teisipäev, 15. mai 2018

Mango - kookospiima dessert granadilliga.


 Mul oli soodushinnaga koju ostetud üks pakk mangopüreed. Mõtlesin, mis sellest valmistada, sest lihtsalt smuuti sisse ei raatsinud seda panna. Leidsin selle põneva retsepti Mari-Liis Iloveri blogist siit
 Mina pisut muutsin retsepti. Minul siis selline: 

Mango - kookospiima dessert granadilliga. Foto: erakogu. 

Kogus: neljale

Vaja läheb:
2 dl kookospiima (200 g)
2 tl värskeltpressitud laimi mahla (10 ml = 10 g)
3 spl agaavisiirupit (45 ml = 60 g)
2 dl mangopüreed (210 g)
1 tl vanillikaunapastat (2 g)
25 g  želatiini
4 granadilli (vabalt võib ka vähem panna)

Kreemjas kookospiim. Pilt: netist. 
Värskeltpressitud laimi mahl. Pilt: netist. 
Agaavisiirup. Pilt: netist. 
Mangopüree. Pilt: netist. 
Vanillikaunapasta. Pilt: netist. 
Želatiin. Pilt: netist. 
Granadillid. Pilt: netist. 








































Valmistamine:
Pane želatiin külma veega likku. 
Kuumuta väiksemas potis kookospiim koos laimimahla ja siirupiga keemiseni, aga ära keeda. Tõsta pliidilt. Sega kuumale kookospiimale sisse paisutatud želatiin ja sega hoolsalt, kuni kogu želatiin on lahustunud. Lisa mangopüree ja vanillikaunapasta ning sega ühtlaseks. Vala serveerimisnõudesse ja lase vähemalt 4 tundi külmkapis tarduda.  Lisa granadill vahetult enne serveerimist. Poolita granadillid. Kaabi sisu lusikaga välja ja tõsta tarretisele.

Mango - kookospiima dessert granadilliga. Foto: erakogu. 

MINU KOMMENTAAR:
 Originaalretseptis valmistati magustoit želatiinilehtedega. Minul kodus želatiinilehti polnud. Kasutasin tavalist želatiini. Selle želatiinil, mida mina kasutasin on pakil peas õpetus: 
35 g želatiini 1 liitri vedeliku kohta - nõrk tarretis. 
55 grammi želatiini 1 liitri vedeliku kohta - tugev tarretis. 
Želatiin lisada kuuma mitte enam keevasse vedelikku samaaegselt hoolikalt segada, kuni lahustumiseni. 
 Mina kaalusin 25 grammi želatiini. Panin selle veega ühte kaussi paisuma. Kuumutasin väikeses potis kookospiima peaaegu keemiseni, võtsin tulelt ja segasin paisutatud želatiini sisse. Segasin, kuni želatiin oli sulanud. 

25 grammi želatiini arvestasin sellepärast, et vedelikku oli mul: 
200 ml kookospiima
45 ml agaavisiirupit
10 ml laimi mahla
200 ml mangopüreed
ja ca 100 ml vett želatiini paisutamiseks

Kokku seega 555 ml vedelikku ehk pisut üle poole liitri. Jagasin 55 grammi (tugeva tarretise saamiseks) želatiini kahega ja saingi koguseks 25 grammi. Väga vabalt võib selle koguse vedeliku jaoks võtta ka 20 grammi želatiini. Tarretis tuleb pehmem ja kreemjam. 
 Originaalretseptis kasutati heledat suhkrusiirupit, mille mina asendasin agaavisiirupiga. 
 Ka vanillisuhkru asendasin mina vanillikaunapastaga. Seda panin 1/2 tl.
 Supermaitsev magustoit! Kookospiim ja mango on magusad ja seega sobib granadill sinna peale super hästi. Annab mõnusat hapukust. 
 Mina ostsin selle magustoidu jaoks 4 granadilli. Nende sisu kokku kaalus 94 grammi ehk siis ühe portsu jaoks 23 grammi aga väga vabalt saab hakkama ka 2-3 granadilliga (nii nagu originaalretseptis on soovitatud).

Mango - kookospiima dessert granadilliga. Foto: erakogu. 


 Ja siin on selle magustoidu toitumisalane teave. Kokku siis 4 portsu ja üks ports 207 grammi (koos granadilliga). 


Ja siin makrod:


Mõnusat maiustamist! ;)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar