LCHF
Eesti grupis jagati Gordon Ramsay munapudru videot. Esimese asjana
meenus kunagi „sada aastat tagasi“ saadud jälkus, mida nimetati
munapudruks. See nägi rõve välja ja maitses veel rõvedamalt.
Sellepärast ma pole isegi üritanud ise kunagi munaputru teha.
Teadsin, et see on söök, mis mind mitte kuidagi ei ahvatle. Gordon
Ramsay munapudru valmistamise videot koos kommentaaridega „ma olen
selle järgi teinud ja tulemus on superhea“ pole mulle enne ette
sattunud. Ka tuli välja, et ma polnudki veel suutnud Kadi blogi
üksipulgi läbi vaadata, sest ta postitas kommentaari, et ta on
selle järgi munaputru juba teinud ja selle kohta ka postituse
kirjutanud. Kadi postitus asub siin.
Video
mida jagati on see:
Igal
juhul tekkis minus huvi ja otsustasin järgi proovida ja tulemus
üllatas mind väga! Mis nipp see siis on, et see toit
ideaalselt ja maitsvalt õnnestuks?
Tuleb
välja, et selle tegemine polegi teab mis keeruline. Järgida tuleb
vaid paari nõuannet:
- Kõige olulisem asi mistahes munapudru juures: vältida selle ülekuumutamist!
- Eelnevalt mune ei vahusta, vaid segad potis kuumutamise ajal. Eelnevalt vahustades lõhud jällegi muna struktuuri ja tulemus jääb vesine.
- Väga oluline on või kohe munadele lisada, kuna see annab pärast just selle ilusa sametise lõpptulemuse.
- Ära maitsesta kohe alguses! Kui kohe soola paned, siis see lõhub muna struktuuri ära ning tulemus jääb vesine.
Tere Laktoosivaba või. Pilt: netist. |
Kanamuna. Pilt: netist. |
Tere Laktoosivaba hapukoor. Pilt: netist. |
Ühesõnaga:
Hea
munapudru tegemise saladus on hoida potti kuumal pliidil, segada,
siis jälle ära võtta, lasta natuke jahtuda ja jälle tagasi
pliidile. Pidevalt segades ja mitu korda edasi-tagasi.
Kui
juba välimus munapudrule sarnanema hakkab, aga päris valmis veel
ei ole, võta pliidilt. Nüüd valmib puder tänu potipõhja
kuumusele ise. Kuna aga potipõhi on kuum, siis selleks, et vältida
pudru üle küpsemist, lisa hapukoort.
Alles
nüüd on õige aeg maitsestada – veidi soola ja pipart ning soovi
korral ka maitserohelist.
Mina
kasutasin:
3
muna (163 g)
tükike
võid (20 g)
1
spl hapukoort (15 g)
maitsestamiseks
soola ja pipart.
MINU
KOMMENTAAR:
Valmistasin
video ja Kadi blogist loetud õpetussõnade järgi ja tulemus oli
niivõrd maitsev, et olen seda teinud juba mimeid-mitmeid kordi. Nii
maitsev, saab üsna ruttu valmis ja täidab kõhu pikaks ajaks. :)
Kasutasin
laktoosivaba võid ja laktoosivaba hapukoort. Maitsestasin värskelt
jahvatatud musta pipra ja Himaalaja roosa soolaga. Seega on minu
munapuder ka laktoosivaba. Munad olid kahjuks poe omad :( Ma vist peaksin mõne kanakasvatajaga diili tegema ja edaspidi sealt oma munad ostma.
Kõrvale tegin oma lemmiksalatit: hiina kapsas, värske kurk, punane paprika, kirsstomat ja törtsuke neitsioliivõli. Seda pildil ei ole, kuna oli eraldi kausis.
Gordon Ramsay munapuder. Foto: erakogu. |
Ja
siin on minu munapudru toitumisalane teave:
Head isu!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar