laupäev, 12. mai 2018

Anthony William-i raamat Meditsiinimeedium ning hüpotüreoidismi ja Hashimoto türeoidiidi puhul kasutatavatest toidulisanditest ja sobivatest toiduainetest.


 Sellest raamatust räägivad mõnda aega juba peaaegu kõik. Ükskõik, mis kroonilisest haigusest keegi kuskil kirjutab/räägib. Üsna ruttu jõuab jutt selle raamatuni. Kõik kes on seda raamatut lugenud kiidavad seda taevani. Loomulikult googeldasin seda raamatut. Esmane valik langes kohe Rahva Raamat e-poele (siin), kuna enamus oma raamatuid olen ostnud just sellest poest. Hinnad on üldjuhul soodsamad, kui näiteks Apollos. Lugesin siis Rahva Raamat lehel selle raamatu tutvustust:


Krooniliste ja mõistatuslike haiguste saladused ning kuidas lõplikult terveneda
Tervendamistarkus, mis on aastakümneid oma ajast ees
Anthony William, üks ja ainus meditsiinimeedium, on aidanud kümneid tuhandeid inimesi terveneda haigustest, mida on valesti diagnoositud, ebatõhusalt ravitud või mida arstid ei ole suutnud tuvastada. Tema meetodid saavutavad imetlusväärset edu isegi nende puhul, kes on enne tema poole pöördumist kulutanud palju aastaid ja raha erinevatele meditsiinivormidele. Selles raamatus avab Anthony William ukse kõigele, mida ta on õppinud enam kui 25 aasta vältel, andes inimestele elu tagasi.
Täiesti looduslikud lahendused tosinatele haigustele, mis meid vaevavad, sealhulgas 
  • Lyme’i tõbi
  • fibromüalgia
  • neerupealiste väsimus
  • kroonilise väsimuse sündroom
  • hormonaalne tasakaalutus
  • Hashimoto tõbi
  • hulgiskleroos
  • depressioon
  • närvihaigused
  • krooniline põletik
  • autoimmuunhaigused
  • veresuhkru kõikumine
  • koliit 
  • ja muu

Ükskõik, kas teile on pandud diagnoos, millest te aru ei saa, teil on sümptomid, millele te ei oska nime anda, keegi teie lähedastest on haige või tahate oma patsientide eest paremini hoolitseda, pakub „Meditsiinimeedium” teile vajalikke vastuseid. Samuti on see teejuht igaühele, kes otsib pikaealisuse ja tervemana elatud elu saladust.
Anthony William-i raamat Meditsiinimeedium. Pilt: Rahva Raamat e-poe lehelt. 
 Jutt on väga paljutõotav! Loomulikult tekitas rohkem huvi. Seda enam, et olen kuulnud/lugenud selle raamatu kohta vaid kiitvaid sõnu. Googeldasin edasi ja sain infot veel juurde (siin).

Meditsiinimeedium Anthony William oskab sulle “peale 

vaadates” öelda, kuidas terveks saad

Raamatu autor Anthony William. Pilt: Telegram artiklist. 

Kas teate Kreutzwaldi muinasjuttu „Tark mees taskus“, kus imepärane nõuandja sosistab kasulikke soovitusi noormehele kõrva? Kindlasti teate. Tänu targa nõuannetele saab noormees kuningatütre endale naiseks ning lõpuks koguni kuningriigi valitsejaks. Nojah, see on kõigest vana ilus muinasjutt ja keegi ilmselt pole mitte kaalunudki võimalust, et selline “tark mees taskus“ päriselt olemas võiks olla. Veel üsna hiljuti olin minagi sama meelt. Praegu aga tean, et maailmas on vähemalt üks inimene, kelle kohta saab tõepoolest öelda nagu muinasjutus: tal on tark mees taskus. Kui veelgi täpsemalt sõnastada, siis “tark mees kõrvas“. See inimene on meditsiinimeedium Anthony William.
Meest, kes on aidanud kümneid tuhandeid inimesi terveneda haigustest, mida on valesti diagnoositud, ebatõhusalt ravitud või mida arstid ei ole suutnud tuvastada, portreteerib oma pilgu läbi Telegramile kirjanik Tiia Selli.

Muidugi ei anna päriselu “tark mees taskus“ nõuandeid mitte selle kohta, kuidas kuningatütart endale naiseks kosida või kuningriigi valitsejaks saada, vaid hoopis selle kohta, kuidas terve olla või terveks saada. Te võite nüüd öelda, et terviseinformatsiooni tuleb tänapäeval sisse uksest ja aknast, nii et ei tea, mida võtta, mida jätta. Miks peaksime kuulama veel ühte lisaallikat? Kohe ma selgitan teile, miks.
Anthony Williamil on erakordne anne, mis antakse sajandi jooksul vaid ühele-kahele inimesele. Umbes kolme minutiga saab ta põhjaliku ja täpse ülevaate mistahes inimese tervisliku seisundi kohta. Järgmised kümme kuni kolmkümmend minutit kulub tal selleks, et inimesele olukorda selgitada ning anda soovitused tervenemiseks. Ta omab tohutut, kõrgeltarenenud tervisealast informatsiooni, mis on praeguseks aidanud terveneda kümnetel tuhandetele inimestel, keda tava- või alternatiivmeditsiin ei ole osanud aidata. Keeruliste juhtumite lahendamiseks on temalt nõu küsinud ka arstid. Ent seda kõike ei suudaks ta üksi. Täpselt samamoodi nagu Kreutzwaldi muinasjutus olevat noormeest, aitab ka teda tark hääl kõrvas…

Kuidas kõik alguse sai
Anthony Williamil ei olnud tavaline lapsepõlv. Kui poiss oli nelja-aastane, kuulis ta ühel hommikul ärgates eakat meest rääkimas. Tema hääl kostis väga selgelt poisi parema kõrva juurest: “Ma olen Kõigekõrgema Vaim. Minust kõrgem ei ole ükski vaim peale Jumala.“ Samal õhtul söögilauas näeb poiss vanaema taga seismas hallide juuste ja halli habemega meest, kes laseb tal valjult välja öelda, et vanaemal on kopsuvähk. Laua ümber tekib paanika, sest kõigi teada on vanaema täiesti terve. Siiski võtab vanaema igaks juhuks ette käigu arsti juurde, kus selgub, et lapsel oli õigus.
Müstiline hääl jätkab igal hommikul Anthony tervitamist, kuid ei näita ennast enam. Poiss saab temaga suhelda ning esitada küsimusi. Ta hakkab häält kutsuma Kõigekõrgema Vaimuks või lihtsalt Vaimuks.
Selleks ajaks, kui laps on saanud kaheksa-aastaseks, räägib Vaim talle pidevalt, kogu päeva kestel, kõigi lähedalolevate inimeste tervisest. Sel ajal, kui teised poisid sõidavad jalgrattaga või mängivad palli, peab Anthony kuulama õpetusi, mida täiskasvanud oma tervisega valesti teevad ja mida nad tervenemiseks tegema peaksid… aga harva teevad.
See kõik ei ole lapse jaoks kerge ning ta proovib korduvalt pääseda häälest kõrvas. Kümneaastasena püüab ta kaubelda otse Vaimu bossiga – Jumalaga, et see ta vallandaks. Ent miski ei aita. Vaim jätkab rääkimist. Kõigele vaatamata saab poiss tervist puudutavate õpetustega pikkamööda nii täidetud, et raske on mitte hakata neid rakendama. Üheteistaastaselt, kui ta golfiväljakule golfipoisina tööle läheb, tulevad esimesed kliendid. Noormeheks kasvanuna on ta koostöös Vaimuga aidanud terveneda juba sadadel inimestel. Ent tõeline murrang saabub alles pärast dramaatilist sündmust, mille käigus Vaim aitab Anthonyl päästa tema koera kindlast uppumissurmast. Sellest alates on noormees jäägitult pühendunud oma kutsumusele – meditsiinimeediumina inimeste juhendamisele, kuidas täielikult terveneda.

Keha ei ründa ennast
Minu arust on kaasaegse meditsiini üks suuremaid vigu see, et ta paneb haiguse sümptomitele teatud sildi ning seejärel püüab ravimitega neid sümptomeid maha suruda. Arst ei seleta, miks see haigus teil on, sest ta ei tea seda isegi. Mõnes valdkonnas on tehtud siiski suuri edusamme, näiteks hämmastavaid tulemusi on saavutatud elupäästvas kirurgias. Ent krooniliste ja mõistatuslike haiguste ravimisel on edasiliikumine toimunud sama aeglaselt nagu teol ühest aia otsast teise ronides. Arstid ei oska oma patsiente niisuguste hädade puhul aidata ning nad ei ole selles süüdi. Anthony Williami sõnul avastab meditsiin krooniliste ja mõistatuslike haiguste tekkepõhjused alles mõnekümne aasta pärast. Kuid inimesed, kes on haiged praegu, ei saa nii kaua oodata. Nad vajavad abi kohe. Sellepärast on Anthony William kirjutanud raamatu “Meditsiinimeedium“, et võimalikult paljud inimesed kogu maailmas saaksid osa hindamatu väärtusega teadmistest, mida ta ise on enam kui 25 aasta jooksul Vaimult õppinud.
Mõistatuslike haiguste ühe suure alagrupi moodustavad nn autoimmuunhaigused, mille kohta ütlevad arstid, et teatud tingimustes hakkab keha iseennast ründama. Anthony William väidab, et see on täiesti vale mõtteviis, mis takistab veel väga pikka aega meditsiiniuuringutel tõde välja selgitada. Meie keha ei ründa iseennast. Mitte kunagi. Meie keha hoopis armastab meid tingimusteta. Ta teeb kõik selleks, et meid kaitsta ja aidata.
Meditsiiniringkonnad usuvad, et autoimmuunhaiguseid ei ole võimalik välja ravida, kuid nad eksivad ka selles. Anthony William annab nii autoimmuunhaiguste kui ka kõigi teiste raamatusse mahtunud haiguste ravimiseks kindlad toitumissoovitused ning tervendavate taimede ja toidulisandite nimekirjad.

Ravimatud haigused on ravitavad… tablettideta
Hiljuti vaatasin telekast saadet autismist, kus mitmed asjatundjad nii Eestist kui ka mujalt maailmast sõna võtsid. Mitte keegi neist ei teadnud, mis põhjustab lapsel autismi. Anthony William ütleb, et autism tekib lapse aju keskkanalisse kogunenud elavhõbeda (peamiselt) ja alumiiniumi tõttu. Ka aktiivsus- ja tähelepanuhäirel on sama süüdlane, ainult veidi leebemas vormis. Autismi puhul on aju keskkanalis toksilisi raskmetalle rohkem ning need paiknevad ebaühtlaste kihtidena.
Tore uudis on see, et raskmetalle ajust on võimalik eemaldada puhastava dieedi ja teiste mürgieemaldusmeetoditega, tänu millele laps terveneb. Kõigest sellest ja teistestki kaasaegse meditsiini jaoks ravimatutest haigustest saab lugeda raamatust.
On selge, et ravimitööstus ei ole huvitatud Anthony Williami õpetuste levimisest, kuna need ei sisalda ravimist tablettidega. Meditsiinimeedium mainib korduvalt, et ravimite tarvitamine kahjustab ja nõrgestab immuunsüsteemi. Näiteks, kui puukborrelioosi raviks määratakse inimesele antibiootikumid, siis on see nagu katse kustutada lõket, valades sellesse vaaditäie bensiini… Ainsad “ravimid“, mida ta soovitab, on puu- ja köögiviljad, marjad, erinevad taimed ning looduslikud toidulisandid. Tegelikult on ju ka Hippokrates öelnud, et olgu toit sinu ravim ja ravim sinu toit. Meditsiinimeediumi õpetused sobivad selle ütlemisega hästi kokku.
Kui oleks minu teha, jagaksin kõigile Eestimaa arstidele Anthony Williami oma ajast ees oleva raamatu. Siis oleks igal arstil justkui isiklik “tark mees taskus“. Ja mistahes terviseprobleemiga arsti juurde minnes ei määra ta meile raviks mitte tabletikuuri, vaid 28-päevase tervendava puhastuse, et tugevdada immuunsüsteemi ning vabastada aju ja keha toksiinidest. Meie keha on meie sõber, ta ootab kannatlikult, et ulataksime talle oma abistava käe.

Tiia Selli
kirjanik

 Ja peale selle lugemist muutusin skeptiliseks. Jälle mingi posija! No mitte ma ei usu neid selgeltnägijaid ja kätega ravitsejaid. Aga eile poes käies märkasin seda raamatut ja esimest korda võtsin ma selle raamatu kätte ja lehitsesin. Ja niipalju, kui seal lugeda jõudsin oli jutt väga lihtne, arusaadav ja loogiline. Panin raamatu riiulile tagasi ja ise mõtlesin, et tegelikult võiks ikka selle raamatu endale ka osta. Olime Marekiga poes edasi ja ma ei saanud seda mõtet enam peast välja, et ma tahaks seda raamatut. Ühel hetkel ütlesin Marekile, et ma lähen toon ühe raamatu ka ostukorvi. Ja nii ta koju toodud saigi. Hakkasin kohe õhtul lugema. Ja lugesin ja tõdesin, et ta jutt on loogiline ja täiesti usutav. No seda teame me ju juba ammu, et me oleme see, mida me sööme. Ja juba Hippokrates ütles "Sinu ravimiks olgu toit!" Öeldakse veel "Olgu toit sinu ravimiks ja ravimiks sinu toit!" Ühesõnaga sain järjekordselt kinnitust, et õige toitumisega saame me ennast ise ravida. Ma olen selle ju ise omal nahal läbi proovinud. AIP toitumine mõjus mulle tõesti super hästi. See reaalselt toimib! Nii, et seda mismoodi mõni toiduaine mõjub ma juba teadsin. Miks tasuks mõnedest toiduainetest mõneks ajaks loobuda jms. Selles raamatus on see kõik väga põhjalikult kirjas. Ega midagi väga ei üllatanudki. Sain lihtsalt senistele teadmistele kinnitust. 
 Kirjutan natuke, mis raamatus kirjas. Näiteks on ära toodud tervendavad toidud. Mina keskendun Hashimoto tõve korral soovitavatele toiduainetele:
 Kilpnäärmehaigustest kõige paremini tervendavad toidud on :
Atlandi punavetikas (palmaria palmata, ingl k dulse)
metsmustikad
idandid
seller
küüslauk
kanepiseemned
kookosõli
parapähklid
vaarikad
 Neil on võime hävitada viiruseosakesi, pakkuda mikrotoitaineid, parandada kilpnäärmekude, vähendada sõlmede teket, uhtuda välja toksilisi raskemetalle ja viirusejääke ning edendada kilpnäärmehormoonide tootmist. 

Tervendavad taimed ja toidulisandid:
  • Tsink: hävitab EB (Epstein-Barri) viiruseid, tugevdab kilpnääret ja aitab kaitsta endokriinsüsteemi. 
  • Spirulina (eelistatavalt Hawaiilt): varustab kilpnääret oluliste mikrotoitainetega.
  • Põisadru: varustab kilpnääret kergesti omastatava joodi ja mikromineraalidega.
  • Kroom: aitab stabiliseerida endokriinsüsteemi.
  • L-türosiin: aitab suurendada kilpnäärmehormoonide tootmist.
  • Ashwagandha (talvekirss): toetab kilpnääret ja neerupealiseid, aitab stabiliseerida endokriinsüsteemi. 
  • Lagritsajuur: hävitab EB viiruseid kilpnäärmes ja toetab neerupealseid.
  • Eleuterokokk (ehk Siberi ženženn): toetab neerupealseid. aitab stabiliseerida endokriinsüsteemi.
  • Sidrunmeliss: hävitab EB viiruseid kilpnäärmes ja hoiab vaos sõlmekeste teket. 
  • Mangaan: oluline kilnäärmehormooni T3 tootmisel.
  • Seleen: stimuleerib kilpnäärmehormooni T4 tootmist.
  • Vitamiin D3: aitab immuunsüsteemi ja selle reaktsioone stabiliseerida. 
  • B-kompleks: endokriinsüsteemile olulised vitamiinid.
  • Magneesium: aitab stabiliseerida kilpnäärmehormooni T3.
  • EPA ja DHA (eikosapentaeenhape ja dokosaheksaeenhape): kindlustavad endokriin - ja närvisüsteemi. Ostke kindlasti taimset (mitte kaladest pärinevat) versiooni. 
  • Bacopa monnieri: toetab kilpnäärmehormoonide tootmist ja T4-T3 üleminekut. 
  • Rubiidium: aitab stabiliseerida kilpnäärmehormoonide tootmist.
  • Vask: hävitab EB viiruseid ja tõstab joodi tõhusust. 
MINU KOMMENTAAR:
 Googeldasin seda dulse-t ehk Atlandi punavetikat ja ega eriti selle kohta infot pole. Ainus, mis leidsin on iHerbist see toode. Pakis on 56 grammi kuivatatud vetikat. Ja maksab see pakk seal 6.21 € Kasutusjuhendis on kirjas, et tegu on madalal temperatuuril kuivatatud vetikaga. Otse pakist näksimiseks on nad liiga vintsked. Soovitatakse aurutada või lisada pannile wokiroa sisse näiteks. 

Dulse ehk Atlandi punavetikas. Pilt: iHerb lehelt. 
 Aga, kui nüüd vaadata, mida see dulse annab siis kindlasti saab neid vitamiine ja mineraale ka mujalt. Siin siis 7 grammi toitumisalane teave:



 Ega eriti palju rohkem valikuid polegi. iHerb-is pannes otsingusse sõna dulse annab veel vaid mõned tooted (siin). 

 Mustikaid ja vaarikaid lisan väga tihti oma smuutisse. 

Mustikad ja vaarikad. Pilt: netist. 

Sellerit ja küüslauku olen tihemini kasutama hakanud. Puljongit keetes, wokiroa sisse vms. Sellerit ka vahel smuutisse. 

Seller ja küüslauk (ning ingver). Pilt: netist. 

Kookosõli kasutan ka väga tihti. Kookosõli imetoimet sain alles hiljuti ise tunda. Mul tekkisid ühest puhastusvahendist parema käe näppudele villid! Ostsin apteegist spetsiaalse salvi - see ei aidanud! Siis kirjutas arst välja tugevama salvi - ka see ei aidanud! Lõpuks katsetasin kodus ise kookosõliga ja mu näpud paranesid üllatavalt kiiresti! Ma olen nii jube allergiline, et kasutan nüüd alati korralikult kummikindaid ja üritan kodukeemiat vältida nii palju, kui suudan. Ja ei jookse enam esimese asjana apteeki. Tuleb välja, et ravim võib sul vabalt juba köögikapis olemas olla :) Viimati ostsin sellise:

Orgaaniline külmpress kookosõli. Pilt: netist.

 Parapähkleid ka ostan aegajalt. Parapähklite kasulikkusest kilpnäärmehaiguste korral saab lugeda siit: Parim pähkel kilpnäärme alatalitluse ja nahaprobleemide korrastamiseks. või siit: Parapähkel pole paranähtus.

Parapähklid. Pilt: netist. 

 Kanepiseemned on üks koostisosa minu smuuti segus. Lisan seda Boost Yourself Crunchy segu smuutile. See sisaldab:

Boost Yourself Crunchy seemnesegu koostis. Pilt: Boost Yourself lehelt. 
 See tõesti on oma nime - supertoit väärt! Kindlasti segan varsti kokku uue portsu. Selle valmistamise kohta on mul postitus siin. Ainult õietolm on otsa saanud. Teised koostisosad on mul kodus juba olemas. Kui teil aga kodus neid koostisosi pole, siis mõistlikum on Boost Yourself lehelt osta omale valmis Crunchy seemnesegu (siin), kui hakata eraldi koostisosi koju ostma ja ise kokku segama. 
 Idandite kohta ma tahan mingil ajal põhjalikuma postituse teha, sest mulle idandid maitsevad ja ma tahan neid ise tegema hakata. Nii, et tulevikus hakkan neid tihedamini tarvitama. 

Erinevad idandatud seemned. Pilt: netist. 

 Lisaks olen tellinud omale iHerbist Thyroid Energy kapslid (siin). 

Thyroid Energy kapslid iHerb poest. Pilt: iHerb lehelt. 
 Soovituslik on võtta neid 2 kapslit päevas eraldi doosidena koos toiduga. Päevane annus ehk 2 kapslit (ühest purgist jätkub 90-ks päevaks) sisaldavad:


 Kui nüüd vaadata raamatu järgi, mida soovitatakse tarvitada, siis on siin toidulisandis on neist paljud juba sees:
B vitamiinidest B-6, B-12 ja folaat ehk B-9 vitamiin ehk foolhape. Mul on tehtud kunagi vitamiinide geenitest. Selle kohta saab lugeda siit: FiguraGen Weight geenitest. Vitamiinide test. Ja selle järgi selgus, et mul on vitamiin B-12 puudulikkuse suurenenud risk. Nii, et igatpidi hea, et seal need B grupi vitamiinid sees on. 
 Samuti on sees tsink, L-türosiin, ashwagandha ehk talvekirss, seleen, vask - just neid soovitab ka raamat.

 Aga sees on veel guggul (loe siit), jood (kõiksugu mereverikad sisaldavad rikkalikult joodi, samuti see dulse ehk Atlandi punavetikas. 

 Soovitus on veel tarvitada spirulinat. Ka seda tarvitan praktiliselt igapäevaselt. Panen oma smuuti sisse kas Boost Yourself Detox pulbrit (siin) või Energy pulbrit (siin). Mõlemad sisaldavad kasulikke supertoite. Detox muuhulgas ka spirulinat ja klorellat. 
 Boost mõjub mulle puhastavalt. Ma käin wc-s nr. 2-l tihemini ja kohe tunnen, kuidas soolestik korralikult tühjeneb :D 

Boost Yourself Detox pulber. Pilt: Boost Yourself lehelt. 

 Energy annab energiat. Seda pulbrit lisan neil hommikutel, kui olen hommikul ärgates uimasem või tunnen, et vajan lisaenergiat. 

Boost Yourself Energy pulber. Pilt: Boost Yourself lehelt. 
 Põisadru on vetikas ja ka see sisaldab ohtralt joodi. Põisadru kohta saab rohkem lugeda siit. Igasugu vetikaid on Umami poes hästi suur valik (siin). Ma vahest ostan sealt omale vetikate või wakame salatit: Need on nii maitsvad! 

Sinepi - mee forell ja wakame salat Umami poest. Foto: erakogu. 

 Kroomi olen kunagi tarvitanud. Võibolla peaks taas ühe kuuri tegema? Tellisin tookord iHerbist omale selle toote aga tegelikult see pole parim valik, sest sisaldab muuhulgas ka riisijahu! Parim valik oleks see toode. 

Kroom. Pilt: iHerbi lehelt. 
 Lagritsajuure pulbrit on müügil päris paljudes öko - ja tervisepoodides. Näiteks saab osta seda siit.

Lagritsajuure pulber. Pilt: LCHF e-poe lehelt. 
Eleuterokokk ehk Siberi ženženni saab osta näiteks siit. Ka iHerbis on päris suur valik (siin).

Siberi ženenni tabletid. Pilt: Myfitshop lehelt. 
 Sidrunmelissi müüakse ka suuremates toidupoodides värskete ürtide ja salatite letis. Sidrunmelissi kohta saab rohkem lugeda siit

Sidrunmeliss. Pilt: netist. 
Mangaani on iHerb-is samuti müügil. Silma jäi see. See on neist kõige puhtam. Ühel oli koostises aga ka kartulitärklis! 

Mangaan. Pilt: iHerb lehelt. 
D vitamiini juba tarvitan. Ilmselgelt on meie kliimas seda inimestel liiga vähe. Ema raviarst ütles, et ema peaks ka hakkama seda tarvitama. Lisaks kaltsiumile. Ma tõesti ei tahaks, et minul samuti kunagi luudehõrenemise tagajärjel kompressioon seljalüli tekiks. Mina olen iHerb-ist tellinud selle toote. 1 softgel sisaldab 10 000 IU-d ja purgis on 360 tk ehk terve aasta varu on hinnaga 12.78 €!

Vitamiin D3. Pilt: iHerb lehelt. 
B - kompleksi tellisin omale viimati. Varsti peaks pakk iHerb-ist kohal olema. Valik langes sellele tootele. Parima hinna, kvaliteedi ja toimeaine sisaldusega. 

B-kompleksvitamiin. Pilt: iHerb lehelt. 
 Soovitus on võtta 2 kapslit päevas koos toiduga. Siin siis täpsemalt mida kuipalju päevane annus sisaldab:


 Sisaldab ka kaltsiumit, nagu näha. 

Ka magneesiumi tellisin viimase tellimusega iHerb-ist. Samas pakis, kus B-vitamiingi. Seekord olin mugavam ja tellisin magneesiumi softgel-ina. Eelmine kord tellisin pulbri, mida vees lahustasin. Seekord siis see toode. 

Magneesium. Pilt: iHerb lehelt. 

EPA ja DHA kohta polnud varem kuulnudki, kui päris aus olla. Leidsin iHerb-ist toote, kus mõlemad sees (siin), kuigi see on kaladest saadud, mitte taimedest. Taimset ei leidnudki. Võibolla siiski on aga see valik on seal nii suur ja rohkem peab tuhlama. Muidu siin on artikkel millised toiduained sisaldavad kõige rohkem omega 3. 
 Veganitele sobiv toode on näiteks see. Eestist saab osta näiteks selle toote, mis sobilik veganitele. Need, kes Vitacost-ist oma toidulisandid tellivad need saavad tellida selle toote.  

EPA-DHA. Pilt: iHerb lehelt. 
Bacopa monnieri kohta polnud samuti varem midagi kuulnud. iHerb-ist leidsin selle toote. Pulbrina on see toode. Netist leidsin selle taime kohta sellise info. Googeldamine andis veel ingo, et seda on müügil ka Eestis. Näiteks BioShop poes siin aga seal on see mõeldud pigem pähe määrimiseks juuste väljalangemise vastu. Aga ka kapsleid on võimalik Eestist osta. Näiteks siit. Telegrammis on selle taime kohta nii hea jutt, et hakka või kohe tellima. Tundub tõesti mingi mega super taim :D No lugege ise siit. Päris tõsiselt on plaan see omale tellida. 

Bacopa monnieri. Pilt: iHerb lehelt. 
Rubiidiumi aga näiteks on klorellasSiin on kirjas. Boost Yourself Detox segus on klorella ka sees. 

Klorella pulber. Pilt: Spirulina.ee lehelt. 
 Nii, et ma  põhimõtteliselt juba tarvitan neist enamust. Siberi ženženn ja see Bacopa pakuvad huvi. Miks mitte üks kuur läbi teha? 

 Niipalju, siis nendest toiduainetest ja toidulisanditest ja vitamiinidest, mis Hashimoto türeoidiidi puhul soovituslikud on. Raamatus on aga väga põhjalikult kirjas ka milliseid toiduaineid vältida ja miks. Ning lisaks ka tervendav toitumiskava. Nii, et tõesti väga asjalik raamat! Soovitan tõesti, kel mõni autoimuunhaigus. 

Kaunist kevade jätku ja olge terved! 


5 kommentaari:

  1. Dulset saab osta Soome ökopoodides. Nt siin: https://www.ruohonjuuri.fi/dulse-punainen-merileva-algama-8437002393014

    VastaKustuta
  2. Loodetavasti oled juba märganud, et A.Willamilt on ilmunud nüüd kokku juba 5 raamatut eesti keeles ja üks neist on A.William, Meditsiinimeediumi kilpnäärmeravi, 2017, 311 lk.

    VastaKustuta
  3. Ja tal on oma koduleht ka, mida ta aktiivselt täiendab. Sealt võib ka üht-teist kasulikku leida.
    https://www.medicalmedium.com/

    VastaKustuta
  4. Anthony Williamil on materjali üüratult palju.
    Lisaks toitumissoovitustele, põhjustele, mis tegelikult on haiguste taga on, leiab tema lehelt ka nüüd juhendatud hinge tervendavaid meditatsioone, tõde erinevate igapäeva vahendite kohta (näiteks õhupuhastite kohta)

    Ühe vea, ma siiski parandaks. Näiteks Anthony William KINDLASTI ei soovita klorella pulbrit, mis on kahjuks BoostYourselfi Detox pulbris sees. Miks? Sest klorella küll tõmbab välja raskmetalle, siis ta ei suuda neid efektiivselt kehast väljutada, vaid paiskab need mööda keha laiali. Seega kui osta pulbreid, siis puhast (soovitavalt USA) päritolu spirulinat, odraorase mahlapulbrit (kinldasti mahlapulber, sest see on kontsetreeritum).

    AW soovitab tõesti sellerimahla palju - sellest saab lähemalt lugeda siit https://www.elusvali.ee/kuidas-teha-sellerimahla/

    Kui toidulisandite ostmiseks läheb, siis tasub uurida, mida Anthony William soovitab tema kodukalt - https://www.medicalmedium.com/preferred/supplements

    Meditsiinimeediumi soovitatud toidulisandeid Vimergy'lt saab nüüd ka Eestist osta - https://www.elusvali.ee/pood/


    Aitäh Sulle sisuka artikli eest, Eda :)
    Ma usun, et siit leiavad palju abi ja suuniseid.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma olen nüüdseks kõigi Eesti keeles ilmunud Meditsiinimeediumi raamatute omanik ja märksa teadlikum. Tegelikult on mul juba paras ports tõlgitud Meditsiinimeediumi retsepte ja plaan on need ka siia blogisse kokku koguda (lihtsam kõik ühest kohast üles leida) aga no lihtsalt pole veel mahti olnud :-(

      Kustuta