neljapäev, 16. märts 2017

Röstitud baklažaan.


 See videoretsept jäi mulle Facebookist silma. Kuna kevade poole isutab mul järjest rohkem köögiviljade järgi, siis tekkis huvi see järgi proovida. 


Vaja läheb:
1 baklažaan
tomatit, viilutatud
mozzarella juustu, viilutatult
feta juustu, peale pudistamiseks
must pipar, maitsestamiseks
sool, maitsestamiseks
tüümian, kuivatatud, maitsestamiseks
oliivõli, vormi määrimiseks ja peale niristamiseks
Baklažaanid. Pilt: netist.
Tomatid. Pilt: netist.
Mozzarella kirsid. Pilt: netist.
Feta juust. Pilt: netist.
Tüümian. Pilt: netist. 
Extra neitsioliivõli. Pilt: netist. 













Valmistamine:
1. Lõika baklažaan viiludeks nii, rt varre juurest jääks ca 1 cm jagu kinni (st. lõpuni lahti ei lõika).
2. Määri ahjuvorm õliga ja tõsta sellele lahtilõigatud baklažaan. Ürita baklažaan lehvikukujuliselt laiali lükata. 
3. Viiluta tomat ja mozzarella juust ning pane iga baklažaaniviilu vahele tomativiilud ja mozzarella juustu viilud. 
4. Pudista peale feta juustu. Maitsesta musta pipra, soola ja kuivatatud tüümianiga. Nirista peale oliivõli. 
5. Küpseta ahjus 220 kraadi juures 15 minutit. 
6. Serveeri! 

Röstitud baklažaan enne ahjupanekut. Foto: erakogu. 
Valmis böstitud baklažaan taldrikul. Foto: erakogu. 
MINU KOMMENTAAR:
 Minu maitsemeele jaoks peaks mozzarella juustu olema poole rohkem. :D 
 Ka oleks võinud see ahjus 10 - 15 minutit kauem olla, sest koor oli natuke nätskevõitu. Ja, et feta juust ära ei kõrbeks peal, siis võikski feta juustu peale murendada 10 - 15 minutit enne küpsetamise lõppu. 
 Muidu supermõnus ja maitsev kõhutäis. Selline hea ja kerge :)

Ja siin on selle toidu toitumisalane teave:


Head isu! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar