teisipäev, 30. mai 2017

Kirsikook kookosjahu põhjal.


 Seda retsepti nägin Facebooki "Paleo retseptinurk" grupis. Selle koogi valmistas ja positas sinna Angeelika Plaaser. See on loomulikult laktoosivaba, gluteenivaba, jahuvaba ja suhkruvaba. Loomulikult paleo. Range LCHF retsept see muidugi pole aga vahel ju võib pisut patustada ;)

Põhi:
200 g kookosjahu
3 spl vedelat mett
2 muna
vaniljet
120 g võid (võib asendada kookosõliga)

 Valmista koostisainetest koogi põhi. Määri koogivorm rasvainega ja suru taigen vormi põhja ja pisut ka külgedele. Kata koogipõhi kirssidega (või marjadega vms -ga). Valmista kookosekate.

Kate:
250 ml kookospiima
2 muna
soovi korral mett või mõnd muud magustajat

 Vala kookosekate kirssidele ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 15-20 minutit. 


Kirsikook kokosjahu põhjal. Foto: erakogu. 

MINU KOMMENTAARID:
 Kuna mina nii suurt kooki teha ei soovinud. No lihtsalt pole vaja sellist ahvatlust nii palju korraga teha, siis mina tegin pool retseptist antud kogusega ja küpsetasin 20 cm läbimõõduga vormis. 


Valmis kook 20 cm läbimõõduga koogivormis. Foto: erakogu. 

 Kasutasin Tervisetooted kookosjahu.


Tervisetooted kookosjahu. Pilt: netist. 
 Mee asemel kasutasin Sojapoest ostetud stevia suhkrut. Seda saab osta ka Piret Kaalõp-i käest. Kontakti saab temaga Facebooki vahendusel. Lisaks tegeleb ta veel Tupperware toodete müügiga. Steviat panin nii koogipõhja sisse (30 g), kui ka kookosekatte sisse (15 g). 


Stevia suhkur. Pilt: Piret Kaarlõp.
 Kasutasin koogis Nielsen Massey Vanillas Madagascar Bourbon vanillikauna pastat. Ostsin selle Coop Maksimarketist. 


Nielsen Massey Vanillas Madagascar Bourbon Vanilla Paste. Pilt: netist.
 Koogi sisse panin Loodusvägi mahe kookosõli ja Pajumäe mahegheed. Koogivormi määrisin sama kookosõliga sisse. 


Loodusvägi Mahe kookosõli. Pilt: netist.
Pajumäe maheghee. Pilt: netist. 
 Nii koogipõhja, kui ka kookosekatte sisse läks kummassegi üks kanamuna. 


Kanamuna. Pilt: netist. 
  Koogi sisse panin Härmavilja sügavkülmutatud kivideta kirsid. 


Härmavili kirsid kivideta. Pilt: netist. 
 Kookospiim on mul mingi uus. Pole seda varem kasutanud aga kuna ta oli poes soodushinnaga, siis ostsin prooviks ja kasutasin nüüd selles retseptis. Hea paks ja kreemine kookospiim. 
 Jogurti valmistamisest (siin) ülejäänud endavalmistatud kookospiima kasutasin kahjuks smuutis juba ära. Niisis tuli poetagavara kallale minna :D 


Chiwàn kookospiim. Pilt: netist. 
 Kook tuli supermaitsev! Tänu taevale, et mul oli oidu väiksem kogus teha. Muidu pistaks vist kõik korraga nahka :D
 Koogipõhi oli mõnus mure, samas mitte kõva. Eks kirsid niisutasid põhja mahlakamaks. Kookosekate oli mõnus kreemine. Kirsid andsid koogile hapukust. Kindlasti teen seda kooki veel. Miks mitte proovida seda teha maasikate või vaarikatega? Või miks mitte rabarberi või õunte ja tsutikese kaneeliga? Või mustsõstardega? :P Valikuvõimalusi on palju :)


Kirsikook kookjahu põhjal. Foto: erakogu. 

Ja siin on Kirsikook kookosjahu põhjal toitumisalane teave:






Mõnusat tervislikku maiustamist ;) 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar