teisipäev, 25. juuli 2017

Kanasalat Tai kastmes.


 See salatiretsept jäi silma just oma põneva kastme pärast. Retsepti leidsin siit. Seal on ka videoõpetus. See ostus lausa ülioluliseks, sest retseptis on unustatud salatikastme koostisosad kirja panna. Niisiis saingi teada täpsed kogused justnimelt videot vaadates. 

Tallegg Eestimaine broilerifilee. Pilt: netist. 

Kogus: 1 ports

Vaja läheb:
1 broilerifilee (264 g)
sool broilerifilee maitsestamiseks
must jahvatatud pipar broilerifilee maitsestamiseks
1 spl õli broilerifilee pruunistamiseks (15 ml)
paar peotäit rooma salatit (60 g)
1/2 kollast paprikat (72 g)
1/2 tassi maapähkleid, jämedalt hakitud (mina ei pannud)

Rooma salat. Pilt: netist.

Kollane paprika. Pilt: netist.


Kastmeks:
1 spl kalakastet (15 ml)
2 spl värskeltpressitud laimi mahla (30 ml)
1 tl stevia suhkrut (5 g)
ca 0,5 cm pikkune jupp ingverit (2 g)
1 küüslauguküüs (2 g)
1/2 chillipipart (6 g)
1/2 mugulsibulat (32 g)

Kalakaste. Pilt: netist. 
Laim. Pilt: netist. 
Stevia suhkur. Pilt: Sojapood lehelt. 
Ingver. Pilt: netist. 



Küüslauk. Pilt: netist. 
Chillipipar. Pilt: netist.


Mugulsibul. Pilt: netist. 









Valmistamine:
1. Haki rooma salat ja viiluta paprika. Pane suurde kaussi. 
2. Võta purk või mõni muu kindlalt kaanega suletav nõu ja sega valmis kõik kastme koostisosad. Sulge purk  vms kaanega ja raputa korralikult läbi. Pane kõrvale oma aega ootama. 
3. Lõika broilerifilee põiki pooleks, et see õhem oleks. Maitsesta soola ja pipraga ning prae törtsukeses õlis, pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks. Ca 3 minutit kummaltki poolt, vaata et küps oleks. 
4. Jahuta kana umbes 5 minutit ning lõika õhukesteks viiludeks. 
5. Vala kaste (jäta väike kogus kaunustamiseks) salatile, lisa broilerifilee ja maapähklid (kui kasutad). Sega, kuni kõik koostisosad on ühtlaselt kastmega kaetud.
6. Serveerimiseks tõsta salat taldrikusse. Tõsta mõned broilerifilee tükid kaunistuseks salati peale ja kalla peale ülejäänud Tai kaste.
7. Naudi! 

Kanasalat Tai kastmes. Pilt: netist. 

MINU KOMMENTAAR:
 Jätkuvalt ei taha ma pähkleid oma salatis näha ja seepärast ma ei pannud neid ka seekord. Kellel aga pähklid salati sees meeldivad, need pangu ikka need ka. 
 Salati teeb maitsvaks just see hapukas-vürtsikas kaste. Suu jääb pisut õhetama aga väga mõnus ja maitsev on :) 

Ja siin on selle salati toitumisalane teave:



 Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar