laupäev, 17. juuni 2017

Esimene katsetus slow cookeriga - broiler.


 Nüüd kirjutan oma esimesest kogemusest slow cookeri ehk aeglaselt küpsetajaga. 
 Nagu mu blogi lugejad juba teavad, siis soetasin omale hiljuti eBay-st Crock Pot slow cooker-i ehk aeglaselt küpsetaja. Postitust selle kohta saab lugeda siit: Misasi on Slow Cooker (aeglaselt küpsetaja) ja miks eelistada just seda toiduvalmistamiseks?
 Mõtlesin tükk aega, mida valida esimeseks toiduks, mis slow cookeriga valmistada. Lõpuks otsustasin, et alustan millegi lihtsamaga ja otsustasin teha broilerit. 
 Mul oli ostetud Tallegg Eestimaine broileririnnak ja broilerikintsud. 

Tallegg Eestimaine broileririnnak. Pilt: netist.
Tallegg Eestimaine broilerikints. Pilt: netist 

Potti panin:
broileririnnak 1 tk, 573 g
broilerikinsud 2 tk, 560 g
maitsestamiseks soola ja pipart
sellerit (niipalju, kui kodus veel järgi oli ehk siis 37 g) 
mugulsibulat 2 tk, 109 g
porgandit 2 tk, 125 g

Varsseller. Pilt: netist. 
Porgand. Pilt: netist. 

Mugulsibul. Pilt: netist. 

Valmistamine:
Viskasin kõik koostisosad korraga potti. Ei lisanud mingit vedelikku. 
Porgandi puhastasin ja lõikasin ca 4 - 5 tükiks. Mugulsibula koorisin ja lõikasin neljaks. Varssellerist oli mul järgi vaid väike tutt, lõikasin selle pisut väiksemateks tükkideks. 
Valmistasamist alustasin õhtul kell 17.30 ja lõpetasin kell 22 ajal. Kokku seega 4 ja pool tundi umbes. 
Temperatuuri valisin HIGH ehk kõrgema. Tahtsin olla kindel, et saab ikka õhtul enne magamaminekut valmis. 

Broileri rinnak ja kintsud ning seller, porgand ja sibul. Foto: erakogu. 

MINU KOMMENTAAR:
Esimesel korral olin ikka väga põnevil. Mis toimuma hakkab? Ja käisin muudkui piilumas. 
Tegelikkuses oleks see tõenäoliselt ka varem juba valmis olnud aga tahtsin hästi pehmet ja mahlast liha. Ei suutnud kiusatusele vastu panna ja käisin juba varem seda vedelikku limpsimas, mis välja oli kuumutatud. See oli ülimaitsev! Sonkisin kahvliga ka mitu korda, et kas või kui pehme juba on :D 
Broiler tuli välja super pehme ja oli väga maitsev. Isegi broileririnnak, mis on muidu üsna kuiv ja puine oli pehme ja mahlakas. 
Mis mind aga kõige rohkem hämmastas oli see, et kuigi panin köögiviljad kohe koos broileriga potti, siis polnud need selle ajaga plögaseks kuumutatud, vaid olid piisavalt pehmed aga mitte ülekeenud. No kuidas see küll ometi võimalik on? 
Igal juhul jäin oma esimese katsetusega väga, väga rahule! :) 

Valmis brolieri liha köögiviljadega. Foto: erakogu. 
Ja siin on selle toidu toitumisalane teave (kuigi väidetavalt on aeglaselt küpsetades toidus rohkem toitaineid alles, mis muidu kõrgel kuumutamisel kaduma lähevad):



Head isu! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar