teisipäev, 25. juuli 2017

Krõmps seemnesegu.


 Ühes oma postituses kirjutasin ma juba Boost Yourself supertoidusegudest. Seda postitust saab lugeda siit: Boost yourself detox supertoitude segu ja yerba mate tee. Ühesõnaga tellisin neilt komplekti "Saledaks ja vormi", mis sisaldab Detox supertoitude segu ja Yerba mate teed. 


Komplekt "Suveks Saledaks". Pilt: Boost Yourself lehelt. 
 Tegelikult oli algselt plaan osta komplekt Detox challenge stardipakk, mis sisaldab Detox supertoitude segu, Yerba mate teed, Crunchy seemnesegu, smuutipurki ja 15 smuutiretsepti. Aga kuna mul olid kodus olemas enamus Crunchy seemnesegu koostisadest ja purk mind eriti ei ahvatlenud, siis otsustasin krõmpsu seemnesegu ise teha.


 
Detox Challenge stardipakett. Pilt: Boost yourself lehelt.



  Mõeldud tehtud. Ostsin juurde need paar puuduvat komponenti (õietolm Lõunakeskuse Taluturult ja kooritud kanepiseemned Umami poest) ja asusin krõmpsu seemnesegu ise kokku segama. 


PS! Kellel enamikku koostisosadest kodus juba olemas pole, sel tuleb odavam osta osta see Boost Yourself -ist siit. 170 grammine pakk maksab hetkel 15.90 € aga neil on üsna tihti ka sooduspakkumisi. Ostes terve komlekti on hinnavõit muidugi suurem. Kombopakkidele on neil väga tihti sooduspakkumised. 

 Krõmps seemnesegu sisaldab kooritud kanepiseemneid, õietolmu, kakaonibse, kuldseid linaseemneid ja chia seemneid. Kõik väga maitsvad ja tervislikud, et muuta smuuti või hommikupuder toitvamaks ja tervislikumaks. Sisaldab see ju nii palju kasulikke asju. 



 Mina tegin esialgse koguse nii, et panin kõiki koostisosasid 1 spl. Hiljem olen juba koguseid suurendanud ja pannud kõiki koostisosasid ühepalju rohkem, muidu saab liiga ruttu otsa. Paras on teha selline ports, kus kõiki koostisasineid on 3 spl (nagu minul on tehtud) või koguni 5 spl. 

 Sellest kustkohast ma oma koostisosad sain kirjutasin oma eelmises selleteemalises postituses (vaata postituse alguses on link). 

Siin koostisosade kaalud:
Kakaonibsid 1 spl = 10 g, 3 spl = 30 g
Kooritud kanepiseemned 1 spl = 10 g, 3 spl = 30 g
Linaseemned 1 spl = 11 g, 3 spl = 32 g
Õietolm 1 spl = 12 g, 3 spl = 35 g
Chia seemned 1 spl = 10 g, 3 spl = 34 g

 Nagu näete, siis 1 spl ja 3 spl kaaludel on vahe. See on sellest, et väiksema koguse puhul kaal ei näita nii täpselt, kui suurema koguse puhul. Nii, et mõistlik on veidi suurem kogus korraga valmistada. 

 Kasutan seda seemnesegu 1 tl ports. 1 tl = ca 3 g. Täpsemalt on üks ports 3,15 grammi. 

 Ja siin on selle seemnesegu toitumisalane teave:




 Siin on krõmps seemnesegu puistatud värskeltpressitud greibimahla peale. 


Värskeltpressitud greibi mahl. Foto: erakogu.

 Seda toitumiskavasse märkides tuleb siis lisada 1 ports seemnesegu ja 200 ml värskeltpressitud greibi mahla (või misiganes joogi või toidu juures te seda seemnesegu kasutate). 


 
 Ja siin on makrod: 


Energiat ja tervist teile!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar