pühapäev, 12. märts 2017

Lihtne Tom Kha ehk kookospiima - kanasupp.


  Oli supi isu ja mõtlesin midagi ruttu ja kergelt valmistatavat ning leidsin netist selle retsepti. 

Vaja läheb:
23 g sidrunheina
1 Jardin Bio kanaliha puljongi kuubik
8 g ingverit
1 karp eh 2 broilerifileed (569 g, pakil oli kirjas 588 g!)
170 g Thai Choice Lite kookospiima
400 ml Santa Maria kookospiima
100 g kooritud keedetud külmutatud krevette
2 spl ehk 30 ml Thai Choice kalakastet
10 ml laimi mahla
1 spl ehk 10 g chilli pastat
15 g õli


Sidruhein. Pilt: netist. 
Kana puljongi kuubikud. Pilt: netist. 


Ingver. Pilt: netist. 
Broilerifilee. Pilt: netist. 
Kookospiim. Pilt: netist. 
Kookospiim. Pilt: netist.
Krevetid. Pilt: netist.
Kalakaste. Pilt: netist.
Laim. Pilt: netist.
Chilli pasta. Pilt: netist

Valmistamine:
 Vala potti umbes klaas vett. Lisa potti viilutatud sidrunhein ja tükeldatud ingver ning keeda ca 5 minutit. 
 Kurna sidrunhein ja ingver välja ning pane maitsestatud vesi uuesti potti. Lisa puljongi kuubik. 
 Vala pannile õli ja pruunista õrnalt broilerifileest lõigatud kuubikud. Kui fileetükid on peaaegu valmis lisa pannile krevetid ja kuumuta korra õrnalt läbi. 
 Lase puljong uuesti keema ning lisa kookospiim ning pannilt broilerifilee tükid ja krevetid. 
 Lisa laimimahl, chilli pasta ja kalakaste. 

MINU KOMMENTAAR:
Kohe värske supp oli väga maitsev. Järgmine päev tööl suppi soojendades mõtlesin aga, et kuidagi ilmetu ja liiga igav. Lihtsalt kookospiim ja brolerifilee tükid. Soojendatud supp enam nii maitsev ei tundunud. Kindlasti võiks midagi supile juurde lisada. Mingit köögivilja natuke ja/või näiteks pisut riisinuudleid. 
 Minul oli sügavkülmas üks poolik purk lite kookospiima ja otsustasin selle ka ära kasutada. Panin selle sinna, kuna ei jõudnud korraga tervet purki ära kasutada ja oli oht, et see läheb käest ära. Külmutatud ja uuesti sulatatud kookospiim pole kindlasti arukas mõte. Minul jäi supp õrnalt tükiline tänu sellele. 
 Ka võiks supp olla pisut paksem ja tummisem. Kindlasti teen seda suppi veel aga vett lisan vähem ja kookospiima võtan värske. Lisan kindlasti natuke köögivilja ja võimalik, et ka pisut riisinuudleid. Süsivesikuid kindlasti saan rohkem aga kui harva seda teha siis poleks vast väga hull. Pealegi ma pole eriline supi sõber aga aegajalt tekib ka minul supi isu. 
 Õige supi peale puistatakse värsket hakitud koriandrit aga seda mul kodus polnud ja panin pisut hakitud sügavkülmutatud peterselli. See kindlasti õige pole aga arvasin, et miks itte proovida peterselli kasutada. 
 Supi sisse käib nii sidrunhein, kui ka võimalusel kafrilaimi lehed. Minul oli ostetud Maksimarketist kunagi sidrunheina varred, mille järelejäänud varred ma ära viilutasin ja Lock'n'Lock karbiga sügavkülma panin, et raiskui ei läheks. Nii sidrunheina, kui ka kafrilaimi lehti saab osta Umami poest. Kui sidrunheina sain tavalisest toidupoest, siis kafrilaimi lehti pole mujal müügil näinud. 
 Retseptis ei pruunistatud brolilerifileed pannil läbi aga minu jaoks oli kuidagi võõrastav seda mitte teha ja panna värsked broilerifilee kuubikud otse kookospiima sisse keema. 
 Supi sisse võib panna ka viilutatud šampinjone aga mul pole seentega just kõige meeldivam suhe ja sellepärast kasutan neid üsna harva. Kellel on šampinjonidega parem suhe see võiks ikka neid ka kasutada. 
 Muide broilerifilee pakil oli kirjas 588 grammi aga reaalselt oli seal puhast broilerifileed seal sees vaid 569 grammi. Pakend kaalus 28 grammi. Seega maksin praktiliselt pakendi eest, nagu oleks tegu brilerifileega. See ajab küll vihale. 


Lihtne kookospiima - kana supp. Foto: erakogu. 

  Ja siin on supi toitumisalane teave:



PS! Valmistasin veel vahepeal uuesti õhulisi pofiberist kukleid. Ja seekord kasutasin siis õiget Fiber Huski, mis tellisin LCHF Eesti e-poest (siin). Minu senist katsetust saab näha siit. Kuna kasutasin eelmine kord tavalist psüllumit ehk india teelehe seemnekestasid siis sellepärast minu kuklid tulidki välja lapikud ja pigem sellised palaleivakeste moodi. Mis vahe neil kahel on saab lugeda Kadi Kõiv blogist: Fiberhusk või psüllium? Erinevate toodete võrdlus.

Õhulised pofiberist kuklid või ja riivjuustuga. Foto: erakogu. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar