reede, 10. märts 2017

Lillkapsa hommikusöögi muffinid.


 Seda põnevat retsepti jagas Maria Jaanipäeva challenge grupis. LCHF toitumisse sobiv retsept. Ja loomulikult täiesti gluteenivaba. Kui kasutada laktoosivaba juustu, siis ka laktoosivaba retsept. Retsept on tõlgitud siit.


Valmistusaeg: 45 minutit
Raskusaste: lihtne
Kogus: 12 muffinit



Lillkapsas. Pilt: netist. 


Viilutatud kuningate sink. Pilt: netist.

Spinat. Pilt: netist.
Mugulsibul. Pilt: netist. 




Muna. Pilt: netist.
Küüslauk. Pilt: netist.
Riivitud juust. Pilt: netist.
Himaalaja roosa sool. Pilt: netist. 

Cayenne pipar. Pilt: netist. 
Must pipar jahvatatud. Pilt: netist.




Vaja läheb:
1 suur lillkapsas või umbes 3 tassi ehk 710 ml purustatud lillkapsast (lillkapsa "riisi)
6 oz ehk 177 ml kuubikuteks lõigatud sinki
1/2 tassi ehk 177 ml beebispinati lehti
1/2 tassi 118 ml peeneks hakitud sibulat
5 muna, lahtiklopitud
1/2 tl küüslaugupulbrit (värske oleks parem valik)
1 tass ehk 236 ml riivitud cheddar juustu
koššersoola (mingi eriti puhas juutide sool, mina kasutasin himaalaja roosat soola)
näputäis cayenne pipart
värskeltjahvatatud musta pipart

Ghee. Pilt: netist. 
Valmis lillkapsa muffinid. Foto: erakogu. 



Valmistamine:
 Kuumuta ahi 190 kraadi.
 Riivi lillkapsas riiviga või purusta köögikombainis S-lõikuriga lillkapsas peeneks puruks (tee lillkapsas lillkapsa "riisi"). 
 Pane purustatud lillkapsas marli (või mõne muu riide sisse) ja pigista üleliigne vesi välja. 
 Pane kuivakspigistatud lillkapsa "riis" suurde kaussi. Lisa lahtiklopitud muna (mina ei hakanud eraldi munasid kuskil kausis lahti kloppima, vaid lõin otse kaussi lillkapsa "riisi" peale). 
 Lisa juurde riivitud juust, värske purustatud küüslauk (või küüslaugupulber, kui kasutad seda) ja sega korralikult läbi. 
 Lisa hakitud sibul, singikuubikud ja spinati lehed. Sega veelkord läbi (mina segasin kõik koostisained korraga läbi). 
 Määri muffinivormi "pesad" rasvainega (mina kasutasin Pajumäe gheed) ja täitke muffinivormid umbes kahe kolmandiku ulatuses seguga. 
 Küpseta umbes 20 - 25 minutit või, kuni muffinid on ilusad kuldpruunid. 
 Head isu! 

Lillkapsa hommikusöögi muffinid. Foto: erakogu. 

MINU KOMMENTAAR:
 Retseptis on öeldud, et sellest "taigna" kogusest saab 12 muffinit. Minul oli poole väiksem kogus "tainast" aga välja andis sellest 11 muffinit. Järelikult on mujal siis suuremad muffini vormid? 
 Ka on retseptis öeldud, et muffinivormid tuleb täita ainult 2/3 ulatuses. Minul said vormid üsna täis pandud. Ei teagi milleks selline soovitus, sest see "taigen" ei kerki. Pole mingit ohtu, et liiga kõrgeks või üle ääre kerkiks. Nii, et sellest soovitusest ei saa hästi aru. Täiesti vabalt võib vormid täis panna. 

PS! 295 g toorest lillkapsast tuli välja 240 g kuivakspigistatud lillkapsa "riisi". 
 Mina kasutasin 2 tk L suuruses muna ehk 123 g, 1 pakk ehk 120 g kuningate sinki viilutatud, 100 g riivitud juustu, ühte küüslaugu küünt ehk 3 g ja ühte mugulsibulat ehk 50 g. 

 Maitse on neil aga tõeliselt hea. Mõnusalt mahlakad ja maitsvad tulid välja. Soovitan! :) 

Ja siin on lillkapsa hommikusöögi muffinite toitumisalane teave:



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar