Selle retsepti leidsin Facebookist Goodful retseptide hulgast. Videoretsept asub siin:
Spegetikõrvits.
Spegetikõrvitsa leidsin Rimist.
Vaja läheb:
1
spageti kõrvits
pisut
oliiviõli spagetikõrvitsa piserdamiseks
maitse
järgi meresoola (mina kasutan Himaalaja roosat soola)
maitse
järgi musta pipart
Valmistamine:
- Kuumuta ahi 200 kraadini.
- Torgi kahvliga joon sisse kõrvitsale (vaata videot).
- Kuumuta spagetikõrvitsat mikrolaineahjus 5 minutit täisvõimsuse juures.
- Lõika terava noaga spagetikõrvits aukude järgi pooleks (vaata videot).
- Eemalda lusikaga spagetikõrvitsa seest seemned ja pehme sisu välja.
- Piserda spagetikõrvitsa poolikud oliivõliga.
- Maitsesta soola ja pipraga. Hõõru kõik ühtlaselt spagetikõrvitsa poolikute sisse.
- Asetage spagetikõrvitsad tagurpidi (koor peal pool) küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpsetage 200 kraadi juures 40 minutit.
- Lase pisut jahtuda ja kasutades kaht kahvlit eemalda pehmeksküpsenud „spagetid“ koorest lahti.
Ahjus pehmeks küpsenus spagetikõrvits. Foto: netist. |
Sidruni kana.
Vaja
läheb:
2
kanarinda või broilerifilee tükki, väikesteks tükikesteks
lõigatud
ca
10 ml oliivõli (praadimiseks)
1
keskmine sibul, kuubikuteks lõigatud
4
küüslauguküünt, hakitud (mina panin vaid ühe)
3
tassi kirsstomateid, poolitatud (minul oli 1 karp ehk 250 g)
½
tl meresoola (mina kasutasin Himaalaja roosat soola)
¼
tl musta pipart
½
sidruni mahl (mina panin 4 sidrunimahla kuubikut sügavkülmast)
1
tass kanapuljongit (mina panin 2 tk puljongikuubikut ja 1 kruus 300
ml kuuma vett, lahustasin ära)
8
oz ehk ca 227 g beebispinatit (minul oli 1 karp ehk 100 g)
Broilerifilee. Foto: netist. |
Ortomad beebispinat. Foto: netist. |
Valmistamine:
- Kuumuta pannil törtsuke oliivõli ning pruunista kanarind ca 6-8 minutit, kuni kana on kuldpruun ja läbi küpsenud. Eemalda kana pannilt.
- Pruunista hakitud sibulat pannil paar minutit, kuni on ilus klaasjas. Lisa küüslauk ja kuumuta minut. Lisa poolitatud tomatid ja kuumuta veel paar minutit.
- Lisa sidrunimahl ja kanapuljong ning kuumuta, kuni vedelik on osaliselt vähenenud ca 20 minutit.
- Lisa kana ja kuumuta ca 2 minutit.
- Lisa spinat ja kuumuta veel ca 2 minutit.
Serveerimisel
tõsta kõrvitsa "spagetid" taldrikusse ja peale tõsta sidruni kana
kaste.
Spegetikõrvits ja sidruni kana. Foto: erakogu. |
Head
isu!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar