neljapäev, 29. juuni 2017

Fenkoli ja apelsini salat.


 Ma ei ole mitte kunagi elus söönud fenkolit. Samuti pole kunagi koju ostnud rucolat :D Ja siis leidsin juhuslikult selle retsepti. No ja mõtlesin, et prooviks siis järgi. 

Fenkol. Pilt: netist. 



Rucola salat. Pilt: netist. 


Mina panin oma salati sisse:
paar peotäit rucola salatit (25 g)
peotäis fenkoli viile (30 g)
mõned apelsini tükid (75 g)
peotäis punase mugulsibula viile (20 g)

Apelsin. Pilt: netist. 
Punane mugulsibul. Pilt: netist.









Kastmeks läks peale:
1 tl oliivõli (5 ml)
1 tl vahuveini äädikat (5 ml)
1/2 tl teralist Dijon sinepit (5 g)

Ekstra neitsioliivõli. Pilt: netist. 

Vahuveini äädikas. Pilt: netist. 
Dijon sinep. Pilt: netist. 
















Valmistamine:
Kõigepealt asetasin rucola taldrikule. Rucola peale puistasin õhukesi fenkoli viile (poolitatult). Siis viilutasin paar viilu apelsini ja tükeldasin need väiksemaks ning puistasin samuti taldrikusse. Siis koorisin punase mugulsibula ja lõikasin õhukesed viilud ning lõikasin need pooleks ning puistasin samuti taldrikusse.
 Edasi segasin kokku salati kastme ja niristasin salatile. 

Fenkoli ja apelsini salat. Foto: erakogu. 

Ja siin on Fenkoli ja apelsini salati toitumisalane teave:



MINU KOMMENTAAR:
 Retseptis oli soovitus veel lisada hakitud kreeka pähkleid aga ainüksi mõte, et mul söömise ajal mingid kõvad tükid äkki hamba all üllatada võivad pani mu neist loobuma. No ei taha pähkleid salatis näha. Pähklid võib pärast eraldi peale süüa, kui vaja.
 Salat oli niivõrd mõnus ja maitsev, et läksin tegin teise portsu veel. :D 
  Rucolast ei saanud midagi aru. Malts, nagu malts ikka. Fenkol andis mõnusat aniisi maitset aga seda oli minimaalselt tunda. Algul kartsin, et on liiga intensiivse maitsega ja karjub kõigest üle aga oli hoopis üllatavalt mahe. Apelsin ja sibul sobisid ka imehästi. Teraline sinep. Täpiks i-le. Kõik sobis omavahel! Magus, värske, vürtsikas ... no ei oskagi seda kõike kirjeldada. 
 Ja kui lugeda, et vitamiine täis ja väga kasulik ka veel. Igal juhul väga pro salat. Kindlasti ostan fenkolit ka edaspidi ja teen seda salatit. Kooslus on kuidagi eriti super! Ei tea kas muud asjad fenkoliga on sama head? Vist peaks retsepte juurde otsima :P Kindlasti soovitan! 

Head isu! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar