teisipäev, 21. märts 2017

Salat muinasjutt.


Selle salati retsepti jagati LCHF Eesti Facebooki grupis. Originaalretsept koos videoga asub siin. Tegu on vene retseptiga. 

Vaja läheb:
500 g vasikaliha, väikesteks ribadeks tükeldatud
4 kanamuna, keedetud
300-400 g seeni, hakitud
1 mugulsibul, hakitud
2 porgandit, keedetud
350 g majoneesi
maitsestamiseks soola ja pipart
salati kaunistamiseks tilli, granaatõuna seemneid ja musti oliive

Veiselihaguljašš. Pilt: netist.
Keedetud kanamuna. Pilt: netist. 

Värsked šampinjonid. Pilt: netist. 
Hellmann's majonees. Pilt: netist.
Mugulsibulad. Pilt: netist.
Porgandid. Pilt. netist. 
Till. Pilt: netist. 

Granaatõun. Pilt: netist. 


Mustad oliivid. Pilt: netist.
Rohelised oliivid. Pilt: netist.
Riivitud Eesti juust. Pilt: netist.

Valmistamine:
1. Keeda vasikaliha, jahuta ning lõigu väikesteks ribadeks.
2. Keeda munad, jahuta, eemalda munakollased munavalgetest ja riivi mõlemad eraldi peeneks. Nipp kuidas keedumune lihtsam koorida oleks on siin.
3. Haki seened ja mugulsibul ning prae pannil läbi.
4. Keeda porgand, jahuta ning riivi. 
5. Laota vasikaliha vaagnale laiali.
6. Määri lihale kiht majoneesi.
7. Majoneesikihile laota hakitud munakollane.
8. Munakollasekihile laota pannil praetud ja jahutatud šampinjonide ja sibula segu. 
9. Kata seene-sibula kiht majoneesiga.
10. Majoneesikiht kata riivitud porgandi kihiga. 
11. Porgandikiht kata riivitud munavalge kihiga. 
12. Kaunista salati servad tilliokstega ja lisa sinna musta oliivi viilud.
12. Puista salatile granaatõuna seemneid. 
 Kuidas kõige lihtsamalt granaatõunaseemneid tervelt ja ilma kogu kööki punaseid mahlapritsmeid täis pritsimata teha, saab vaadata pisut allpool. Proovisin järgi, toimib superhästi. Kusjuures minul läks isegi libedamalt, kui videos :)



MINU KOMMENTAAR:
 Kasutasin Maks ja Mooritsa veiselihaguljašši ehk veiseliha kuubikuid, mille kõigepealt pruunistasin õrnalt pannil läbi, maitsestasin soola ja pipraga ja siis panin veega keema. Keetsin pehmeks ja kasutasin seda. Karbis oli 400 g ja peale keetmist jäi järgi 230 g.
 Retseptis on öeldud, et muna tuleb riivida. No ma ei kujutanud seda tegevust kuidagi ette (liiga aeganõudev nikerdamine). Surusin kahvliga nii munakollase, kui ka munavalge katki ja sobib nii kah. 
 Seenteks olid minul värsked värsked lahtiselt ostetud šampinjonid. Praadisin need tükikese ghee ja hakitud sibulaga pannil läbi. 
 Minul oli Hellman' s majonees, mis on üsna paks. Mugavam oleks kasutada vedelemaid plastpudelis olevaid majoneese, mida saab ühtlaselt peale pigistada (nagu videoretseptis näha).
 Kuna üritan võimalikult LCHF toitumise reegleid järgida, siis mina asendasin keedetud riivitud porgandi riivjuustuga.  Aga kujutan ette, et porgandiga oleks veel parem tulnud :P No ja vahel ju võib  porgandit süüa küll :) Nii, et poleks midagi hullu ka LCHF toitumises porgandiga seda salatit süüa. 
 Musti oliive mul polnud. Asendasin need roheliste oliividega.

Salat muinasjutt. Foto: erakogu. 
 Ja siin on selle salati toitumisalane teave:


Head isu! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar