Ka see retsept jäi silma Facebookist. Retsept koos videoretseptiga on siin.
Tegelikult oleks minu retsepti nimi pidanud olema Suvikõrvits Türgi moodi, sest ma tegin selle hoopis suvikõrvitsast. :D
Vaja läheb:
baklažaan 3 tk
veise hakkliha 400 g
mugulsibul 1 tk
tomat 2 tk
tomatipüree/tomatimahl 1 klaas (200 ml)
magus paprika 1 tk
küüslauk 2 küünt
soola maitse järgi
jahvatatud must pipar maitse järgi
oregano maitse järgi
petersell 1 peotäis
roheline sibul 1 peotäis
õli 2 spl
Suvikõrvits. Pilt: netist. |
Seahakkliha. Pilt: netist. |
Punane mugulsibul. Pilt: netist. |
Tomatid. Pilt: netist. |
Magus pipar. Pilt: netist. |
Kollane paprika. Pilt: netist. |
Küüslauk. Pilt: netist. |
Oregano. Pilt: netist. |
Hakitud petersell. Pilt: netist. |
Tomatipüree. Pilt: netist. |
Pajumäe maheghee. Pilt: netist. |
Extra neitsi oliivõli. Pilt: netist. |
Valmistamine:
1. Pese baklažaan. Kuivata ja lõika sõrmejämedusteks viiludeks.
2. Raputa baklažaaniviiludele soola ja jäta 20 minutiks seisma, et eralduks üleliigne mahl. Siis võta majapidamispaber ja lao viilud sellele. Kata samuti tüki majapidamispaberiga ja patsuta kuivaks.
3. Haki mugulsibul ja sega pool hakitud mugulsibula kogusest hakklihaga. Maitsesta hakkliha soola ja pipraga ning sega korralikult läbi.
4. Valmista pannil kaste.
Selleks prae pannil kõigepealt teine pool hakitud sibulast (umbes 3 minutit).
5. Vala tomatid üle keeva veega ja eemalda neilt nahk. Seejärel tükelda kooritud tomatid ja magus paprika kuubikuteks.
Lisa tomat ja paprika pannile sibula juurde ning kuumuta umbes 7 minutit.
Seejärel lisa tomatipüree või tomatimahl, sool, pipar ja lase keema tõusta.
6. Maitsesta Türgi kaste oreganoga, hakitud peterselliga ja kuumuta veel 3 minutit.
7. Määri ahjuvorm õliga. Pane iga baklažaaniviilu peale hakkliha ja lao hakkliha"mütsikesega" kaetud baklažaanid ahjuvormi.
8. Vala baklažaanid üle valmis Türgi kastmega ja pane ahjuvorm eelsoojendatud ahju ning küpseta 180 kraadi juures 45 minutit.
9. Võta valmis roog ahjust ja puista peale hakitud rohelist sibulat ja hakitud küüslauku.
10. Serveeri seda rooga riisi, köögiviljade, pasta või kartulite juurde.
Enne kastme lisamist. Foto: erakogu. |
Enne ahjupanemist. Foto: erakogu. |
Ahjust võttes. Foto: erakogu. |
Suvikõrvits "Türgi moodi" taldrikul. Foto: erakogu. |
Head isu!
MINU KOMMENTAAR:
Supermaitsev roog! Ja minu arust ongi suvikõrvitsaga see roog parem. Lihtsalt ma unustasin ära, et see toit tegelikult tehakse baklažaanist mitte suvikõrvitsast ja sellepärast ostsingi "vale" köögivilja. :D
Retseptis on kirjas veise hakkliha aga ka selle asendasin ma seahakklihaga, kuna seda oli just paras kogus kodus olemas.
Sibula praadisin gheega. Mmmm, milline mõnus lõhn köögis kohe oli :P
Roog on hästi mahlane, pehme ja maitsekas. Kindlasti teen seda toitu veel.
Mõnes mõttes ainult kahju, et ta taldrikul sama efektne välja ei näe. Pole just kõige apetiitsem pilt aga uskuge mind toitu maitse kompenseerib välimuse kuhjaga :)
Kahju oli ka sellest, et rohelist sibulat ei olnud. Spetsiaalselt poodi ka ei viitsinud minna. Nüüd aga mõtlen, et võiks jälle paar sibulat kööki aknalauale pealseid kasvatama panna. Ma ikka iga kevade teen nii. Tuleb palju odavam, kui poest sibulapealseid osta. Ja kasvavad ka üsna ruttu.
Ja siin on selle toidu toitumisalane teave:
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar