reede, 27. jaanuar 2017

Jaanipäeva challenge (25.-26. jaanuar).


25. jaanuar. 

 Tööpäev. 
Tegin jälle oma kogu päevase toidu kaasa. 

25. januar Myfitnesspal-is. 

 Hommikuks kohv stevia ja vahukoore koorega (ups, vahukoore koor on ununenud toitumispäevikusse lisada). Kõrvale "võileib" LCHF raamatust võetud õhulise pofiberist kukliga (minul pigem "palaleivaga", sest vajus küpsemisel laiemaks ja lapikuks). Kukli peal endavalmistatud maitsevõi päikesekuivatatud tomati ja punase sibulaga ja üks viil Rakvere Lihakombinaadi Rakvere suitsusingikest. 

Õhuline pofiberist kukkel maitsevõi ja singiga. Foto: erakogu. 
  
 Lõunaks ja õhtuks liha "lõõts" värske salatiga. Hommikul viskasin liha korraks õhugrilli, sest mind siiski häiris see, et liha nii kahvatu on. Liha oli peale pruunistumist kohe palju ilusam ja sai peale mõnusalt krõbeda kooriku. Ja nii oli liha ka palju, palju maitsvam mu arust :) Pilt on siiski eelmise päeva oma. Mitte polnud aega hommikul veel pildistamisega tegeleda. 

Liha "lõõts" värske salatiga. Foto: erakogu.


 Vahepalaks jälle see õhuline pofiberist kukkel maitsevõi (see on üks ütlemata mõnus ja maitsev maitsevõi) ja singiga ning teiseks vahepalaks üks kiivi. 



26. jaanuar. 


 Tööpäev. Neljapäev on kala päev :D 
Tegin tööle kaasa õhugrillis küpsenud pangaasiuse fileed. See on sügavkülmutatud kala aga millegipärast on seal üle poole kogusest jääd. Ei tea milleks see hea on? Et kala katki ei läheks nii kergelt transpordi käigus vist? Mul oli ta eelmisest õhtust sulama pandud ja hommikuks ulpis see kala jääsulamis vee sees. No ei näinud ahvatlev välja :( Kuidas sellist kala üldse sulatada, et see kala sinna vette ligunema ei jääks? Sõelale sulama panna vist? 





 Hommikuks siis jälle kruus kohvi vedela steviaga ja vahukoore koorega. Kõrvale heeringas hapukoorega. Sibulat ei viitsinud koorida. Nii, et jäi seekord sibulata.
 Lõunaks siis suur tükk pangaasiuse fileed, mille maitsestasin sidrunipipraga ja küpsetasin valmis aurugrillis. 


 Kalale tegin peale kiire tartar kastme. Ehk siis Hellmann's majoneesi sisse hakkisin ühe marineeritud kurgi ja pisut punast mugulsibulat. Super maitsev kaste kala jaoks. Seda teen kindlasti lõhe või forelli kõrvale ka aegajalt. Kuna kala on üsna lahja ja kaloreid sisaldab väga vähe, siis on selline rammus ja toitev kaste vägagi sobilik sinna. Ainult, et kala ise küll suurem asi polnud. Kas oli asi selles, et ligunes mõnda aega jääsulamisvee sees või ... igal juhul oli tal minu arust selline kummaline, pisut muda maitse juures. Isegi vaatamata sellele, et grillisin ta õhugrillis kenast pealt krõbedaks. Igal juhul on pakis veel 2 üsna suurt tükki alles ja need tuleb ka millalgi ära süüa. Ma olen ju veel sellest põlvkonnast, kus toitu pole sobilik ära visata. :D Järgmisteks kordadeks tuleb midagi välja mõelda millega seda kala maitsestada, et maitse parem oleks. Loodan, et selle aja peale mingi idee tuleb. 



 Kalale kõrvale aurutasin sügavkülmutatud brokoli ja lillkapsa segu. Maitsestasin tsutikese roosa soolaga ja panin kohe kuumalt Lock'n'lock karpi (kõige lekkimiskindlamad karbid) ning peale kohe priske lusikatäis sulatatud juustu. See sulab seal kuuma brokoli ja lillkapsa peal ära ja tekib selline mõnus juustune kaste peale. 


  
 Vahepaladeks üks pirn ja tükike juustu ning suitsukanakoib. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar