reede, 19. mai 2017

Suhkrufilm (That Sugar Film).


 16. mail 2017 a. kell 22.05 näidati ETV2-es filmi "Suhkrufilm" (That Sugar Film"). Kuna sellest anti teada LCHF Eesti Facebooki grupis, siis jäi see filmi reklaam mulle silma ja loomulikult tekkis huvi ning vaatasin (muidu ma tõenäoliselt poleks seda filmi näinud). 
 Film on järelvaadatav veel nädal aega ja ma kindlasti soovitan seda vaadata. See on ikka väga silmiavav film! Link saatele asub siin

That Sugar Film. Pilt: netist. 

 Austraalia näitleja ja lavastaja Damon Gameau "Suhkrufilm" paljastab kibeda tõe peidetud suhkrust. Ta alustab ainulaadset eksperimenti, tõestamaks suhkrurikka toidu mõju tervele organismile, tarbides ainult selliseid toite, mida peetakse "tervislikeks". Tema menüüsse ei kuulu šokolaad ja mullijoogid, vaid vähese rasvasisaldusega jogurt, hommikuhelbed, müslibatoonid ja mahlad, ometi saab ta sellest 40 teelusikatäit suhkrut päevas. Ajapikku hakkab liigne suhkur mõjuma nii tema tervisele kui ka meeleolule.
Damon valgustab mõningaid probleeme, mis kimbutavad suhkrutööstust, ja näitab, kus varitseb suhkur supermarketite riiulitel. Film võitis Austraalia filmiinstituudi auhinna ja Austraalia filmitegijate ühingu auhinna ning on nomineeritud Edinburghi rahvusvahelise filmifestivali preemiale.
Filmile eelneb sissejuhatav kommentaar. Kommenteerib toitumisnõustaja Kristin Salupuu.

 Kadi Kõiv on on sellest filmist ka enda blogis juba 2015 aasta 23. mail kirjutanud. See asub siin. Ta on väga huvitavalt ja põhjalikult filmi sisu kokku võtnud. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar