow cooker-i potis kokku spinat, riis, puljong, roheline paprika,
tomat, sibul, porgand, küüslauk, petersell, safran, sool ja must
pipar. Segage hoolikalt läbi. Katke pott kaanega ja küpsetage LOW
kuumusel 4 tundi (või HIGH kuumusel 2 tundi). Lisa artišoki südamed
ja herned 15 minutit enne serveerimist. Segada hoolikalt läbi ja
kata kaanega.
KOGUS:
4 portsjonit.
KASUTUSJUHENDI
LINK: https://www.crock-pot.ca/on/demandware.static/-/Sites-crock-pot-ca-Library/default/dwba40c180/documents/instruction-manuals/SCV400SS-CN_EN.pdf
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar